Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο βρωμερός ψεύτης Άσμουσεν

Για να πω την αλήθεια κάτι τύπους σαν τον Γκ.Άσμουσεν της ΕΚΤ έχω πάψει να τους ακούω εδώ και καιρό. Δε μ'ενδιαφέρουν οι εκτιμήσεις και η σοφία τους. Τις ξέρω από πρίν, προτού καν ανοίξουν το στόμα τους. Φυσικά κάνουν πάντα ό,τι μπορούν για να επιβεβαιωσουν την άποψή μου. Τρομοκρατούν, απειλούν, βρίζουν, λοιδωρούν, διασύρουν τους εργαζόμενους και ό,τι άλλο τέλος πάντων τους επιβάλει το καθήκον τους και οι υποχρεώσεις που εχουν αναλάβει απέναντι στους τραπεζίτες προκειμένου να πάρουν το μισθό τους.
Οταν όμως τους ακούς να λένε τόσο σιχαμερά και χοντρά ψέματα και να τα πετάνε στα μούτρα αυτών που υποφέρουν στην Ελλάδα χωρίς να παίρνουν ουσιαστικά επίσημη απάντηση από τους Ελληνες εκπροσώπους. τότε βγαίνεις από τα ρούχα σου.
 Ξαφνικά για τον Άσμουσεν οι Ελληνες Δ.Υ., που του κάθονται στο λαιμό, έχουν λέει μεσο μισθό 3000 ευρώ!! Αυτό είπε χθες στο συνέδριο του Economist(σιγά το συνέδριο) και δήλωσε σε δυσκολία, γιατί πως να πείσει άλλους λαούς όπου οι μισθοί είναι στα 1000 ευρώ...να "βοηθήσουν" την Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος μισθός είναι στα 1600 ευρώ μικτά δηλ. περίπου 1000 ευρώ καθαρά κι όλα τα άλλα έχουν να κάνουν μόνο με τη διαστροφή και το μίσος που έχει η ΕΚΤ και οι διάφοροι Άσμουσεν για τους εργαζόμενους. Η άλλη αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες ΔΥ έχουν υποστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περικοπές περίπου 50% στις αποδοχές του, ακριβώς όπως εκτιμάει και η ΓΣΕΕ και ο κ.Ρομπόλης ότι ισχύει και για τους άλλους εργαζόμενους. Μαλιστα αυτοί ήταν από τους πρώτους που δέχτηκαν την επίθεση της Τρόικας.
Το τραγικό είναι οτι κανείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν βρέθηκε να αντιδράσει στο σιχαμερό ψέμα του Άσμουσεν, ούτε βεβαια ο παρών κ.Χατζηδάκης που έβαλε τα δυναντά του μόνο για να πείσει τούς πάντες ότι η Ελλάδα θα "υλοποιήσει τις δεσμεύσεις" όπως έχει υποσχεθεί, ενώ για τις "δεσμεύσεις" και τα ψέματα που είπαν στο λαό για να κλέψουν την ψήφο του δεν είπε λέξη. Το ρεσιτάλ δουλικότητας που έδωσε σκίζοντας τα ρούχα του στο βήμα δεν τον άφησε να πεί έστω πως κάνει λάθος ο κ.Άσμουσεν γιατί μέσος μισθός όχι 3000 αλλά ούτε καν 2000 δεν υπήρξε ποτέ. Τις 2000 μέσο μισθό (μικτά πάντα και όχι στο χέρι) τις πέρασαν οι ΔΥ μόνο το 2007 και μόνο για μια χρονιά. Αν σκεφτεί δε κανείς τι θα πάρουν πίσω για τις καταβολές σε Ταμεία, ασφάλεια κλπ. οι έλληνες ΔΥ μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Γιατί όλοι βέβαια ξέρουμε τί θα πάρουν πίσω από το καταρρέον από την καπιταλιστική κρίση κράτος οι εργαζόμενοι σε λίγο...
Το επίσης γελοίο ήταν πως κάποιοι όπως η κ.Μακρή του realfm προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν το πώς έκανε το λογαριασμό ο Άσμουσεν, καταλήγοντας σε επίσης τραγικά και περίεργα αποτελέσματα που καμια σχεση δεν έχουν με την αλήθεια.
Δεν ξέρουν άραγε όλοι αυτοί ότι η συκοφαντία είναι συκοφαντία και δεν χρειάζεται κανένα στοιχείο; Την εκτοξεύεις κι όποιον πάρει. Αρκεί να διαδοθεί για  λίγο. Υστερα βλέπουμε. Στο κάτω κάτω πόσα επίσημα ΜΜΕ θα σπεύσουν να αποκαλύψουν το ψέμμα; Σιγά τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου