Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σ. Σακοράφα: «Διαβάζω το μνημόνιο και ανατριχιάζω»


TVXS

«Όσες φορές και να διαβάσω το μνημόνιο ανατριχιάζω. Κάθε μέρα και περισσότερο» τονίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα, η οποία διαγράφηκε πριν από 2 περίπου μήνες από την ΚΟ του κόμματος μετά την απόφασή της να μην ψηφίσει υπέρ του μνημονίου.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής σημειώνει σχετικά με την παραπάνω απόφασή της πως «η επιλογή μου δεν ήταν παρορμητική αλλά το προσωπικό μου “όχι”απέναντι στις πιέσεις των Βρυξελλών και των αγορών».

Η κ. Σακοράφα παραδέχεται, επίσης, ότι ψήφισε με βαριά καρδιά και το νομοσχέδιο για τις περικοπές στα επιδόματα του Δημοσίου λίγο προτού διαγραφεί. «Αλλά με το μνημόνιο είπα: “Ως εδώ και μη παρέκει”. Αυτή ήταν η δική μου κόκκινη γραμμή». Παράλληλα εκφράζει τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας πως «Η κυβέρνηση ακολουθεί φιλελεύθερες πολιτικές και απαντά με περισσότερη βαρβαρότητα στη βαρβαρότητα. Δεν σημαίνει ότι ο κόσμος του ΠαΣοΚ συμφωνεί».

Χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό «σκληρό και άδικο, ανατρέποντας ζωές ολόκληρες», ενώ κάνει λόγο και για «δεινή θέση» στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. «Προεκλογικά είχε δεσμευθεί προσωπικά, και δι΄ αυ τού όλο το ΠαΣοΚ, ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ και η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα αποτελούσαν άλλοθι για τη μη εφαρμογή του προγράμματος του ΠαΣοΚ. Αντ΄ αυτού υπογράψαμε και εφαρμόζουμε τις επιταγές του μνημονίου...».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, σημειώνει: «Τα κόμματα δεν είναι ταμπέλες αλλά πολιτικές. Είναι ανάγκη κοινωνικές δυνάμεις μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας να συνυπάρξουν και να δράσουν χωρίς τις κομματικές ταμπέλες».

Στην ίδια εφημερίδα, ο συγγραφέας και βουλευτής του ΠαΣοΚ Μίμης Ανδρουλάκης προτείνει ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ασκεί κριτική, περιμένοντας τώρα δημιουργική αντίδραση από τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βγει η χώρα από το τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου