Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πρόβλεψη εφιάλτης για ύφεση 9,14%!!!

Τι έχουν να πουν όσοι μιλούσαν για φως στην ακρη του τούνελ πριν από μερικούς μήνες;
Η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για ύφεση εφιάλτη 9,14%(!!) στο Γ τρίμηνο τα λέει όλα.
Πουλούσαν παραμύθι χωρις προηγούμενο χωρίς να δίνουν δεκάρα για την πραγματική εξέλιξη που  βεβαια ήξεραν αφού ακόμη κι εμείς οι χωρίς τίτλους και ερασιτεχνικά ασχολούμενοι με την οικονομία είμασταν σίγουροι οτι οδηγούμασταν σε τραγική ύφεση.
Ολα όσα έλεγε ο κ.Βενιζέλος και οι προπαγανδιστες της πολιτικής τους ήταν σενάρια φαντασίας. Θυμόσαστε μετά τον Οκτώβριο όταν έλεγαν "τωρα θα εγκαταλείψουμε την προσπαθεια λίγο πριν το τέλος;"
Τωρα το τελος και το φως στην άκρη του τούνελ δείχνει πως δεν είναι παρά νεο βαθύτερο σκοαδι χωρις κανενα σημάδι διεξόδου.
Ενα ειναι σίγουρο. Τα πρώτα φωτεινά σημαδια θα φανούν μόνο οταν ο λαός συνειδητοποιώντας το ρόλο του εμφανιστεί πραγματικα στο προσκήνιο και τους απειλήσει πραγματικά.
Να πως παρουσιάζει την κατάσταση και την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ το  capital.gr

"Μεταφέρεται για μία ακόμη φορά η έξοδος από το τούνελ της ύφεσης, σύμφωνα με νέα την τριμηνιαία  έκθεση για τις Οικονομικές Εξελίξεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), του ερευνητικού οργάνου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι η ύφεση θα εκτιναχθεί έως το 9,14% το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) από 6,54% το πρώτο τρίμηνο και  6,87% το δεύτερο τρίμηνο που τώρα ολοκληρώνεται. Μικρότερη ύφεση (4,25%) αναμένεται για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Στο σύνολο του 2012 η ύφεση υπολογίζεται πλέον αντί για περίπου 5% που ανέμενε η κυβέρνηση και η ΕΕ ότι θα είναι πολύ υψηλότερη, θα εκτιναχθεί στο 6,7% "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου