Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Back to the future!

ενημέρωση χωρίς όρια


Μετά το αμιγώς ποδοσφαιρικό διάλειμμα με Champions και Europa League, επιστρέφουμε στη Super League. Η 4η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της με την αναμέτρηση Καβάλα-Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Αν μπορούσαν να παίξουν σε ουδέτερο γήπεδο, θα ήταν και οι δύο ευτυχισμένοι. Κι αυτό γιατί τα... δεδομένα των δύο πρώτων αγωνιστικών μαρτυρούν ότι μακριά από την έδρα τους αποδίδουν καλύτερα. Ο μεν Εργοτέλης ηττήθηκε από τον Αστέρα στο Παγκρήτιο, αλλά κέρδισε στον Βόλο, ενώ η δε Ξάνθη πήρε ισοπαλία στη Λεωφόρο, όμως στα Πηγάδια δεν μπόρεσε καν να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο των δέκα και εν συνεχεία των εννέα παικτών!

STATUS: Να αλλάξουμε έδρες;
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: Ο μαθητής και ο δάσκαλος!

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι, ωστόσο οι δυο τους έχουν μια... ιδιαίτερη ιστορία. Ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν προπονητής στην Ξάνθη την πενταετία 1999-2004 και είχε παίκτη του τον Νίκο Κεχαγιά από το 1999 ως το 2003. Χρονιές ιδιαιτέρως αποδοτικές και επιτυχημένες για την ακριτική ομάδα. Από την άκρη του πάγκου έχουν αναμετρηθεί δύο φορές και το... επί μέρους σκορ είναι προς το παρόν 1-1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Μπιτσίδης, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν είναι στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου ο Τζούνιορ που τραυματίστηκε, αλλά υπολογίζει τους Ρομάνο και Λεάλ που αποθεραπεύτηκαν. Θα απουσιάζει ο Θανάσης Κωστούλας που χτύπησε στον αγώνα με τον Πανιώνιο,

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Το ξεκίνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό. Κυρίως για τον Ηρακλή, ο οποίος σχεδόν από το πουθενά είναι αήττητος και, μάλιστα, σε δύο παιχνίδια που δεν θα ήταν παράλογο αν είχε ηττηθεί. Η Λάρισα ισοβαθμεί με τον «γηραιό» στους τέσσερις βαθμούς και ο νικητής της αναμέτρησης θα νιώθει σίγουρος ότι το βράδυ της Κυριακής θα τον βρει στην κορυφή. Εκείνο που δεν ξέρει είναι ποιους θα έχει για παρέα.


Το κεφάλαιο έκλεισε πέρυσι στις 21 Φεβρουαρίου, σχεδόν μετά από 1,5 χρόνο στον πάγκο της Λάρισας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σίγουρα θα δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθήματα ούτε έχει κάτι να αποδείξει, αλλά επίσης σίγουρα το έχει στην άκρη του μυαλού του. Ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν με τη Λάρισα, που την έβγαλε Ευρώπη με συνολικό ρεκόρ 13-14-11 και μια άκρως αποτυχημένη που την έφερε να αντικρίζει το φάσμα του υποβιβασμού με συνολικό ρεκόρ 6-7-13, η ζωή συνεχίστηκε αλλού για τον Έλληνα τεχνικό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Χαραλαμπίδης, Πάνου, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Στέλιος Ηλιάδης τραυματίστηκε και δεν θα παίξει, ενώ πρόβλημα έχει και ο Σολτάνι. Χωρίς προβλήματα η Λάρισα.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που είχε πάθει τη ζημιά, αλλά λίγο-πολύ
χρεώθηκε εξ ολοκλήρου στον Τιμούρ Κετσπάγια, οπότε ο Παναθηναϊκός ήταν ολίγον ανυποψίαστος. Στις 18 Οκτωβρίου του 2009, οι νεοφώτιστοι «αργοναύτες» είχαν αναγκάσει το τριφύλλι στην πρώτη απώλεια βαθμών, μετά από ένα σερί έξι νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μάλιστα, ήταν εκείνος που είχε λυτρώσει τους πράσινους με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

STATUS: 2-2 στο 92'!


Έπειτα από έξι χρόνια, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για να παραμείνει στην Παιανία. Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ήταν καμένο χαρτί για τον Παναθηναϊκό, αφού παρά την κατανόηση για το προσωπικό του πρόβλημα, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δεν μπορούσαν να διανοηθούν να τον δουν ξανά να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας τους. Ο Κροάτης γκολκίπερ μετά από 164 συμμετοχές, στις οποίες δέχτηκε 141 γκολ, άλλαξε ομάδα και μετακόμισε στην Καβάλα. Ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, ωστόσο, δεν του επιτρέπει να παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι καλό για το «τριφύλλι».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ακρίβος, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν παίζει ο Γκαλίνοβιτς, λόγω του ειδικού όρου, επιστρέφει ο Χρούγκοβιτς που ήταν τιμωρημένος στην πρεμιέρα. Δεν υπάρχουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τα προβλήματα στη Super League γνωστά και συνεχιζόμενα. Η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος έρχεται χρονικά σχεδόν 20 μέρες μετά την έναρξή του, ωστόσο η Κέρκυρα θα παίξει για δεύτερη φορά σε ουδέτερη έδρα! Η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το οποίο ναι μεν έφερε γούρι στους γηπεδούχους στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά δεν παύει να τους στερεί τη δύναμη της αυθεντικής έδρας τους.

STATUS: Τα παιδιά από την Πάτρα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 16:00
ΜΕΡΟΣ: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
GROUP: Το αγαπημένο μου παιδί!

Το 20005 κατόπιν δικής του εισήγησης, πήγε στη Λάρισα. Δούλεψαν μαζί τρία χρόνια μέχρι που ο μεν έφυγε για την ΑΕΚ και ο δε για τον Ατρόμητο. Οι δρόμοι τους έμελλε να συναντηθούν εκ νέου στην ομάδα του Περιστερίου, όταν ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Γιώργος Δώνης και πίστεψε –ειδικά το πρώτο διάστημα– στον Χρήστο Καλαντζή. Ο Μεσσήνιος επιθετικός και ο Έλληνας τεχνικός θα είναι αντίπαλοι την Κυριακή σε ένα παιχνίδι... αποδείξεων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Σαραϊδάρης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Βενέτης, που έλειπε στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Δεινόπαπας που αποκτήθηκε. Ο Γιώργος Δώνης θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Ανδρέα Τάττο, αλλά είναι εκτός ο Αναστασάκος που αποβλήθηκε.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Μετά και την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, ο ΠΑΟΚ παραμένει σταθερός. Ο «δικέφαλος» του βορρά δεν έχει ηττηθεί ακόμα σε κανένα ματς και σίγουρα θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί και στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός Βόλου πέταξε στα... σκουπίδια το διπλό στη Νέα Σμύρνη με την ήττα από τον Εργοτέλη και στη Θεσσαλονίκη θα ψάξει την υπέρβαση.

STATUS: Δεν χάνω ποτέ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 18:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια... περασμένα!

Για τους περισσότερους οπαδούς... νέας γενιάς του ΠΑΟΚ, η αναμέτρηση της Κυριακής είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου έχουν να αναμετρηθούν 20 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάποιες σκόρπιες αναμετρήσεις για το κύπελλο είναι η μόνη εικόνα που υπάρχει. Στο τελευταίο τους συναπάντημα στην Τούμπα (7/1/90), ο «δικέφαλος» είχε επικρατήσει 3-0 με γκολ των Σκαρτάδου, Τουρσουνίδη και Σ. Μπορμπόκη. Οι Βολιώτες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη μόνο το 1974 και το 1988, ενώ ο ΠΑΟΚ μετράει έξι νίκες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μήτσιος, Γούκος, Φαντόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τις δύο ομάδες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι το κλίμα στη Νέα Σμύρνη εορταστικό. Ο Πανιώνιος πριν από λίγες ημέρες έκλεισε 120 χρόνια ζωής και παρά τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις, όλοι θέλουν να το γιορτάσει με νίκη. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον Άρη που λογικά θα βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε.


ΜΕΡΟΣ: Γήπεδο Νέας Σμύρνης
GROUP: Θέλω να μην έρθει ισοπαλία το ματς!

Το αγαπημένο μας... γκρουπ, που όλο και κάπου θα το συναντάμε κάθε αγωνιστική. Με τα δύο περυσινά παιχνίδια στο 1-1 και συνολικά εφτά ισοπαλίες στα τελευταία έντεκα ματς, είναι λογικό το «Χ» να είναι το πρώτο... σημείο στον αγώνα. Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν την... τάση να μην βγάζουν νικητή και ειδικά εκείνες στη Νέα Σμύρνη να μην έχουν πάνω ισοπαλίες με από δύο γκολ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Τρύφωνας, Τάτσης.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Ριέρα και Τσότσαλιτς που αποβλήθηκαν στο ματς με την Ξάνθη δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γιόνσον είναι τραυματίας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι φανέλες έχουν σχεδόν το ίδιο χρώμα, όμως τα κοινά δεν τελειώνουν εκεί! Χωρίς να σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία του αγώνα, ο Πανσερραϊκός που έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν έχει ολίγον από Ολυμπιακό μέσα του. Ο Λεοζίνιο, ο Σουμπίνιο, αλλά και ο Παπάζογλου έχουν σχέση με την ομάδα του Πειραιά, που στοχεύει να ξορκίσει το περυσινό κακό και να πάρει το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα.

STATUS: Ερυθρόλευκα στο τετράγωνο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 18:15 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Στάδιο Σερρών
GROUP: Ποιος θυμάται τι έγινε πέρυσι στις Σέρρες;

Ο Μαρσέλο Όγιος είναι δεδομένο ότι θα το έχει σε μια άκρη στο μυαλό του, αφού ο αγώνας είχε συμπέσει με τον θάνατο της μητέρας του. Πιθανότατα να το θυμάται και ο Ζίκο, που είχε αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με αφελή παιδικότητα και ο Ολυμπιακός έχασε 3-1 και αποκλείστηκε πρόωρα από τη διοργάνωση. Οι Σέρρες συνολικά δεν είναι και το πιο... εύκολο ταξίδι για τους «ερυθρόλευκους», που στο σύνολο των αναμετρήσεών τους στην πόλη της Μακεδονίας έχουν εννέα νίκες αλλά και πέντε ήττες, ενώ έντεκα αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Τρύφων
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Χωρίς τον Ουρτάδο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός.

ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν πολλά να θυμηθούν. Από τότε που ήταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ θα έχουν να θυμηθούν πολλά. Κυρίως έχουν να θυμηθούν την εντυπωσιακή παράδοση που έχει ο Σερβοέλληνας τεχνικός απέναντι στον ομόλογό του, αφού τον έχει κερδίσει στις έξι από τις εφτά φορές που έχουν αναμετρηθεί. Η μοναδική νίκη του Βαγγέλη Βλάχου ήταν πέρυσι στην Τρίπολη.



Η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι το ένα δεδομένο. Ευτυχία για την ΑΕΚ, πρόβλημα για τον Αστέρα. Η παράδοση που έχει ο Αλγερινός απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, δε, έρχεται να ενισχύσει το δεδομένο. Ο 26χρονος επιθετικός σκοράρει πάντα όταν η ομάδα του αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Αστέρα. Έχει το δύο στα δύο στο ΟΑΚΑ, όντας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ενώ στον αγώνα Πανιωνίου-Αστέρα (4-1) είχε πετύχει ένα γκολ και είχε δώσει δύο ασίστ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κουκουλάκης, Καρσιώτης, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Γρηγόρης Μάκος δεν είναι στη διάθεση του Μπάγεβιτς. Λείπουν οι Αράς, Ρίος και Καρέρα που τραυματίστηκαν, αλλά και ο Ουντότζι που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου