Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στήριξη του ΠΑΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ


Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 το πρωί


Την αλληλεγγύη της στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνοντας ότι: «Δίνουμε το παρών στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 το πρωί».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΓ του ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών αλλά και 300 από αυτές τις απολύει.

Στις υπόλοιπες καθαρίστριες (595), ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα τους αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.

Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα.

Φαίνεται πως όλες οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση για «Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών και μετατροπή τους σε ΙΔΑΧ» ήταν για να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του ανάγκες.

Τελικά το «κόκκινο γάντι των καθαριστριών» χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και το φιλεργατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.

Ούτε 1 απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστές και σωματεία στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ.

Καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

Οργανώνουμε τον αγώνα καθημερινά, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους.

Συναντιόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο μεγάλο ραντεβού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Πορευόμαστε όλοι μαζί κάτω από το σύνθημα:

«Δουλειά για όλους, μόρφωση - ασφάλιση - υγεία

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου