Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Δίκτυο Σπάρτακος

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένη να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου με τον πιο στυγνό τρόπο: επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, ακραίας κρατικής καταστολής και περιστολής των λαϊκών ελευθεριών, αλλά και αναβαθμισμένης συμμετοχής του ελληνικού στρατού στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Στην αποστολή χιλιάδων Μισθοφόρων και πανάκριβων μέσων σε 15 χώρες (πολεμικών αεροσκαφών, τεθωρακισμένων, φρεγατών στην Σομαλία σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ), έρχονται να προστεθούν οι επιπλέον Έλληνες Μισθοφόροι που στέλνονται ως Σύμβουλοι, δίπλα στους εκατοντάδες που βρίσκονται ήδη στο Αφγανιστάν.

Αυτό αποκαλύπτουν οι κοινές δηλώσεις που έκαναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν μετά τη συνάντησή τους που είχαν στο ΥΠΕΘΑ, επ' ευκαιρία της επίσκεψης του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ. Δια μέσου αυτών έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τη συμμετοχή της με περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στο Αφγανιστάν. Αυτή είναι η ελληνική συμβολή που στοχεύει στην ενίσχυση μιας διεφθαρμένης-αυταρχικής κυβέρνησης και στρέφεται ενάντια στον αφγανικό λαό που είτε ενισχύει ποικιλοτρόπως την Αντίσταση είτε αναζητά απελπισμένος ένα καλύτερο αύριο μεταναστεύοντας. Ενισχύοντας το ΝΑΤΟ «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγει στο Αφγανιστάν και που παράνομα επεκτείνει και στο Πακιστάν, τρομοκρατώντας και δολοφονώντας τους λαούς της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα ο Α. Φ. Ράσμουσεν δήλωσε: «Μέσω της εκπαίδευσης των Αφγανών στρατιωτών και αστυνομικών θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις συνθήκες για την αποχώρηση των στρατευμάτων μας, όταν οι Αφγανοί θα είναι σε θέση να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη της διοίκησης. Ως εκ τούτου, η αποστολή της εκπαίδευσης είναι σημαντική και εκτιμώ πάρα πολύ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεισφέρει περισσότερους εκπαιδευτές στην αποστολή μας».

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη για το ειρηνικό περιεχόμενο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, η ίδια η περιγραφή της αποστολής αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο: έλεγχος και φρούρηση του σημαντικότατου για το ΝΑΤΟ, αεροδρομίου της Καμπούλ, συνοδεία Νατοϊκών εφοδιοπομπών, εκπαίδευση αστυνομικών, αλλά και στρατιωτικών σχηματισμών από Έλληνες αξιωματικούς, που φυσικά τους συνοδεύουν στα πεδία των μαχών, στις οποίες συμμετέχουν! Ποιος ξεχνά εξάλλου, ότι και η αμερικανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το ίδιο κόλπο για να παραπλανήσει τον λαό, ονόμαζε την αποστολή στρατευμάτων στο Βιετνάμ, Συμβούλους.

Παράλληλα αποκαλύπτεται το αδιέξοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που απαιτεί ολοένα περισσότερους Μισθοφόρους και χρήματα, δυσχεραίνοντας απελπιστικά την δεινή οικονομική θέση των ληστρικά φορολογούμενων εργαζόμενων των δυτικών χωρών. Σε αυτά τα οικονομικά προβλήματα αναφέρθηκε ο Ε. Βενιζέλος λέγοντας: «Μιλήσαμε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα Υπουργεία Αμύνης και όλα τα Γενικά Επιτελεία όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Το ίδιο το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι ένα μεγάλο στοίχημα σε μία περίοδο δημοσιονομικής κρίσης να μπορούμε να κρατήσουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, να μπορούμε να ισχυροποιούμε το φρόνημα των πληθυσμών, των λαών, το αίσθημα ασφάλειας των κοινωνιών της Συμμαχίας. Και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό που μοιραζόμαστε όλες οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ».

Είναι μια σαφή προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας να πείσει τον κόσμο της εργασίας να αποδεχτεί ακόμη περισσότερες οικονομικές θυσίες, να αποδεχτεί την καταπάτηση των δικαιωμάτων του και την βάναυση καταπίεση των παλιών και νέων τρομονόμων στο όνομα της «Ασφάλειας». Και λέγοντας Ασφάλεια εννοούν τη διατήρηση του αστικού καθεστώτος εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων και την ανεμπόδιστη ιμπεριαλιστική απόπειρα μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου.

Εξάλλου, ο Ευ.Βενιζέλος δε μπορεί να κρύψει τις πραγματικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ανάγκη αδιατάρακτης μεταφοράς ενέργειας και εμπορίου μεταξύ Ανατολή-Δύσης όπου κομβικό ρόλο παίζουν οι εφοπλιστές, οι ελληνικές θάλασσες και λιμάνια, που εξυπηρετεί τις γεωστρατηγικές του συμμαχίες με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις: «Η Ελλάδα είναι πολύ παλιό μέλος του ΝΑΤΟ, από το 1952. Για μας είναι πολύ σημαντικό στην περιοχή μας να μην έχουμε πρόσθετες αιτίες έντασης και κρίσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ και το νέο αμυντικό δόγμα θα διευκολύνουν ώστε εδώ να μην έχουμε εντάσεις και κρίσεις, αντιθέτως να έχουμε ένα άλλο κλίμα το οποίο θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα περιφερειακής εμπιστοσύνης και ασφάλειας».

Όμως στην ζωή πέρα από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις. Και δυστυχώς για τους Μισθοφόρους του ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, οι ενέργειες της Αφγανικής Αντίστασης, που προβοκατόρικα η ενσωματωμένη δημοσιογραφία σε ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις ταυτίζει συστηματικά με τους Ταλιμπάν, αυξάνει αλματωδώς τις απώλειες των νατοϊκών στρατευμάτων. Από έκρηξη που σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή του Nahr-e Saraj της επαρχίας Hellmand, ένας ακόμη βρετανός, πυροτεχνουργός της ειδικής ομάδας εξουδετέρωσης μηχανισμών IED έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, αλλά ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το βρετανικό υπουργείο Αμύνης.

Με το τελευταίο θύμα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών βρετανών στρατιωτών ανέρχεται στους 341 νεκρούς από το 2001, ενώ από τον Ιανουάριο οι νεκροί των συμμαχικών δυνάμεων της ISAF στη χώρα έχουν ανέβει στους 596. Συνολικά οι απώλειες για τα συμμαχικά στρατεύματα από την αρχή του πολέμου το 2001 εκτιμώνται σε 2100 νεκρούς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την πρόσδεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο διαρκές έγκλημα κατά του αφγανικού και πακιστανικού λαού.

Θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα μελλοντικά φέρετρα των Ελλήνων Μισθοφόρων, που αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν τυλιγμένα στη γαλανόλευκη.

Καθημερινά όμως η κυβέρνηση και η Ε.Ε βάφουν τα χέρια τους στο αίμα των αθώων μεταναστών που πνίγονται στο Αιγαίο και κομματιάζουν στα ναρκοπέδια του Έβρου, προσκρούοντας στα Τείχη τςη Ευρώπης Φρούριο που καταπατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Απαιτούμε:

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
* ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
* ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
* ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
* ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
* ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου