Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η αξεπέραστη κομψότητα του ..."Ξεπεράστηκε"

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρύψει κανείς την αλήθεια.
Οι μακράν επιστημονικότεροι είναι αυτοί των επαγγελματιών πολιτικών που καταφέρνουν έτσι να γίνονται υπουργοί, πρωθυπουργοί και γενικά πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων που ονομάζεται αλλιώς και "δημοκρατία".
Ο τρόπος που αναφέρθηκε προχθές ο πρωθυπουργός στο θέμα του ειδικού λογαριασμού ήταν εντυπωσιακός.
"Ξεπεράστηκε" είπε "το θέμα του "εξωτερικού" λογαριασμού"! Και ακούγοντάς τον, ο εύπιστος, ο αφελής, ο φοβισμένος, δηλαδή ο μέσος όρος που τυγχάνει και λίγο απληροφόρητος-δεν μπορείς να τα μαθαίνεις και όλα πια- θα νόμιζε ότι δεν υπάρχει "ειδικός λογαριασμός", ότι η τρόικα δέχτηκε να αποσυρθεί ή κάτι τέτοιο.
Καμιά σχέση με την αλήθεια φυσικά. Ο ειδικός λογαριασμός που λέγεται και
"Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους",
ζεί και βασιλεύει. Αποφασίστηκε από το eurogroup του Φεβρουαρίου και πέρασε στη Βουλή με τροπολογία Σαχινίδη το Μάρτιο του 2012.
Αφού όμως το "ξεπεράστηκε" μπορεί να ακούγεται και ως "δεν πέρασε", το λέμε κι όποιος το φάει.
Ο λογαριασμός αυτός ο οποίος ελέγχεται πλέον απ'ευθείας από την τρόικα όπως έγραψαν χθες τόσοι και τόσοι, είναι αυτός όπου μπαίνουν τα χρήματα των δανείων και ένα μεγάλο τμήμα από τα έσοδα και "κάποιος" αποφασίζει το να δοθούν κατά προτεραιότητα για τις ανάγκες του χρέους. Ό,τι περισέψει το μοιράζουμε σε άλλες εσωτερικές ανάγκες. Με λίγα λόγια τα κλειδιά του Ταμείου έχουν φύγει από τα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
Να τι γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης για την κομψή, σχεδόν καλλιτεχνική,  διατύπωση του Α.Σαμαρά


"Σαν μεγάλη επιτυχία παρουσίασε ο πρωθυπουργός ότι «ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού», πανηγυρίζοντας γιατί έτσι «εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκρεμμότητες» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και «κάτι παραπάνω». Πρόκειται βέβαια για ασύστολο εμπαιγμό του λαού, λες και το λαό τον ενδιαφέρει πού θα είναι η «έδρα» του λογαριασμού (στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στις Βρυξέλλες) και όχι πώς θα «γεμίζει» και πού διατίθενται στη συνέχεια τα χρήματα που θα μαζεύει. Επ' αυτού βέβαια δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πλήρως με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και για να πηγαίνει στο λογαριασμό ό,τι κόβεται από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετούνται οι δανειστές και οι υπόλοιποι καπιταλιστές. Παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίο ήραν τις επιφυλάξεις τους οι εταίροι και δανειστές είναι ότι η κυβέρνηση είχε σπεύσει από τις 29 του Οκτώβρη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δημιουργήσει έναν «αξιόπιστο μηχανισμό Ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης», ακριβώς όπως τον ζητούσαν οι εταίροι και δανειστές. Πρόκειται για μηχανισμό που θα ελέγχει σε μηνιαία βάση τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς και θα παίρνει αυτόματα νέα μέτρα -που κατά κανόνα θα πρόκειται για νέα μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων- στην περίπτωση που διαπιστώνει «υπέρβαση» των δαπανών. ..."

Υ.Γ.:Το ύφος του Α,Σαμαρά στη φωτο δείχνει πως ξεπερνιούνται τα αξεπέραστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου