Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής








1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


2. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί συγχώνευση του εθνικισμού με ορισμένες μικροαστικές «σοσιαλιστικές» αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Εχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.


3. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας και φθοράς των αστικών κυβερνητικών κομμάτων, η αστική τάξη αξιοποιεί πολλαπλά τα ναζιστικά κόμματα, ως προκεχωρημένα φυλάκια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Αξιοποιεί τη ναζιστική δράση που, με τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν «αλληλεγγύη», ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων, ανέργων, κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων. Τόσο η ίδια η ΧΑ, όσο και οι αστικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της εντάσσονται σε σχεδιασμούς στήριξης της εξουσίας του κεφαλαίου και αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.




4. Η εμφάνιση της ΧΑ και η άνοδος της επιρροής της πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες, όπου το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι σε ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική υποχώρηση, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το φασισμό - ναζισμό. Από την άποψη αυτή είναι τεράστιες οι ευθύνες των κάθε είδους ρεφορμιστικών, σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων - παλιών και νέων - που διαμόρφωσαν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος όχι μόνο οδήγησε στον εκφυλισμό και στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά έγινε δεξί χέρι για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.


Στην Ελλάδα η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που το κίνημα δεν έχει ανασυνταχθεί σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Η Χρυσή Αυγή, με τη φασιστική δημαγωγία και συνθήματα για την «κλεπτοκρατία», τους «τοκογλύφους», «τους κλέφτες πολιτικούς», εμφανίστηκε με «αντιμνημονιακό μανδύα» και απέσπασε δυνάμεις καταρχήν από τα αστικά κόμματα. Η θολή «αντιμνημονιακή» ρητορεία, που δεν αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα», προσέφεραν κάλυψη και έριξαν νερό στο μύλο της ΧΑ.


5. Η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση αθωώνει στην ουσία τη ΧΑ. Η ΝΔ και ορισμένα άλλα κόμματα ευθύνονται γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην επίδραση της ρατσιστικής προπαγάνδας της ΧΑ για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι γέννημα - θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και διεθνοποίησης της καπιταλιστικής αγοράς. Τροφοδοτήθηκε από τη σαπίλα του αστικού συστήματος, από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» και του «ριζοσπαστισμού». Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων, στη συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό - επισιτισμό, στους ναυτεργάτες, στη «Χαλυβουργία», στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα. Ευθύνες έχουν συνολικά οι δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου» που υπερασπίζονται και εξωραΐζουν την ΕΕ, η οποία ευνοεί την εφαρμογή αντιδραστικών και αντικομμουνιστικών μέτρων στις χώρες - μέλη της.


6. Ο δήθεν «αντισυστημικός» και «αντιπλουτοκρατικός» λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός. Το αποδεικνύουν τα «δουλεμπορικά» γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Επικροτεί την επικίνδυνη για το λαό συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό ιμπεριαλιστικών κέντρων. Κουβέντα δε λέει για σταθερό μισθό και για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας. Χειροκροτεί τα ΜΑΤ όταν χτυπάνε τους εργάτες, επιτίθεται εναντίον απεργιών. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής.


7. Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο. Δεν ήταν τυχαίες οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.


8. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αναζωπυρώθηκε μια αποπροσανατολιστική παλαιού τύπου δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ κυρίως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο μια κυβερνητική εναλλαγή ρόλων. Η ΝΔ με αφορμή τη ΧΑ επανέρχεται στο ζήτημα της υποταγής του λαϊκού κινήματος σε αντιλαϊκούς νόμους, στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», συγχέοντας σκόπιμα τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις με τη δράση της ναζιστικής ΧΑ. Προσπαθεί να αποσπάσει από το κίνημα «δήλωση νομιμοφροσύνης», δηλαδή υποταγής στους αντιλαϊκούς νόμους, την εργοδοτική βία και την κρατική καταστολή. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ περιχαρακώνει την αντιμετώπιση της ΧΑ σε μία στείρα αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, περιορίζει το θέμα σε ζήτημα καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλίου, την οποία δήθεν παραβιάζει η κυβέρνηση και τα μνημόνια, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως «εγγυητής της αστικής ομαλότητας», με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες. Και οι δύο απόψεις είναι αποπροσανατολιστικές για το λαό. Κρύβουν τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ως δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος, και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η ΧΑ δεν είναι κάτι έξω από τα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος. Ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που προκάλεσαν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τόσο τα φιλελεύθερα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.


9. Η ΧΑ και η ναζιστική δράση δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για «συνταγματικά», «κοινοβουλευτικά», «δημοκρατικά» τόξα μιας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας, που προτείνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ. Αυτοί οι διαχωρισμοί συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων σε σχέση με την εξουσία, την κοινωνία.


Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την αστική δημοκρατία, που είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία, μέσα από την κοινωνική του συμμαχία, για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.


10. Η πραγματική αντίθεση στην ελληνική κοινωνία είναι μεταξύ της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, από τη μία, και του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από την άλλη. Η πάλη ενάντια στη ΧΑ δε διαχωρίζεται από την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Η αντίθεση κεφαλαίου - μισθωτής εργασίας, που χαρακτηρίζει την ταξική καπιταλιστική κοινωνία, πρέπει να πάρει τη μορφή μαζικής ασυμφιλίωτης αντιπαράθεσης και ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους. Αυτή η ρήξη είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενότητα δράσης της μεγάλης πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, είναι παράγοντας κοινής, συμμαχικής δράσης με τα λαϊκά στρώματα που ληστεύονται από τα μονοπώλια. Διαφορετικά, κάθε άλλη μορφή ενότητας αδυνατίζει τη λαϊκή συμμαχία, την κρατά διασπασμένη. Η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης και η Λαϊκή Συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών επαγγελματιών, γυναικών και νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές, το ίδιο το κίνημα, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούν να ηγηθούν και να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της ΧΑ. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος, αλλά η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα, όπως τη δολοφονική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της. Η μαζική πάλη και επιλογή του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ μαζικά, οριστικά και τελεσίδικα μέσα στο λαό. Σε αυτήν την πάλη τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν μέσα στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


11. Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αντιπαλεύει αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που θα υπηρετούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι την κοινωνική πρόοδο δεν τη σταματά η ύπαρξη ξεπερασμένων - αντιδραστικών πλέον - εξουσιών και των νόμων τους. Αυτό γίνεται όταν ωριμάζει ως κοινωνική ανάγκη και αντίστοιχα όταν ωριμάζει και η δράση των λαϊκών μαζών. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές επαναστάσεις στο παρελθόν εξέφραζαν αυτή την αναγκαιότητα της προοδευτικής κίνησης της ανθρωπότητας. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κοινωνική εξέλιξη δεν έχει τελειώσει εδώ, στα όρια του καπιταλισμού, στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, όπως δε σταμάτησε στη φεουδαρχία. Οπως και στο παρελθόν, με τις αστικές επαναστάσεις που κατάργησαν την ξεπερασμένη τότε φεουδαρχία, αλλά και στη συνέχεια με τις εργατικές επαναστάσεις, έτσι και σήμερα, αύριο, η εργατική τάξη, η πλειοψηφία του λαού έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επιλογή μιας ριζικής αλλαγής ενάντια σε δυνάμεις που δε θέλουν η κοινωνία να εξελιχθεί προς τα μπρος και επιστρατεύουν τη βία, την τρομοκρατία, το ναζισμό, την καταστολή για να την εμποδίσουν.


12. Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Εχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Γιατί:


«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

ΑΘΗΝΑ 27/9/2013

ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σημείωση:Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 27/9, είναι δηλαδή πριν τη σύλληψη των στελεχών της Χ.Α.

Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;



"Κουτί της Πανδώρας"

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη

Είναι κατ’ αρχήν καλό που φυλακίζονται όλοι αυτοί οι τύποι που πέρα από ναζί είναι το κλασσικό παράδειγμα της μαγκιάς που αναπτύσσεται στο σκοτάδι και τον όχλο και εξαφανίζεται σαν ποντίκι στο φως της αλήθειας; Ναι είναι. Αν κάτι πετυχαίνει η φυλάκισή τους είναι η απομυθοποίηση της οργάνωσης που τα δύο τελευταία χρόνια φαντάζει παντοδύναμη, να δείχνει επιδεικτικά τις σχέσεις με την εξουσία και να καλλιεργεί το προφίλ του λαικού τιμωρού, εμφανίζοντας το έγκλημα ως αναγκαιότητα.

Ο ηρωισμός του Μιχαλολιάκου είναι καθαρά μια τηλεοπτική παραγωγή. Όταν στο παρελθόν βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, με μεγάλη ευκολία είχε καταδώσει όλους τους “συναγωνιστές” του. Όλοι αυτοί οι ύπουλοι μαχαιροβγάλτες των βασανισμένων κορμιών αλλοδαπών, δεν αντέχουν ούτε σε βάσανο ούτε στη βία που θεωρητικά τους τρέφει.

Οι φυλακές δεν είναι κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής και στη φυλακή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηρίζεις πως είσαι άρειος. Πολύ γρήγορα η σκοτεινή αίγλη της Χρυσής Αυγής, θα γίνει ένα μάτσο από χαρτιά και καταθέσεις όπου ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Υπάρχει νομίζω αυτή η πιθανότητα τώρα που ο αξιότιμος σύζυγος της κυρίας Ζαρούλια πήγε “στη μπουζού με την πρεζού”.

Δεν μπορώ όμως να συμμεριστώ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση με ό,τι σημαίνει αυτό για την ιδεολογία και τη δομή της. Έχει πείσει ανθρώπους, έχει παρασύρει άλλους και σίγουρα έχει δώσει περιεχόμενο ζωής σε εκείνους που θέλουν να ταυτίζουν τη βία με την αποφασιστικότητα.

Το κυριότερο όμως είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν όλοι οι αντικειμενικοί λόγοι που την κάνουν προσιτή σε λαικές μάζες, δηλαδή η εξαθλίωση και η φτώχεια. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πως η αντισυστημικότητα της Χρυσής Αυγής ήταν μια συστηματική συστημικότητα; Πως ψήφιζε όλα τα νομοσχέδια υπέρ εφοπλιστών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών την ώρα που ο Παναγιώταρος απειλούσε πως θα αυξήσει την παραγωγή σαπουνιού;

Μπορώ να χαρώ και να ανακουφιστώ ίσως που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει αυτό που έκανε αφού σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και έφριξε η υφήλιος, αλλά δεν μπορώ να θριαμβολογήσω για καμιά νίκης της Δημοκρατίας

Βρέθηκαν ποτέ οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν μαζί της για να καλύψουν τόσες υποθέσεις εγκλημάτων; Έπαψε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας να θεωρεί τον φασισμό ως τον σκληρό και αναγκαίο πατριωτισμό; Σταμάτησαν οι αλλοδαποί να θεωρούνται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και αυτό αντί για ρατσισμός να βαφτίζεται αγανάκτηση;

Ο κρατικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος από τους ναζί. Οι ακροδεξιοί παραμένουν στην κυβέρνηση και τα κυβερνητικά πόστα. Ο Άδωνις θα συνεχίσει αύριο να πουλάει τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη στην εκπομπή του αποκαλώντας τα “βιβλία βόμβα πέρα από κάθε αμφισβήτηση” και την ίδια ώρα να χαρακτηρίζει συνταγματικά δικαιώματα ως “κοινωνική ανωμαλία”.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά η ήττα της δεν μπορεί να σηματοδοτηθεί από τη θριαμβολογία στα κανάλια που ως χθες φρόντιζαν να την απενοχοποιήσουν και να την βάλουν στο πλυντήριο.

Θέλω να προσθέσω μία ακόμη πλευρά από την εμπειρία μου σε έρευνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ιστορικά, οι φασίστες μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικοί προβοκάτορες. Έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά, όποτε το πολιτικό σύστημα ένοιωθε απειλή. Δημιούργησαν πολιτική ανωμαλία και έθρεψαν την ανασφάλεια. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν, κάθε άλλος, συντηρητικός και εγγυητής της πρότερης, ακόμη και αντιλαϊκής κατάστασης, φάνταζε ως λύση. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται γίνονται συντηρητικοί και απορρίπτουν το πολιτικό ρίσκο.

Επίσης η ιστορία της σχέσης των φασιστών με την εξουσία, ήταν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και επαγγελματίες προβοκάτορες. Στην Ιταλία τα χρόνια της “στρατηγικής της έντασης” οι φασίστες έσπρωξαν το εκλογικό σώμα στις παραδοσιακές πολιτικές λύσεις που φάνταζαν να εγγυώνται την ασφάλεια.

Στη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα, οι φασίστες βομβιστές (ανάμεσά τους και ο Μιχαλολιάκος), έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες και τις “Αρχές” είναι πια αποδεδειγμένη

Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, ο Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος φυλακίστηκε, δήλωσε μετά από χρόνια αυτό που υποψιαζόταν κάποιος “ο Καραμανλής μας χρησιμοποίησε για να φαντάζει ο ίδιος δημοκράτης, την εποχή που τον κατηγορούσαν ότι δεν προχώρησε σε καμιά αποχουντοποίηση”

Δεν είναι καθόλου απίθανο η Χρυσή Αυγή να τελειώσει εδώ την “καριέρα” της. Να αποδειχθεί δηλαδή πως αποτέλεσε για το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, το υπηρετικό προσωπικό που όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο αλλά στοιχίζει πλέον περισσότερα από όσα προσφέρει.

Ή όπως συνηθίζω να το λέω, αφού τάισαν τον δράκο, τον έθρεψαν, μπορεί τώρα να τον σκοτώσουν για να φανούν οι Αϊ Γιώργηδες του παραμυθιού

Η... Πλατινένια Αυγή

αριστερά και πολιτική



Ακόμη δεν έχει κατακαθίσει η εικόνα της σύλληψης της ηγεσίας της ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση και διάφοροι σχολιαστές, από αυτούς που ένοιωθαν έκπληξη δήθεν από την θεαματική άνοδο της ΧΑ, ανησυχούν, λέει, για το τι θα την αντικαταστήσει.


Ας μην ανησυχούν. Το σύστημα είδε ότι η ΧΑ ξεπέρασε τα όρια που σήμερα το συμφέρει και αφού έκανε την αρχική βρώμικη δουλειά που ήθελε σχηματίζοντας μια φασιστική μάζα ικανή να στηρίξει φασιστικό μόρφωμα και αποφάσισε να τη καθαρίσει.


Τα επόμενα βήματα, για τους ανησυχούντες, θα είναι περίπου τα εξής:
Ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων θα βρει ανοιχτές αγκάλες σε γνωστά κόμματα της Δεξιάς. Η χαρά της κυβέρνησης!
Θα βρεθούν σύντομα κάποιοι θεωρητικοί που θα αρχίζουν να εκφράζουν με άλλο τρόπο τους ψηφοφόρους της ΧΑ για να μη διαλυθούν και να βρουν πλάγια νομιμοποίηση.
Θα σχηματισθεί ένα νέο άτυπο ή και τυπικό φασιστικό μόρφωμα από καθηγητές, συνταγματολόγους, πνευματικούς ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, νομικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, εφοπλιστές και γενικά «προσωπικότητες» της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, με το οποίο μόρφωμα, θα αρχίσουν τη γνωστή προπαγάνδα ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση αδιάφθορων προσωπικοτήτων. Μια κυβέρνηση που θα διαλύσει το διεφθαρμένο σύστημα του παλαιοκομματισμού, της ρεμούλας και της υποταγής στους ξένους και θα επιβάλει την εκκαθάριση της χώρας από τη διαφθορά (το ξεβρόμισμα με άλλες λέξεις), δεν θα φοβάται πολιτικό κόστος αφού δεν θα εκλεγεί αλλά θα επιβληθεί και θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα για τη σωτηρία της πατρίδος» δηλαδή στρατό, αστυνομία, βασανιστήρια, εκτοπίσεις αριστερών, κομμουνιστών, συνδικαλιστών κλπ που θέλουν να… ανατρέψουν το «κρατούν κοινωνικό σύστημα» κλπ, κλπ.


Το νέο μόρφωμα όπου και αν εκκολαφθεί και κρυφτεί θα είναι «άλλου επιπέδου» ένα φασιστικό μόρφωμα με ιδεολόγους, καθηγητές και προσωπικότητες.


Αυτή την «Αυγή» θα έχει το σύστημα στο εξής και όχι την Χρυσή Αυγή που έχασε τη λάμψη της γιατί ξέπεσε στις λάσπες. Αυτή η νέα Αυγή θα είναι Πλατινένια Αυγή χωρίς ψεγάδια, χυδαίο λαϊκισμό και αίμα (πριν αναλάβει να το χύσει).

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνες ομάδες στη σκιά της Χρυσής Αυγής

(για να μη νομίζουμε ότι ξεμπερδέψαμε)


Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» στοχοποιούν πολιτικούς αντιπάλους, κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς.

Του Γιάννη Ελαφρού



Τετάρτη το βράδυ, μία βδομάδα μόλις μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άγνωστοι σχημάτισαν στην πόρτα και σε άλλα σημεία γραφείων αριστερής κίνησης στη Νέα Σμύρνη μαιάνδρους και στόχους. Τα σύμβολα αυτά, που παραπέμπουν σε φασιστικές ή νεοναζιστικές αντιλήψεις, χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι μόνη. Στη σκιά της Χρυσής Αυγής, της πιο μεγάλης πολιτικής οργάνωσης με νεοναζιστικές αντιλήψεις, αναπτύσσονται και άλλες εθνικοσοσιαλ ιστικές ή φασιστικές ομάδες, που διεκδικούν, μάλιστα, την πιο αυθεντική έκφραση του χώρου. Καθώς δεν έχουν ανάγκη να κρύβουν τις απόψεις τους, αυτοπροσδιορίζονται ανοικτά: «Οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές είμαστε μια ριζοσπαστική εθνικιστική - εθνικοσοσιαλ ιστική οργάνωση που αποτελείται από δεκάδες αυτόνομους πυρήνες σε πανελλαδική κλίμακα και από διακριτή κεντρική διοίκηση, αποτελούμενη από τον αρχηγό της οργάνωσης και τους δύο υπαρχηγούς», γράφει στην ιστοσελίδα της μία απ’ αυτές.



Η συγκεκριμένη ομάδα, όπως και άλλες του εξωκοινοβουλευτικού νεοναζιστικού χώρου, προσπαθούν να εμφανιστούν ως δυνάμεις που εφαρμόζουν όσα λένε, δίνοντας βάρος στην πράξη, δηλαδή στην άσκηση βίας κατά των αντιπάλων. «Εχουμε καταστήσει απόλυτα σαφές ότι δεν συνδεόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που εξέλεξε ο ελληνικός λαός με νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες. Η Χρυσή Αυγή διεξάγει τον δικό της νόμιμο πολιτικό αγώνα και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως. Ωστόσο, ο δικός μας αγώνας είναι φύσει διαφορετικός και πάνω απ’ όλα ριζοσπαστικός και αντικοινοβουλευτικός», διευκρινίζουν οι ΑΜΕ στην ιστοσελίδα τους. Σε αντίθεση πάντως με ομάδες κρούσης σχετιζόμενες με τη Χρυσή Αυγή, που «έκαναν προπόνηση» κατά των μεταναστών, οι Μαιάνδριοι στοχοποιούν από την αρχή πολιτικούς αντιπάλους, από το χώρο της Αριστεράς κυρίως.

Στις 5 Ιουλίου 2013 πραγματοποιούνταν αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Ομάδα αγνώστων, που επέβαιναν σε μηχανάκια, πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας ένα άτομο. Λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα των ΑΜΕ εμφανίστηκε ανάρτηση, που κατέληγε με το εξής: «Περαστικά σας και εις το επανιδείν μαυροκόκκινοι λαγοί. Η Καλλιθέα ανήκει στους Ελληνες, όπως και κάθε άλλη περιοχή». Για το πολύ επικίνδυνο αυτό περιστατικό δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, καθώς οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, παρότι οι χρήστες ιστοσελίδας καμαρώνουν για την επίθεση. Ξημερώματα της 12ης Ιουλίου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Δημοτικής Κοινότητας «Το Μυρμήγκι» δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Καταγγελίες τη συνέδεσαν επίσης με το ΑΜΕ, παρότι εκείνο το διέψευσε.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φέτος οι Μαιάνδριοι υλοποίησαν μια εκστρατεία βίας «χαμηλής έντασης», αφού επιδόθηκαν στην αναγραφή φασιστικών ή απειλητικών συνθημάτων στα γραφεία οργανώσεων της Αριστεράς. Αγκυλωτοί σταυροί και μαίανδροι, «κομμούνια θα πεθάνετε» και «Ζήτω ο Περίανδρος» (ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης Αντώνης Ανδρουτσόπουλος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή) ήταν μερικά από τα... καλλιτεχνήματα που άφησαν οι Μαιάνδριοι σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερών δημοτικών κινήσεων και στεκιών (όπως η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης), των εφημερίδων «Εποχή» και «Πριν», καθώς και σε καταλήψεις του αναρχικού χώρου. Δεν έλειψαν και οι ευθείες απειλές («Πέτρο ερχόμαστε») κατά του δημοτικού συμβούλου Αθηνών Πέτρου Κωνσταντίνου. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές εκτός από τις υπογραφές του ΑΜΕ υπήρχαν και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα τους.

Αν και δεν λείπουν οι ύμνοι στον παλαιότερο Περίανδρο, οι Μαιάνδριοι προσπαθούν να εισχωρήσουν στη νεολαία και να εμφανιστούν ως αντισυστημικοί. Εμφανίζουν ένα στυλ που εξωτερικά προσομοιάζει με τις πιο βίαιες ομάδες του αναρχικού χώρου. Μαύρη εμφάνιση, κουκουλοφόροι, αυτοπροσδιορισμός ως «αντάρτες» και «αυτόνομοι», υπογραφή ως anti-antifa. Παλιότερα είχε εμφανιστεί το ρεύμα των «Αυτόνομων Εθνικιστών», με δράση κυρίως στους Αμπελοκήπους και βίαιες ενέργειες κατά του τοπικού Στεκιού Μεταναστών και αντιρατσιστικής συγκέντρωσης, το οποίο δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί τη μάσκα του Γκάι Φοκς (έγινε ευρύτερα γνωστός από την ταινία V for Vendetta), σύμβολο που χρησιμοποιούν συνήθως ριζοσπαστικά κινήματα αριστερού ή ελευθεριακού προσανατολισμού.

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ιταλία: Παραιτήθηκαν οι βουλευτές του κόμματος του Μπερλουσκόνι

902.gr

Φωτογραφία ΑΡ


Παραιτήθηκαν από τη συγκυβέρνηση οι υπουργοί του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», στο οποίο ανήκε και ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Μπερλουσκόνι είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την επερχόμενη αύξηση της φορολογίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέττα, είχε καταφθάσει έπειτα από ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, μία μέρα νωρίτερα στη χώρα, προκειμένου να αποτρέψει την διάλυση της κυβέρνησης, μία προσπάθεια που, όπως φαίνεται δεν ευοδώθηκε.

Κινητοποίηση ... της Χ.Α. στη ΓΑΔΑ - Ούτε 300 πιστοί-Το sms

Παρά τον ηρωικό τόνο του sms του "Καραισκάκη" ούτε 300 δε μπόρεσαν να μαζευτούν στη ΓΑΔΑ για να ...συμπαρασταθούν στο... σ'αυτό που ήθελαν να συμπαρασταθούν τέλος πάντων.
Τόσο πανίσχυροι στο λαό, τόσο δίκιο πιστεύουν πως έχουν, τόσο βαθιούς δεσμούς έχουν με το λαό, τόσο αλληλέγγυοι(σιγά να μην ξέρουν τι θα πει αυτή η λέξη).
Τα βλέπουν άραγε αυτά οι "αθώοι" ψηφοφόροι τους.
Πόσο σκοτάδι έχει μέσα της άραγε η ελληνική κοινωνία;

Συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος και o Κασιδιάρης!! -Ψάχνουν κι άλλους


Σύμφωνα με το άρθρο 62 δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία για τα διαρκή αυτόφωρα εγκλήματα.
Ετσι από το πρωί άρχισαν συλλήψεις και ανάμεσα στους συληφθέντες είναι ο ΓΓ της ΧΑ Ν.Μιχαλολιακος, ο Κασιδιάρης ενώ  και άλλοι βουλευτές και πρωτοπαλίκαρα αναζητούνται!
Αυτά λέει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑ fm αλλά και άλλων σταθμών και εφημερίδων.
Προφανώς τα στοιχεία είναι συντριπτικά και η συνέχεια αναμένεται συντριπτικότερη αφού όλα τα ρεπορτάζ μιλούν για 34 συλλήψεις.

Είναι ο μονος τρόπος για να μην πάει χαμένη η θυσία του Παύλου Φύσσα.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη με τους μουσικούς Dason και Afaza, για όσα έζησαν τη νύχτα που οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα

Οταν φοβάσαι και ζητάς του χρυσαυγίτη το χέρι, γίνεσαι λεπίδα στου φασίστα το μαχαίρι...

Οι Dason και Afaza στη σκηνή της συναυλίας που έγινε την Τετάρτη στο Σύνταγμα


«Εργάτης είσαι, κάνε απεργία και άσε τις καριέρες, αγωνίσου με την τάξη σου, να 'ρθούν ωραίες μέρες...».



Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από το δίκιο του εργάτη, αφού σε εργατοοικογένειες μεγάλωσαν και οι ίδιοι. Λένε πως θέλουν να συμβάλουν κι από αυτό το μετερίζι, μέσα από τη μουσική «χιπ χοπ», στην ανάπτυξη των αγώνων του νεολαιίστικου και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό, που, μαζί με την εκμετάλλευση, γεννά το φασισμό. Που οπλίζει το χέρι δολοφόνων, όπως του χρυσαυγίτη που σκότωσε το φίλο τους και επίσης μουσικό, Παύλο Φύσσα, πριν από λίγες μέρες στο Κερατσίνι.

Ο λόγος για τους νεολαίους μουσικούς Dason και Afaza. Ο «Ριζοσπάστης» τους συνάντησε την Τετάρτη στο Σύνταγμα, αμέσως μετά τη συναυλία που διοργάνωσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Με τους ρυθμούς και τους στίχους τους ξεσήκωσαν τη νεολαιίστικη συγκέντρωση, που απάντησε με βροχή συνθήματα, ενάντια στους χρυσαυγίτες, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργοδοτών.
***

Οι δύο μουσικοί μίλησαν στο «Ριζοσπάστη» για όσα έζησαν τη νύχτα που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα στην παρέα τους και δολοφόνησαν εν ψυχρώ, στην οδό Τσαλδάρη της Αμφιάλης, τον 34χρονο Παύλο Φύσσα.

«Μας πήρε τηλέφωνο ο Παύλος και πήγαμε στη καφετέρια, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα που έπαιζε εκείνο το βράδυ η τηλεόραση. Οταν φτάσαμε, οι χρυσαυγίτες στην καφετέρια ήταν τρεις. Είχε φύγει ένας. Τέλειωσε ο αγώνας και βγήκαμε έξω από την καφετέρια. Ημασταν 9, ανάμεσά μας δύο κοπέλες. Είδαμε ότι είχαν μαζευτεί καμιά δεκαπενταριά από αυτούς. Μείναμε εκεί κάμποση ώρα. Τότε, πλησιάζει τον Παύλο ένας που του συστήθηκε ως αστυνομικός και έλεγε πως θέλει να "εκτονώσει" την κατάσταση. Του είπε ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι μπορείτε να φύγετε. Αργότερα, στο ΑΤ Κερατσινίου, μάθαμε ότι αυτός ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος, που ήξερε τους χρυσαυγίτες.

Ξεκινήσαμε να προχωράμε πάνω στην Τσαλδάρη. Μετά από λίγα λεπτά ήρθαν πρώτα οι ΔΙΑΣ, 4 μηχανές και ανάποδα με μηχανές και αυτοκίνητα το "τάγμα εφόδου" της Χρυσής Αυγής. Αυτοί ήταν οι "φουσκωτοί". Μαζί τους ήταν και ο Ρουπακιάς», ανέφερε ο Afaza και ο Dason πρόσθεσε: «Οταν μας έκαναν την επίθεση, ο Παύλος μας είπε να τρέξουμε. Αυτός έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει. Τότε, από την ομάδα των χρυσαυγιτών βγήκε ο Ρουπακιάς και τον μαχαίρωσε».

Οπως ανέφεραν οι δυο νεολαίοι μουσικοί, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, δύο στενά πιο πάνω από το σημείο που έπεσε νεκρός ο φίλος τους, εκεί όπου έτρεξαν για να αποφύγουν τους αφιονισμένους χρυσαυγίτες, τους «έπιασαν» αστυνομικοί και τους έβαλαν μαζί με άλλους δύο φίλους τους στο περιπολικό, δεμένους με χειροπέδες! Δηλαδή, αυτοί που ειδοποίησαν την αστυνομία για το φονικό, βρέθηκαν να οδηγούνται με χειροπέδες στο ΑΤ Κερατσινίου!
***

Τα ερωτήματα όμως και τα «περίεργα» για το χειρισμό της υπόθεσης, αμέσως μετά το φονικό, δε σταματάνε εδώ. «Στο αστυνομικό τμήμα -πήρε το λόγο ο Dason- μας πήγαν τον καθένα ξεχωριστά στις τουαλέτες και μας έγδυσαν εντελώς για να μας ψάξουν. Αφού τελείωσε αυτό το αίσχος, μας έβαλαν μέσα σε ένα δωμάτιο. Εκεί ήταν ένας που εμείς δεν τον ξέραμε. Ηταν ο Ρουπακιάς. Οι αστυνομικοί όμως ήξεραν ότι ήταν ο δολοφόνος γιατί τον είχε δείξει ο Παύλος, πριν ξεψυχήσει. Μας είχαν βάλει στο ίδιο κελί με το δολοφόνο»!

«Μόλις μας έβαλαν στο δωμάτιο -πρόσθεσε ο Afaza- μπήκε και ένας αστυνομικός και μας ρώτησε έναν - έναν αν είμαστε χρυσαυγίτες. Οχι είπε και ο Ρουπακιάς! Ο αστυνομικός μάς ρώτησε αν η ομάδα που μας επιτέθηκε είχε διακριτικά. Του είπαμε ότι φορούσαν τα μαύρα μπλουζάκια, παντελόνια παραλλαγής και αρβύλες. Ο Ρουπακιάς ειρωνικά μας είπε ότι και αυτός φοράει άρβυλα και ότι δεν πιστεύει να τον περάσαμε για χρυσαυγίτη. "Πούλαγε" τρελίτσα. Μας έλεγε ότι ήταν περαστικός και τον έπιασαν. Μετά μας ρώτησε αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Εγώ του είπα ότι είμαστε κοντά στο ΚΚΕ».

Ο Dason συνέχισε: «Οση ώρα ήμασταν εκεί, δίναμε συνέχεια τα στοιχεία μας. Ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, επειδή μας τα ζητούσε η αστυνομία, η οποία ήξερε ότι τα άκουγε και ο δολοφόνος. Ο Ρουπακιάς κρατούσε το κινητό του, το οποίο δεν του το είχε αφαιρέσει η αστυνομία. Φαινόταν συνέχεια να "παίζει" με αυτό. Μπορεί να κατέγραφε και να έστελνε.

Μόλις μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο Παύλος ξεψύχησε, αυτός σηκώθηκε και ζήτησε προστασία. Τον πήγαν αμέσως σε άλλο δωμάτιο. Τότε καταλάβαμε ποιος ήταν. Εβαλα τις φωνές και είπα: Μας είχατε τόση ώρα με το δολοφόνο; Και μια αστυνομικίνα μού απάντησε: "Αυτά να τα πεις πάνω", εννοώντας μάλλον την Ασφάλεια. Ενώ όταν είπαμε ότι έχει πάρει τα στοιχεία μας, οι αστυνομικοί μας "καθησύχαζαν" ότι "δεν έγινε και τίποτα" και ότι "τα στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία και όποιος την πάρει θα τα δει"».
***

Οσα δε λένε στις διηγήσεις τους, τα λένε με τα τραγούδια τους. Το περασμένο Σάββατο, οι δύο φίλοι του Παύλου Φύσσα έπαιξαν στο Μαθητικό Στέκι του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή». Η μουσική και τα λόγια τους ξεσήκωσαν το νεολαιίστικο κοινό που παρακολουθούσε τη συναυλία, συμμετέχοντας ενεργά.

«Χάσαμε ένα φίλο μας πριν λίγες μέρες και είμαστε εδώ γιατί και ο ίδιος δεν ήθελε να τον κλαίμε ...γιατί δεν πέθανε ούτε από ασθένεια, ούτε από ατύχημα ...Τον Παύλο τον σκοτώσανε φασίστες ...Χρέος μας να απομονώσουμε τους φασίστες ταξικά, μαζικά μέσα από το ΚΚΕ, μέσα από τα σωματεία του ΠΑΜΕ», τόνισαν από σκηνής οι δύο φίλοι του.

«Ο Παύλος, εκτός από ένας πολύ καλός μουσικός, ήταν ένα παιδί που ανήκε στην τάξη μας, δεν σκότωσαν μόνο το μουσικό, αλλά και τον εργάτη», είπαν σε άλλη στιγμή, πριν τραγουδήσουν το «Μίσος Ταξικό». Ενα τραγούδι τους που ξεκινάει με απαγγελία των στίχων από τον «Οδηγητή» του Κ. Βάρναλη «Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης...»,μιξαρισμένο με το ιταλικό επαναστατικό τραγούδι «Bella Ciao».

Στο άκουσμά του, θεατές και μουσικοί ύψωσαν τη γροθιά τους, έγιναν ένα. Το ίδιο και την Τετάρτη στο Σύνταγμα, στη νεολαιίστικη συναυλία ενάντια στη Χρυσή Αυγή. «Δεν μας φοβίζουν και δεν πρόκειται να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε», είπαν στον «Ριζοσπάστη» οι δύο μουσικοί. «Το χιπ χοπ -πρόσθεσε ο Afaza- έχει βάσεις σε αυτές τις περιοχές, εργατοσυνοικίες σαν τη δική μας το Κερατσίνι. Δυσκολεύουμε τους χρυσαυγίτες. Ομως αυτό που δεν χρειάζεται τώρα είναι ο φόβος. Τώρα χρειάζεται αντεπίθεση, για να μην πάει τζάμπα και το αίμα του Παύλου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέ τους "αδιάφθορους".... Το ΣΔΟΕ στη ΧΑ

Κι εκεί που δείχνανε τα καθαρά τους χέρια και οι διάφοροι 'αντιμνημονιακοί'  ακροδεξιοί ορκιζόντουσαν ότι τους ψηφίζουν "για να πάνε οι απατεώνες φυλακή" ΄΄ηρθε το ΣΔΟΕ και χάλασε το γλυκό... το χαλασμένο δηλαδή, αλλά κάποιοι γουστάρουν με τρέλα τα ληγμένα.

Το άρθρο από το sofokleousin.gr

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή

Εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες




Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Με χαρά συμμετέχω στην αυριανή αντι-φασιστική συναυλία στο Σύνταγμα και το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙς 12Μ




Με χαρά συμμετέχω αύριο στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 2ΜΜ και βέβαια ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙς 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Όλοι όσοι ένοιωσαν τη μαχαιριά του φασισμού ν'απειλεί και τη δική τους ζωή ας το ξεκαθαρίσουν μέσα τους όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ο φασισμός είναι η ασπίδα, το ρόπαλο και το μαχαίρι του καπιταλισμού.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό έχει πραγματικό νόημα και ουσία μόνο σαν αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό που τον φυλάει και τον ζεσταίνει στον κόρφο του για κάθε χρήση. Μόνο σ'έναν άλλο καινούργιο κόσμο, στον κόσμο του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ θα απαλλαγούμε ολοκληρωτικά από το δηλητήριό του.
"ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ" Γ.Σαρρής



Κάλεσμα φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Αθήνας: Όλοι την Τετάρτη 25/9 στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00 ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14:00 στο Σύνταγμα





Μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι φοιτητικοί σύλλογοιΝοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθήνας, Νηπιαγωγών, Τούρκικων Σπουδών, Χημικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Πληροφορικής, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πολιτικών Μηχανικών, ΜΙΘΕ, Οικονομικό Νομικής, Πολιτικό Νομικής, οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ο Σύλλογος οικότροφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς
συλλόγους να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη
25 Σεπτέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14:00 στο Σύνταγμα.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!


Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason και Γιώργος Σαρρής. Επίσης θα συμμετέχουν μαθητικά συγκροτήματα: από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι One night band(Ν.Σμύρνη).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Βρώμικος πόλεμος και αισχρές συκοφαντίες -"Ασφαλίτες το ΠΑΜΕ"!!!

Βρώμικος πόλεμος και αισχρές συκοφαντίες

Αυτούς αποκαλούν "ασφαλίτες";Αίσχος...

Στις συκοφαντίες των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δε διστάζουν να αποκαλούν το ΠΑΜΕ «κυματοθραύστη του αγώνα» και τα στελέχη του «ασφαλίτες», απαντούν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο:

«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχτεσινό Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ' ό,τι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.

Εκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Εδειξαν πράγματι πού στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα - ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", "συμμαχεί μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ για να μην πέσει η κυβέρνηση", "στο σωματείο των Χαλυβουργών το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε μαζί με τους Χρυσαυγίτες" -είναι αλήθεια ότι την πάσα αυτή την πήραν από τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ- "εδώ το παίζεται τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι χρυσαυγίτες ήσασταν κότες", "τα παίρνετε" (!) και τέλος, αποκάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ "ασφαλίτες που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα". Αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτο μέλημά της είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Ολομερής κι ολονυχτίς μ' αυτό τον νταλκά κοιμούνται και μ' αυτόν ξυπνούν. Και μετά από αυτό είχαν το απύθμενο θράσος να βγάλουν ανακοίνωση και να κλαψουρίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς αφαίρεσαν το λόγο από το βήμα και ότι τραμπούκισαν απέναντί τους.

Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν' αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;

Τώρα ακούστε κι αυτό: Μετά τον οχετό και το υβρεολόγιο απέναντι στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το βήμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε έκκληση για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων και ειδικότερα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να συγκροτηθεί "αριστερό, αγωνιστικό προεδρείο". Λέτε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν ενότητα και με ...τους ασφαλίτες;

Τι άλλο να πει κανείς; Ο καιροσκοπισμός κι ο τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχτούν».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. Σημειώνει:

«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».

*

Το κράτος, με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι το «ουδέτερο». Δεν ανήκει σε όλους. Το κράτος κατά γενικό κανόνα είναι κράτος της κυρίαρχης τάξης. Το κράτος είναι η πολιτική οργάνωση της οικονομικά κυρίαρχης τάξης που αποσκοπεί στην υπεράσπιση της υπάρχουσας κατάστασης και την κάμψη της αντίστασης άλλων τάξεων.

Το κράτος, λοιπόν, ανήκει και δουλεύει για τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών.

Το κράτος, δηλαδή, υπηρετεί τους εφοπλιστές. Τμήμα των οποίων - σύμφωνα με την «Γκάρντιαν» - χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. Το κράτος υπηρετεί τους εργοδότες καπιταλιστές. Ανάμεσά τους κι αυτούς που χρησιμοποιούν τους «ΟΑΕΔ» της Χρυσής Αυγής για να προμηθεύονται μισθωτούς δούλους με μεροκάματα πείνας. Το κράτος υπηρετεί τους βιομήχανους. Οπως για παράδειγμα τον Μάνεση. Το κράτος υπέρ του βιομήχανου έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον των απεργών χαλυβουργών. Η Χρυσή Αυγή λίγο νωρίτερα είχε ταχθεί υπέρ του Μάνεση...

*

Το κράτος έχει φυσικά και Αστυνομία. Η Αστυνομία είναι κατ' εξοχήν μηχανισμός του κράτους.

Ας δούμε τώρα μια ενδιαφέρουσα πλευρά των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή των σχέσεων του κράτους των κεφαλαιοκρατών με τη Χρυσή Αυγή:

Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, και ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:

«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.

γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.

δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.

(...)

στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

*

Το κράτος των κεφαλαιοκρατών και οι πολιτικοί του φορείς, τα κόμματα που επί των δικών τους κυβερνήσεων θύλακες του κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με το άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., διατηρούσαν τόσο στενές σχέσεις με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, καλούνται να απαντήσουν:


1) Εδώ και 15 χρόνια από τη σύνταξη της παραπάνω έκθεσης, εντοπίστηκε το δίκτυο ή τα πρόσωπα της Αστυνομίας και του Στρατού με τα οποία «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις» η ναζιστική συμμορία;




2) Διαπιστώθηκε από πόσο ψηλά δίνονταν οι εντολές, όταν «η αστυνομία τους προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς»;




3) Διερευνήθηκε η παράνομη οπλοφορία των χρυσαυγιτών και η κατηγορία ότι η προμήθεια όπλων γινόταν από βουλευτές;



*

Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ακόμα σημαντικότερο από τα... εσχάτως «ανακαλυφθέντα» και λεχθέντα στα ΜΜΕ για την παραστρατιωτική λειτουργία της Χρυσής Αυγής ή για τον υποκοσμιακό της χαρακτήρα, είναι εκείνα τα στοιχεία για τις σχέσεις και για τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το κράτος. Με το κράτος των κεφαλαιοκρατών.

Αλλά γι' αυτά δεν ακούμε τίποτα. Αυτά - από τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών - παραμένουν επτασφράγιστα. Από την άλλη, βέβαια, ίσως και μην χρειάζεται να ακούσουμε για να εξάγουμε συμπεράσματα. Τα στοιχεία βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας. Οπως και το συμπέρασμα για το φασισμό και για τη σχέση του με το κράτος. Ενα συμπέρασμα που εδώ και καιρό έχει διατυπωθεί και έχει επιβεβαιωθεί. Θυμηθείτε τα λόγια του στιχουργού: «Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν»...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Ο φασισμός εξυπηρετεί το κεφάλαιο στα δύσκολα (VIDEO)

Η αλήθεια για τη στάση του ΠΑΜΕ στη ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ και τα ψέματα των ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεων

Από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σχετικά με τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Ολη η ανακοίνωση και άλλη ενημέρωση στο edupame.gr
....
"3. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για τα εξής που έχουν σχέση με τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ: Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδόθηκαν σε μία ακόμα ανήθικη και συκοφαντική επίθεση, ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «δεν θέλουν αγώνες» κι ότι «από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση». Πρόκειται για αισχρή συκοφαντία για την οποία δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε. Στη Γ.Σ. των Προέδρων ανέντιμα ισχυρίστηκαν και το εξής: ότι η πενθήμερη απεργία δεν πέρασε επειδή δεν την ψήφισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είναι πρόεδροι ΕΛΜΕ. Παραθέτουμε ένα – ένα τα στοιχεία και τους αφήνουμε στη κρίση των συναδέλφων:

Α) Πρόκειται για επαίσχυντο ψέμα μιας και όλοι οι πρόεδροι ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ μετέφεραν, ως όφειλαν, αυτούσια την απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. Συγκεκριμένα: ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ψήφισαν τις 5νθήμερες (βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ).

Β) Αντίθετα, σε μια σειρά ΕΛΜΕ που έχουν αυτοδυναμία ή είναι πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ΕΛΜΕ Εύβοιας, στη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, ήρθαν με απόφαση ΚΑΤΑ των 5νθήμερων(βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ). Αν αυτές οι ΕΛΜΕ ψήφιζαν θα περνούσε η 5νθήμερη!

Γ) Ενημερώνουμε επίσης ότι για μια ακόμα φορά, μια σειρά πρόεδροι ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούσαν, - όπως το Μάη - και ψήφισαν με βάση την παραταξιακή τους θέση. Δηλαδή, ψήφισαν αυτό που τους είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (5νθήμερες επαναλαμβανόμενες) παρά το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις (Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Ξάνθης, ΕΛΜΕ Καστοριάς, ΕΛΜΕ Ροδόπης).

Δ) 5 ΕΛΜΕ ψήφισαν 5νθήμερες, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, χωρίς καν δηλαδή να γίνει Γενική Συνέλευση με απαρτία (Λήμνος, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Α’ Αιτ/νιας, Α Πέλλας)! Μιλάμε δηλαδή για πράματα και θάματα, για κόλπα ΣΥΡΙΖΑίικα, που νοθεύουν τη θέληση των συναδέλφων, και μετά ισχυρίζονται ότι είναι δύναμη ανασύνταξης του κινήματος! Πρόκειται για δύναμη αποσάθρωσης του κινήματος!

Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει στην πρόσφατη ιστορία της Ομοσπονδίας!

Ε) Μια σειρά ΕΛΜΕ ψήφισαν τις 5νθήμερες, χωρίς η πρόταση αυτή, να έχει απόλυτη πλειοψηφία (50+1%) επί των παρόντων στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ (Ημαθία, Ξάνθη, Β’ Δυτικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Δράμα, Β Αι/νιας, Δ’ Ανατολικής Αττικής κ.α.).
Μιλάμε για πρωτάκουστα πράγματα δηλαδή. Τι σχέση έχουν αυτά τα φαινόμενα με την έντιμη συνδικαλιστική πάλη, τους έντιμους αγώνες των εργαζομένων, με την ανάγκη για ένα κίνημα που να αποτελεί πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων στη λαϊκή αντεπίθεση;
Πρόκειται για διαλυτικά, εκφυλιστικά φαινόμενα, για νέα ήθη κι έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, δίνουν λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους αγώνες μας!

ΣΤ) Ακούστε κι αυτό! Οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και κυρίως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ διατύπωσαν στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ το εξής επιχείρημα:«Συνεχίζουμε με απεργία διαρκείας, με τη μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων, ανεξάρτητα από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν είμαστε καταμετρητές ποσοστών, γιατί το θέμα είναι πολιτικό»! (εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κ.α.)!

Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την οργάνωση και την τύχη του αγώνα μας σε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι στην κυριολεξία επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και την προοπτική του κινήματος!

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν διαφορετική πρόταση απεργίας και κλιμάκωσης; Έτσι λένε, αλλά έτσι δεν είναι. Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ τους αποκαλύπτει, μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους να μετατρέψουν το κίνημα σε χειροκροτητή της επόμενης κυβέρνησης, μπαίνει εμπόδιο στη νεκρανάσταση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ!

Αλήθεια, ποιοι μιλούν; Αυτοί που όταν οξύνεται η ταξική πάλη στην κυριολεξία το βάζουν στα πόδια, όπως έκαναν στο ΜΕΤΡΟ και στην επιστράτευση των καθηγητών, όπου με ανακοινώσεις των παρατάξεών τους και σωματείων που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν!"
(ακολουθούν όλα τα στοιχεία με αριθμούς)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη



Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»…

Του Νίκου Μπογιόπουλου









Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων… Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/7/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Άρχισε περιπολίες με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ξεκίνησε το παραμύθι να εμφανίζει τα τάγματα εφόδου του ναζισμού σαν τάχα εγγυητές της «ασφάλειας του πολίτη» και να παρουσιάζει τους μαχαιροβγάλτες του φασισμού σαν Ρομπέν των Δασών!

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 29/7/2012 διαφήμιζε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να πλασάρει την παραστρατιωτική λειτουργία και εκπαίδευση των χρυσαυγιτών σαν δήθεν εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος(!), έχοντας πολυσέλιδο «ρεπορτάζ», με το οποίο προέτρεπε τους αναγνώστες της να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν αναψυχή στα κάμπινγκ της διδαχής του φασισμού και της κατήχησης στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στον εγερθιτου-τραμπουκισμό.

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/8/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Ο Μιχαλολιάκος απαγορεύει τα τούρκικα σίριαλ στους βουλευτές του και αρχίζει εκστρατεία κατά της τούρκικης σαπουνόπερας στην ελληνική TV». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να βαφτίσει τους ούγκανους και τον φυρερίσκο τους, που δεν μπορούν να βάλουν σωστά τρεις λέξεις στην ίδια πρόταση, σαν αμύντορες της ελληνικής γλώσσας και εν γένει της πατρίδας.

Αυτός είναι ο Αναστασιάδης, αυτή είναι η φυλλάδα του. Που μετά από τη δολοφονία του Φύσσα πάει να τυμβωρυχήσει πάνω στο αίμα του παλικαριού και να πουλήσει αντιφασιστική εγρήγορση. Ποιος; Ο Αναστασιάδης!

Συμπέρασμα: Κάποιοι νομίζουν ότι με το απορρυπαντικό της υποκρισίας μπορούν να βγάλουν από πάνω τους τη στάμπα του φασισμού. Αλλά ματαιοπονούν. Γιατί η στάμπα από το αίμα που αφήνει πίσω του ο φασισμός μένει ανεξίτηλη.



από το unfollow

Δημοσκόπηση Μετρον Ανάλυσις πριν και μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Η δημοσκόπηση έγινε στις 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου, δηλ. 1 μέρα πριν και 2 μέρες αμέσως μετά τη δολοφονία  του Π.Φύσσα.


ΝΔ 28,3%, 
ΣΥΡΙΖΑ 28,7%,

Χρυσή Αυγή 11,2%, 

KKE 6,9%
ΠΑΣΟΚ 7%, 

Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,2%, 

 ΔΗΜΑΡ 4,7%.

Αναλυτικά όμως τις 3 μέρες της δημοσκόπησης είχαμ στην προθεση ψήφου

Βλέπουμε δηλαδή μετά τη δολοφονία μια πτώση για Χ.Α(-1,5%), ΝΔ(-1,1%) ΣΥΡΙΖΑ (-1,4%) ΠΑΣΟΚ (-1%)
και άνοδο +1,9% για το ΚΚΕ.

Πανωλεθρία Πορτοσάλτε από το Θ.Παφίλη



Ακούστε ειδικά το τελευταίο λεπτό.
Παφίλης:"Αν θέλετε να μιλήσουμε για βία,...η πιο βίαιη και σκληρή επανάσταση ήταν η αστική, στη Γαλλία που έφερε τον καπιταλισμό.Την καταδικάζετε;" Δευτερόλεπτα σιωπής από τον Πορτοσάλτε,"απουσία ψάλτου..."
Αλλά και πριν στο 3 "Δηλαδή στη Ν.Ιωνία που δε γίνονται διαδηλώσεις είναι γεμάτα τα μαγαζιά;"
Κι αμέσως μετά για τα περίφημα κέρδη από τον τουρισμό:
"Τα κέρδη πήγαν στην τσέπη μεγαλοξενοδόχων κι εφοπλιστών"
"Κλείνουν 1000 μικρά ξενοδοχεία ή όχι; Μειώθηκε ο αριθμός των απασχολούμενων ή όχι; Δουλεύουν σε συνθήκες δουλείας ή όχι; Μειώθηκαν οι μισθοί και τα μεροκάματά τους παρά την "έκρηξη του τουρισμού" όπως τη λέτε ή όχι;"

Σιωπούν οι ναζί μπρος στα αφεντικά τους




Εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα που πλήττονται άγρια από την κρίση, συνεχίζουν να δίνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας και πάτημα που τους δίνουν αστικά ΜΜΕ. Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή» ο φερόμενος ως υποψήφιος των φασιστοειδών για το Δήμο Αθήνας Κασιδιάρης είπε: «Το βάρος του προγράμματός μας πέφτει απαραιτήτως σε τρεις τομείς: 1ον) Λογιστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου ώστε να προκύψουν ποινικές ευθύνες για όσους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, 2ον) Οργάνωση δικτύου κοινωνικών παντοπωλείων ώστε να ανακουφιστεί ο δημότης που πλήττεται από την ανέχεια και δύσκολα επιβιώνει, και 3ον) Επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που έχει καταστρέψει την ζωή των Αθηναίων, αλλά και την εικόνα της πόλης. Και στους τρεις παραπάνω τομείς η Χρυσή Αυγή έχει δώσει δείγματα γραφής και οι πάντες γνωρίζουν πως μπορούμε με επιτυχία να διαχειριστούμε τα ανάλογα προβλήματα».

«Δείγματα γραφής» από την εγκληματική δράση των ναζί σαφώς έχουν βιώσει στο πετσί τους μια σειρά ντόπιοι και ξένοι εργάτες, στο κέντρο, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και αλλού. Οπως και δύσμοιροι άνθρωποι που στριμώχνονται υπό τις κραυγές και τα όμματα ροπαλοφόρων φασιστοειδών, στις ουρές να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα, εν είδη ελεημοσύνης. Γιατί αυτά είναι που κάνουν οι νεοναζί. Πετούν στο λαό ένα κομμάτι ψωμί, μαζί με δυο παρόλες για κάποιους «κλέφτες», και μετά βαστάζοι όντας του μεγάλου κεφαλαίου εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια πολιτική με όσους κατακλέβουν το μόχθο του λαού.

Γι' αυτό κι ο κατά τ' άλλα λαλίστατος Κασιδιάρης λέξη δε βρήκε να πει για τα δυσβάσταχτα τέλη, φόρους και πρόστιμα, τα τροφεία που πληρώνουν οι δημότες. Την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές όπως τα Δημοτικά Ιατρεία που διόλου τυχαία μία φορά έκλεισαν στη μακρόχρονη ιστορία τους (λειτουργούν από το 1930) και ήταν επί χούντας των συνταγματαρχών, στέλνοντας λαό - πελατεία στους κλινικάρχες. Τα αφεντικά υπηρετούν πιστά οι ναζί, όσους τους έχουν και τους οπλίζουν για να τους διασφαλίσουν οι μπράβοι τους μια καλύτερη «εικόνα πόλης»...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκαια: Σε νέα διαδήλωση εξελίχθηκε και η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στα συσσίτια μίσους της ΧΑ (ΦΩΤΟ)


902.gr

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, που διοργάνωσαν ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Όπως σημείωσε στην ομιλία του «τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου, της Νίκαιας. Οι μαζικές συγκεντρώσεις του λαού του Πειραιά δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα: Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας. Το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει να ανασάνουν. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν υπάρχει αξίωση του κεφαλαίου όπου ο συρφετός της Χρυσής Αυγής να μην την έκανε σημαία του. Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Έχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.
Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μην τους επιτρέπει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν: Την μπόχα, τη σαπίλα που τους γέννησε και τους θρέφει. Να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο δρόμο με το σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά».

Η πορεία έφτασε στο Περιβολάκι, εκεί όπου οι φασίστες προγραμμάτιζαν να κάνουν συσσίτιο μόνο για Έλληνες και το οποίο βεβαίως κάτω από τη δυναμική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος αναγκάστηκαν να ματαιώσουν. Μόλις ανακοινώθηκε ότι το «συσσίτιο» ματαιώθηκε, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

H διαδήλωση τερμάτισε στην πλατεία Κρήνης όπου μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του σωματείου των Ηλεκτρολόγων Θανάσης Παναγιωτόπουλος τόνισε την απαίτηση των εργατών να κλείσουν τα γραφεία των δολοφόνων της εργατικης τάξης. "Ούτε νερό" είπε χαρακτηριστικά, "στους φονιάδες της εργατικής τάξης".

Ο αγώνας μας, σημείωσε, συνεχίζεται, οργανώνουμε την πάλη μας για την συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, μέχρι να νικήσουμε εμείς κι αυτό σημαίνει μέχρι εμείς που παράγουμε τον πλούτο να μπορούμε και να τον απολαμβάνουμε.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Η χθεσινή μέρα στο φεστιβάλ της ...βροχής!



Τελικά φεστιβάλ της ΚΝΕ χωρίς βροχή δε γίνεται!
Τρομερή βροχή ξέσπασε λίγο πριν τις 9.30 κι ενώ στην κεντρική σκηνή ήταν σε εξέλιξη το αφιέρωμα για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ.
Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αφιέρωμα(όπου θα συμμετείχα κι εγώ).
Η βροχή στην αρχή δε μπόρεσε να διώξει τον κόσμο, όμως η έντασή της ήταν τέτοια που οι τεχνικοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παράσταση γιατί υπήρχε πραγματικά κίνδυνος και ηλεκτροπληξίας αλλά και να καταστραφούν μηχανήματα.
Στις εισόδους του φεστιβάλ εκείνη την ώρα έμπαιναν πολλές χιλιάδες κόσμου πολλοί από τους οποίους(όσοι δεν είχαν ομπρέλες, δεύτερες μπλούζες ή είχαν μικρά παιδιά) έφυγαν αφού δεν ήταν δυνατό να μείνουν εκεί για ώρες μουσκεμένοι από την καταιγίδα. Οι περισσότεροι πάντως, όπως φάνηκε, είτε μπήκαν στο χώρο, είτε έμειναν εκεί, είτε ξαναγύρισαν στεγνοί.
Μετα από λίγη ώρα η βροχή σταμάτησε και τίποτα δε θύμιζε το τι είχε συμβεί.
Μεγάλη κοσμοσυρροή σε όλες τις σκηνές, που είχαν σκουπιστεί και ήταν και πάλι έτοιμες.
Το μόνο που είχε χαλάσει ήταν οι παραστάσεις εκείνης της στιγμής της καταιγίδας κι ανάμεσά τους δυστυχώς και το υπέροχο αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Ετσι, αφού η σειρά μου δεν ήρθε ποτε, έκανα μια βόλτα σε όσα συνέβαιναν γύρω.

Πολύ καλή η παράσταση του Π.Μουτζουράκη στο μαθητικό στέκι και στη συνέχεια της Ν.Μποφίλιου (Κατά τη γνώμη μου το μαθητικό  στέκι έχει την πιο όμορφη και πιο ζωντανή σκηνή που γίνεται ακόμη πιο όμορφη και πιο ζωντανή από τις φάτσες και την ενέργεια των μαθητών και της νεολαίας εκεί).

Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία Μαχαιρίτσα, Στόκα, Σταρόβα(φοβερή πλάκα, ίσως κέρδισε τις εντυπώσεις). Από τη συναυλία της Μ.Φριντζήλα πρόλαβα τα 2 πρώτα κομμάτια(πολύ όμορφη η εκτέλεση του "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" με ακορντεόν που ήταν και το πρώτο κομμάτι μετά τη βροχή)
Χαμός στη λαική σκηνή με τον Β.Κορακάκη, Ανδρεάτο κλπ. (Οι λαικοί άνθρωποι δε μπορούν φυσικά να κρύψουν την αγάπη τους στο λαικό τραγούδι και το γλέντησαν μια χαρά.)

Πολύ καλή η θεατρική παράσταση "Ο τροχός της ιστορίας"(όσο πρόλαβα να δώ) δίπλα στην κεντρική σκηνή που από ό,τι άκουγα(άρχιζε εκείνη την ώρα η δική μας παράσταση στην κεντρική ) αποθεώθηκε κυριολεκτικά στο τέλος. Το θεατράκι ήταν  κατάμεστο από εκατοντάδες κι  όχι δεκάδες όπως λέει το σχόλιο του πόρταλ.
Ενδιαφέρουσα και η συζήτηση για την Τέχνη με την Ε.Μηλιαρονικολάκη το Γ.Κακουλίδη και το Γ.Μηλιώνη.

Υπήρχε βέβαια σε πολλούς η γνωστή αίσθηση που εχουμε πάντα στα φεστιβάλ, που θέλεις να μπορούσες να έχεις 2-3 εαυτούς για να παρακολουθείς τα πάντα...

Δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν είχε βρέξει χθες. Πιθανό να είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων. Ισως σήμερα... αν θέλει ο πανάγαθος που μάλλον δεν είναι μαζί μας.

ΥΓ: Για να πω την αλήθεια ζήλεψα το πρωί αυτούς που ξύπνησαν κι έτρεξαν στις 10 από την άλλη άκρη της πόλης στο αντιφασιστικό στη Νίκαια με το ΠΑΜΕ. Έβλεπα τις εικόνες στο ΣΚΑΙ και τους θαύμαζα.

Μαρτυρία φίλου του Π. Φύσσα: Οργανωμένη η δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών


902.gr

Ήθελαν αίμα και το πέτυχαν. Με σχέδιο και σκοπό έδρασε η δολοφονική ομάδα της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τετάρτης στο Κερατσίνι. Η μαρτυρία στο «902.gr» του Μιχάλη, φίλου του Παύλου Φύσσα, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική:

«Την Τετάρτη το βράδυ ο Παύλος μας πήρε τηλέφωνο περίπου στο ημίχρονο του αγώνα και μας είπε ότι είναι κοντά στο μέρος που βρισκόμασταν εμείς και να πηγαίναμε εκεί για να δούμε όλοι μαζί το παιχνίδι παρέα - έτσι και έγινε. Πήγαμε εκεί για να δούμε το δεύτερο ημίχρονο μαζί με τον Παύλο. Στο διπλανό τραπέζι από εμάς κάθονταν 4 άτομα απ' τους οποίους ο ένας είχε τατουάζ τον Μαίανδρο και όλοι φορούσαν ασπρόμαυρες παραλλαγές και αρβύλες. Μόλις πήγαμε εμείς στην καφετέρια μας κοίταγαν καλά καλά και ένας ένας έβγαιναν έξω με το τηλέφωνο στο χέρι. Ο τελευταίος μάλιστα που βγήκε από την καφετέρια από αυτούς σκούντηξε κατά λάθος έναν από εμάς, του ζήτησε συγγνώμη, ο φίλος μου του είπε δεν πειράζει και τέλος. Όταν βγήκαμε έξω απ' την καφετέρια είδαμε στο στενό που είχαμε παρκάρει τα αυτοκίνητα μας να μας περιμένουν καμιά εικοσαριά άτομα με ρόπαλα και φορούσαν και δερμάτινα γάντια. Καθίσαμε για λίγο έξω απ την καφετέρια για να δούμε τι θα κάνουμε.

Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ένας τύπος, ο οποίος μας είπε ότι ήταν αστυνομικός (φορούσε πολιτικά) και μιλούσε με εμάς και με τους άλλους για να φύγουμε χωρίς να γίνει φασαρία. Αργότερα στη ΓΑΔΑ μας είπαν ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος. Εμείς του είπαμε ότι δεν θέλαμε να γίνει καμιά φασαρία και ότι απλά θέλαμε να πάρουμε τα αμάξια μας και να φύγουμε. Αυτός πήγε και τους το είπε και οι φασίστες απάντησαν πως αν δεν φύγουμε εμείς, δεν φεύγουν ούτε αυτοί. Για να αποφύγουμε τη φασαρία, είπαμε να πάμε να πάρουμε ταξί και θα παίρναμε την επόμενη μέρα τα αμάξια μας ή πιο αργά. Όταν ανεβήκαμε στην Τσαλδάρη, περάσαν 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, κάνανε έναν κύκλο το τετράγωνο και μετά κατευθύνθηκαν προς την καφετέρια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθαν και οι ενισχύσεις των φασιστών, ήταν κάποια αμάξια και μηχανές (τουλάχιστον άλλα 20 άτομα), ορισμένοι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι με παραλλαγές και μαύρα ρούχα και καπέλα.

Το πρώτο αμάξι σταμάτησε στη γωνιά που ήμασταν εμείς και ρώτησε τον Παύλο αν είναι αυτή η οδός Κεφαλληνίας και ο Παύλος του απάντησε ''Ναι, φίλε μου, αυτή είναι''. Το αμάξι αυτό το οδηγούσε ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο στη συνέχεια. Όταν ενώθηκαν οι δυο ομάδες, έτρεξαν κατά πάνω μας, φωνάζοντάς μας "ελάτε εδώ, ρε κότες", "θα σας σκοτώσουμε" και άλλα τέτοια. Μόλις μας πλησίαζαν, ο Παύλος μας φώναξε "τρέχουμε, τρέχουμε". Εμείς όντως ξεκινήσαμε να τρέχουμε και νομίζαμε ότι ήμασταν όλοι μαζί, όμως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει.

Εμείς είχαμε κρυφτεί μέσα σε μια πυλωτή, όταν μας αντιλήφθηκαν κάποιοι γείτονες, που ήθελαν να μας ανοίξουν και τα σπίτια τους για να μας προστατέψουν από τους φασίστες. Εκείνη την ώρα πέρασαν κάποιες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, τους φωνάξαμε και ήρθαν και μας πήραν. Μας μετέφεραν με περιπολικό στο ΑΤ Κερατσινίου και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο με κάποιον που έλεγε ότι ήταν περαστικός και τον έμπλεξαν κατά λάθος. Μας ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θυμόμαστε τίποτα από αυτούς που μας κυνήγησαν για να μας σκοτώσουν και τους είπαμε ότι θυμόμαστε ότι αρκετοί φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ασπρόμαυρες παραλλαγές και αρβύλες. Τότε πετάχτηκε ο "περαστικός" και είπε ότι "και εγώ φοράω αρβυλάκια, δεν πιστεύω να υποψιάζεστε και εμένα" και γέλαγε.

Μετά από λίγο οι αστυνομικοί μας είπαν ότι ο Παύλος ξεψύχησε. Τότε ο "περαστικός" ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και τον πήραν. Μετά ήρθαν κάποιοι μάρτυρες και τον αναγνώρισαν. Ήταν ήδη αργά όταν καταλάβαμε ότι μας είχαν στο ίδιο δωμάτιο με το φονιά του φίλου μας και ότι μας ειρωνευόταν κιόλας. Όταν μας πήγαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, αστυνομικοί μας είπαν πως άντρες σαν τον Παύλο δεν υπάρχουν πολλοί και πως όντως τους καθυστέρησε και με το παραπάνω. Επίσης η αστυνομικός που συνέλαβε το δολοφόνο μάς είπε ότι όταν τον μαχαίρωσαν, ο Παύλος πήγε στους αστυνομικούς σήκωσε τη μπλούζα του και είπε "αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον". Ο Παύλος ήταν λιοντάρι και ήταν πιο άντρας και απ' τους 50 φασίστες που σας την έπεσαν, μας έλεγε ο κόσμος έξω απ' το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου».

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Με χαρά συμμετέχω σήμερα στο 39ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ!


Με χαρά συμμετέχω σήμερα στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στις 9.00 στην κεντρική σκηνή στο αφιέρωμα για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ.
Συμμετέχουν:
Γιώργος Γεωργακάκης, Χριστίνα Καγιάφα, Σύλβια Καπερνάρου, Θοδωρής Καρέλλας, Γιώργος Μεράτζας, Γιώργος Σαρρής, Νατάσα Μουσάδη,  Ερση Φτούλη. Στην εκδήλωση επίσης θα συμμετάσχουν τραγουδιστές, μέλη του ιστορικού συγκροτήματος της ΚΝΕ «Ταμπούρι». Ακόμα οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Χρήστος Δαλαμάγκας, Ελίνα Καπετάνου, Ηρα Ρόκου. Απαγγελία: Κώστας Καζάκος Στη σημερινή μέρα ακόμη:
Στην κεντρική σκηνή:
22.15 Μάρθα Φριτζήλα - «The Kubara Project»
23.30 Συναυλία με τους Λ. Μαχαιρίτσα - Μπ. Στόκα - Δ. Σταρόβα

Στο μαθητικό στέκι:
21.00 Συναυλία με τους Υπεραστικούς
21.30 Συναυλία με τους Φ. Ανδρικόπουλο - Δ. Καρρά - «Αντίπερα Οχθη».
22.30 Συναυλία με τους Πάνο Μουζουράκη και «Big Band Project»
23.30 Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Λαϊκή σκηνή
19.30 «Το παλιό που έρχεται ντυμένο σα νέο». Συζήτηση για τις προσπάθειες της αστικής τάξης να ενσωματώνει την οργή και την αγανάκτηση της νεολαίας και η απάντησή μας. Ομιλητής: Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Αφιέρωμα στην «Κυρα - Θάλασσα» του δημοτικού μας τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου. Συμμετέχουν: Η ορχήστρα Θοδωρή Γεωργόπουλου, Μιχάλη Ζάμπα (συνεργατών της Δόμνας Σαμίου), ο Φλώριος Κρητικός, ο επονομαζόμενος και «Τίγρης», με τον Βαγγέλη Κορρέ και τον Στέφανο Ψαρρά, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» σε ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια. Η επιμέλεια της εκδήλωσης, το αναλόγιό της και η ανθολόγηση φωτογραφιών και video που θα προβληθούν είναι του Αλέξανδρου Λαμπρίδη.

23.30 Λαϊκό γλέντι με τους Βαγγέλη Κορακάκη - Γεράσιμο Ανδρεάτο

Δεν τελειώνει

Υπάρχει ένα σπίτι σε κάποια γειτονιά του Πειραιά που το φώς δε βρίσκει τρόπο για να μπει. Θα πάρει πολύ καιρό να βρεί ξανά μια χαραμάδα. Υπάρχει ένας δρόμος, μια γωνιά εκεί κοντά που έχει πιάσει όλο το χάρτη, όλα τα περάσματα όλου του κόσμου, όλου του χρόνου γι αυτούς που μένουν εκεί. Υπάρχει μια στιγμή που έσβησε όλες τις  στιγμές και τώρα πια δε συμβαίνουν πράγματα. Τίποτα δεν κυλάει, τιποτα δεν κουνιέται απ΄' τη θέση του.
"Κατέβηκε ενας τύπος με μια μαύρη μπλούζα και τον κάρφωσε στην καρδιά" κι εκεί σταμάτησαν όλα.

Πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι την άλλη μέρα απ'τη γειτονιά, νέα παιδιά άφησαν λουλούδια, ακούστηκαν φωνές, σημαίες και πανό, πορείες σε όλη τη χώρα, αφιερώματα στα δίκτυα όλου του κόσμου, συνθήματα και δηλώσεις ανθρώπων που δε μπορούν να πιστέψουν πως ο Παύλος ...
Από τις οθόνες και τις ραδιοσυχνότητες πέρασαν όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι και είπαν τι πρέπει να κάνουμε με τους φασίστες, κι άλλοι είπαν αλήθεια, άλλοι είπαν ψέματα κι όλοι οι άνθρωποι παντού, κι οι φίλοι του είπαν πως ήταν το καλύτερο παιδί που υπήρχε, και πως λυπήθηκαν πολύ και πως εύχονται ...να' ναι το τελευταίο αίμα που χύνεται... κι είπαν κι άλλα πολλά.

Όμως υπάρχει αυτό το σπίτι  σ' αυτή τη γειτονιά, αυτή η μάνα, αυτός ο πατερας, αυτός ο πόνος, αυτή η θλίψη...
Που δεν τελειώνει
Δεν τελειώνει

Το "ουρλιαχτό" της μάνας στο ΣΚΑΙ: Βίντεο- "Εσείς τους ανεβάσατε και μας τους φέρατε εδώ"

Σοκ από τη φωνή της μάνας του Π.Φύσσα πριν λίγο στο πρωινό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ!
Τρομερό το κατηγορώ της πάγωσε όσους την άκουσαν: "Εσείς τους ανεβάσατε και τους κάνατε εξουσία! Εσείς μας τους φερατε εδώ, εσείς κάνατε να φάνε το παιδί μου!! Εσείς είσαστε υπεύθυνοι" είπε στην παρουσιάστρια που δεν μπορούσε να ξεφύγει.
Με λίγες λέξεις είπε όλη την αλήθεια κι έδειξε τους κύριους υπεύθυνους για το έγκλημα.

Είπε ακόμη ότι υπάρχει βίντεο με το φονικό που αυτόπτης μάρτυρας το έδωσε στην Αστυνομία.
Η κοπέλα του Παύλου είπε η μητέρα του, έτρεξε την ώρα που άρχισαν όλα στο ΑΤ που είναι λίγα μέτρα πιο πέρα και είδε εκεί 6 μηχανές ΔΙΑΣ με 12 αστυνομικούς!! Τους εκλιπαρούσε "να τρέξουν γιατί θα γίνει κακό". "Σιγά να μην τα βάλουμε με τα γομάρια" της απάντησαν.
"Το παιδί μου δεν είχε πάνω του ούτε μια γρατζουνιά. Αντιμετώπισε τους 3, που ξέρουμε πόσο βίαιοι είναι, κι αυτοί δε μπόρεσαν να τον αγγίξουν""Ηρθε ο άλλος με το μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδιά. Αυτό ήταν το παιδί μου"


"Δεν ανήκε πουθενά... Μη μου βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου. Ελεύθερο μυαλό ήτανε... Ακούστε τα τραγούδια του αν θέλετε να μάθετε ποιος ήταν"

Συνέχιση της Απεργίας πως; Με ή χωρίς τους καθηγητές;

Ακούμε από τους εκπρόσωπους της ΟΛΜΕ ότι οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αποφασίζουν συνέχιση της Απεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι στις χθεσινές ΓΣ δεν υπήρξε κάποιο ισχυρό κλίμα ή ρευμα υπέρ της συνέχισης των 5ήμερων. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια απόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά, για την οποία υπάρχουν πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να υλοποιηθεί.
Υπήρξαν χθες  προτάσεις απο εκπαιδευτικούς, που είχαν συμμετοχή και στις 4 μέρες της Απεργίας και που είχαν ολόψυχα θυσιάσει τα μεροκάματά τους, που ζητούσαν συνέχιση με άλλες μορφές πάλης και  που πήραν πολύ μεγάλα ποσοστά. Π.χ. στην ΕΛΜΕ Ν.Αθήνας η πρόταση αυτή πήρε 77 ψήφους έναντι 95 της 5ήμερης(ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεις) και 48 της 48ωρης του ΠΑΜΕ. Στη δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των 2 πρώτων η πρόταση των ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεων για 5ήμερες πήρε και πάλι 95 ψήφους ενώ η ανεξάρτητη πρόταση πήρε 70 ψήφους αφού κάποιοι είχαν αποχωρήσει λόγω της προχωρημένης ώρας.Το ΠΑΜΕ στη 2η ψηφοφορία ψήφισε λευκό.

Οι φωνές αυτές μεμονωμένων καθηγητών θεωρούσαν ότι οι καθηγητές έκαναν μια σπουδαία νίκη με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής των πρώτων ημερών που όμως χθες είχαν πέσει στο 35%(και σήμερα;). Αυτή η νίκη έλεγαν μπορεί εύκολα να γίνει ήττα αν η Απεργία εκφυλιστεί και στην ουσία γίνεται μόνο στα χαρτιά.

Στη ΓΣ που αναφέραμε έκανε κακή εντύπωση σε όλους η στάση ειδικά των ΣΥΝΕΚ, αλλά και των Παρεμβάσεων, που προσπαθούσαν να θέσουν την "μεμονωμένη" πρόταση που αναφέραμε  εκτός ψηφοφορίας! Βέβαια δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρχει συνέχεια σε μια τόσο δύσκολη απεργία αποφεύγοντας την αλήθεια.
Η πραγματικότητα, που σήμερα θα την δουν όλοι στα σχολεία, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ'όψη. Οι καθηγητές παρά την ηρωική απεργιακή συμπεριφορά αυτής της βδομάδας έχουν όρια και ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος. Αυτό δηλώθηκε χθες στις ΓΣ και είναι ένα δεδομένο που δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί.

Υ.Γ: Να πούμε ότι και πάλι έκανε εντύπωση η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δήλωναν ότι παρότι διαφωνούν με τις 5 ήμερες, αν τελικά αποφασιστούν αυτοί θα κάνουν την απεργία.

Τσακίστε τον!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν πριν από ένα χρόνο (16/9/2012) στην εφημερίδα «Καθημερινή», σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», και φέρουν την υπογραφή του Στ. Κασιμάτη. Εγραφε τότε ο εν λόγω κύριος:

*
«Οσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει - και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη - ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονείνομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης (...). Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν (...). Και αν ως τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα "λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες" και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών "ιεράς αγανακτήσεως" και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη (...).

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου. Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει (...)».

*

Φέτος, πάλι στην εφημερίδα «Καθημερινή» (13/9/2013), ανήμερα της επίθεσης των χρυσαυγιτών κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και λίγα 24ωρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, σε άρθρο που υπέγραψε ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων δημοσιεύτηκαν και τα ακόλουθα:

«Ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν, δημοσκοπικώς, τη Χ.Α. σε ρυθμιστικό παράγοντα, εύκολα θα συμπαραταχθεί σε μια Συντηρητική Συμμαχία, εγκαταλείποντας ορισμένες ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές (...). Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!».

*
Με αφορμή εκείνο το πρώτο άρθρο τονίζαμε, και σήμερα με αφορμή το δεύτερο, στο φόντο δε των γνωστών γεγονότων, επαναλαμβάνουμε:

*
α) Οταν η αντιδραστική, η ανιστόρητη και αντικειμενικά «φιλοναζιστική» θεωρία περί «άκρων» και περί «μαύρης και κόκκινης βίας» αποκτά τόσο αναβαθμισμένη θέση στα ΜΜΕ του αστικού κόσμου, αυτό σημαίνει ότι η «μαυρίλα» κατέχει πλέον κεντρική θέση - με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με ό,τι αυτό κυοφορεί - στο προπαγανδιστικό οπλοστάσιο του κράτους των κεφαλαιοκρατών.

Ταγοί αυτού του κράτους (του κράτους των κεφαλαιοκρατών) είναι εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που τάσσονταν πρόσφατα υπέρ της «συνεννόησης» με τη Χρυσή Αυγή. Στελέχη των ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών είναι που (μέσα από τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών) διακινούν την ιδέα της συγκυβέρνησης με μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή. Πολιτικοί ταγοί και μάλιστα με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτό το κράτος (το κράτος των κεφαλαιοκρατών) είναι που, προ διετίας, άνοιξαν την πόρτα της συγ-κυβέρνησης σε φορέα των φασιστικών και εθνικιστικών «ιδεών». Τώρα μαθαίνουμε και ότι «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή»...

*
β) Τόσο οι συντάκτες των παραπάνω άρθρων, όσο και οι καθημερινοί πολιτικοί διακινητές της θεωρίας της «βίας των άκρων», δεν είναι αφελείς. Δεν εμφορούνται από κάποια λαθεμένη, έστω, εκδοχή κάποιας αφηρημένης και γενικής καταδίκης της βίας, που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μια ευγενική αλλά ουτοπική ουμανιστική στάση.

Στην περίπτωσή τους έχουμε μια «μαύρη», διεστραμμένη και χυδαία επιχείρηση διαστρέβλωσης, παραχάραξης και παραποίησης. Εχουμε, στην πιο «κίτρινη» εκδοχή της, την επιδίωξη οι λαϊκοί, μαζικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες που αντιτίθενται στην πολιτική της πλουτοκρατίας (και επειδή ακριβώς αντιτίθενται στην πλουτοκρατία), να ταυτιστούν, να συκοφαντηθούν και να εξομοιωθούν με το ναζισμό! Εκείνοι που μονίμως προσπαθούν να ξεστρατίσουν τη λαϊκή οργή και να τη μετατρέψουν σε λίπασμα των μαύρων σχεδιασμών τους, είναι ακριβώς οι ίδιοι που όταν η λαϊκή οργή μετασχηματίζεται σε μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εμφανίζουν σαν «συγκοινωνούν δοχείο» με τη ναζιστική βία! Προσπαθούν, τελικά, να «νομιμοποιήσουν» το ναζισμό (το βγαλμένο από τα πολιτικά σπλάχνα της πλουτοκρατίας), παρομοιάζοντάς τον με τη λαϊκή αντίδραση ωσάν να έχει ή να είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση (!) ο ταξικός, μαζικός, εργατικός, οργανωμένος και πειθαρχημένος αγώνας με τις τραμπούκικες ναζιστικές συμμορίες της ρατσιστικής, της φυλετικής, της μισαλλόδοξης, της φασιστικής βίας και τρομοκρατίας.

*
γ) Οι προσπάθειες να καλλιεργηθεί στην κοινή συνείδηση το σχήμα πως «η ναζιστική και χρυσαυγίτικη βία οφείλεται στην αριστερή και κουκουέδικη βία», δεν είναι καινούργια. Αν ξύσει κανείς τη σκουριά αυτής της πολυκαιρισμένης προστυχιάς θα θυμηθεί, για παράδειγμα, τη θεωρία της εποχής των γερμανοτσολιάδων.

Τότε που οι «Τσολάκογλου» κατηγορούσαν το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ επειδή έκαναν Αντίσταση. Τότε που οι «Τσολάκογλου» ζητούσαν να σταματήσει η Αντίσταση, αφού, όπως έλεγαν, προκαλούσε - η Αντίσταση - τα αντίποινα των Γερμανών, δηλαδή τις θηριωδίες των ναζί. Θηριωδίες για τις οποίες, σύμφωνα με τους «Τσολάκογλου», υπεύθυνοι δεν ήταν οι Γερμανοί ναζί, αλλά το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, επειδή έκαναν Αντίσταση...

*
δ) Απέναντι σε όλα αυτά οι κομμουνιστές απαντούν και δρουν ως πρωτοπόροι και αδιάλλακτοι εχθροί του φασισμού, επειδή ακριβώς δεν «ξεχνούν» τίνος γέννημα είναι ο φασισμός. Οι κομμουνιστές με μέτωπο στραμμένο στο σύστημα που τον εκτρέφει, καλούν σε παλλαϊκό συναγερμό και με εφόδιο την πολιτική και ιστορική εμπειρία, προσδιορίζουν εκείνο τον τρόπο και εκείνον το χώρο της πάλης που τσακίζουν το ναζιστικό υπόκοσμο. Που ακυρώνουν τις μεθόδους του. Που αποσταθεροποιούν τα αφεντικά του. Και που αποκαλύπτουν όλα τη φαιά προπαγάνδα που έχει ανατεθεί στους «παπαγάλους» των αφεντικών. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, μετά τη δολοφονία του παλικαριού, συμπυκνώνει ακριβώς το κύριο:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Οι εκλογές και τα ρόπαλα - Αποσπάσματα από άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή μια συζήτηση στο διάλειμμα της συναυλίας στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια στο τραγούδι της Μαρίας Φαραντούρη, έγραψε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα. Αποσπάσματα αυτού του άρθρου αναδημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης».

Γράφει μεταξύ άλλων: «Βρεθήκαμε στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια της Μαρίας Φαραντούρη. Καθισμένοι πλάι πλάι παλιοί σύντροφοι, όπως ο Κουτσούμπας, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και η αφεντιά μου. "Είμαστε εδώ τέσσερις γενιές αριστερών", τους είπα. "Εμείς προσπαθήσαμε ξανά και ξανά να χτυπήσουμε την πόρτα της Εξουσίας. Δεν τα καταφέραμε. Τώρα την χτυπά ο νεότερος...". "Και;;;", ρώτησε κάποιος από το πηγαδάκι που είχε σχηματιστεί γύρω μας. "Ακου φίλε", του είπα, "μπορεί όλοι εσείς να σκέφτεστε (και με το δίκιο σας) ένα σωρό πράγματα για μας, όμως η Ελληνική Αριστερά είναι ένα ποτάμι. Το ίδιο. Βρεθήκαμε μπροστά σε βράχους. Χωριστήκαμε σε διχάλες. Εν πάση περιπτώσει. Τώρα την πόρτα χτυπά ο νεότερος...". "Και τι να ψηφίσουμε;" μπήκε κάποιος στο ψητό. "Τσίπρα", του λέω, "τι άλλο;". Ο Κουτσούμπας χαμογέλασε αμήχανα. "Και ΚΚΕ βέβαια...". Κάποια κυρία με κοίταξε επιτιμητικά. "Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας", της είπα. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη μου απάντηση. Δηλαδή και Τσίπρα και ΚΚΕ.

Δυστυχώς αυτά είναι λόγια που λέγονται στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα του διαλείμματος μιας συναυλίας. Πίσω όμως κρύβεται η ωμή πραγματικότητα και η προσωπική μου τραγωδία. Που μεγαλώνει όσο λιγοστεύει το λαδάκι στο καντήλι μου. Και μιας και η "Αυγούλα" (σ.σ. αναφέρεται στην εφημερίδα "Αυγή") μου έκανε την τιμή να με αναφέρει αδράχνοντας την ευκαιρία, για να προβάλει ένα προεκλογικό σύνθημα, θα πρέπει νομίζω να μου δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσω ολοκληρωμένα την σκέψη μου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο της Αριστεράς».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση και πώς κατά την άποψή του πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά και σε συνάντηση που είχε για το ίδιο θέμα «με τους Γλέζο, Τσίπρα, Δραγασάκη». Το άρθρο καταλήγει: «Συμπτωματικά αυτή η συνάντηση των τεσσάρων (σ.σ. του ίδιου και των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) έτυχε να γίνει την επομένη μέρα που έβαλα τη λέξη "ΤΕΛΟΣ" κάτω από το έμβλημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στην Ιστοσελίδα της. Φυσικά "ΤΕΛΟΣ" όχι για την Σπίθα αλλά για τη δική μου ολοκληρωτική αποστράτευση ως μαχόμενου πολίτη, έπειτα από αγώνες 70 χρόνων, μιας και οι απόψεις μου δεν έγιναν τελικά γνωστές στον Λαό ούτε αποδεκτές από τις συγγενέστερες πολιτικές ηγεσίες. Η συνάντηση αυτή έγινε επίσης την επομένη της δημοσίευσης ενός προφητικού, για άλλη μια φορά, άρθρου μου, στο οποίο έγραφα ότι η Χρυσή Αυγή έχει περάσει στη φάση του αίματος και του θανάτου, με κύριο στόχο την Αριστερά. Θα ήθελα λοιπόν από την "Αυγή" να προβάλει αυτή την έκκληση που διατύπωσα χθες στους παλιούς συνοδοιπόρους μου υπενθυμίζοντας, ει δυνατόν, ορισμένα αποσπάσματα από το άρθρο μου εκείνο. Αν δεν τους ενώνει η επίθεση, ας τους ενώσει η άμυνα! Ηδη χθες ήρθε η επιβεβαίωση της προειδοποίησής μου, είχαμε τον πρώτο νεκρό! Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για τη χώρα».