Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι καταθέσεις ΜΑΣ!

Γιωργος Σαρρής

600 δις ευρώ λένε αυτοί που ξέρουν (Der Spiegel)  ειναι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία!
Οι καταθέσεις ΜΑΣ δηλαδή!
Ενας άνεμος εθνικής υπερηφάνειας φύσηξε ξαφνικά σε όλη τη χωρα! Γιατι μπορεί όλοι εμείς να είμαστε άχρηστοι, τεμπέληδες και τσαμπατζήδες αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι "Ελληνες" κροίσοι που ξεπλένουν τις πομπές μας, καίγοντας αντι για πτωχά κούτσουρα δεσμίδες με χαρτονομίσματα στα τζάκια του Γκστάαντ και του Σαιν Μόριτζ.
Η μικρή Ελλάδα εχει 600 δίς παρκαρισμένα μόνο στην Ελβετία!
Τελικα μπορούμε.Να η απόδειξη.Την ώρα που ολοι εμείς τα τρώγαμε παρέα, κάποιοι άξιοι "Ελληνες" κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τίμιο πλούτο που αντιστοιχεί δυο φορές στο Χρέος μας , δυο φορές στο ΑΕΠ μας!!

Ετσι για να μην αναρωτιώμαστε από ποιες τρύπες αιμοραγούσε η οικονομία και ποιοί ειναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες. Αλλα και τι νόημα έχουν όλα αυτα τα πακέτα μέτρων που συνθλίβουν τους ήδη άφραγκους ή και τους μικροεπιχειρηματίες, ενώ αφήνουν άθικτους αυτούς που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα μεσα σε δευτερόλεπτα απλά βάζοντας το χέρι στην κωλότσεπη.
Γιατί αν κανεις καταλήξει στο συμπέρασμα οτι κάποιοι δικαιούνται με οποιονδήποτε τρόπο καταθέσεις 600 δις(εκτος άλλων περιουσιακών), τη στιγμή που ολόκληρος λαός υποφέρει και μια ολόκληρη οικονομία απειλείται με κατάρρευση,  καλύτερα να τον δει κανενας γιατρός...

Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι οτι πολλά από αυτα τα μετρητά επενδύονται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της ελληνικής οικονομίας ανεβάζοντας spreads, CDS's κλπ.
Και τα βράδια οι ίδιοι άνθρωποι  εκπροσωπούμενοι από τα όργανά τους (ΣΕΒ, τραπεζίτες, Τρόικες, κυβερνητικούς κλπ.) κάνουν κύρηγμα πατριωτισμού στα κανάλια σε όλους εμας, βρίζοντας, λοιδωρώντας, αποκαλώντας άχρηστους και τζαμπατζήδες τους φτωχούς που δεν έχουν ούτε τα ουσιώδη για να βγάλουν το μήνα! Και την ίδια στιγμή εκβιάζουν για νέες παραχωρήσεις, νέα κίνητρα για επενδύσεις, νέα προνόμια για επιπλέον κερδοφορία αφού "η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία"!

Αυτός είναι ο όμορφος μαγικός κόσμος του καπιταλισμού, η αλυσίδα που με τα ίδια μας τα χεράκια φοράμε στο πόδι μας και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν  πως είναι κομμάτι του κορμιού μας!
Ελα 'ομως που δεν είναι.Μια ματια υπτίως του Αιγαίου στους δρόμους του Καιρου και της Τύνιδας φτάνει για να μας πείσει πως κάποτε οι σκλάβοι εκδικούνται αφού δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν.
Πως τα πιεσμένα ελατήρια κάποτε τινάζονται προς τα πάνω και παίρνουν σβάρνα όποιους άπλωναν τα βρωμόχεδρά τους εκβιάζοντας, βρίζοντας , κλέβοντας, εξαντλώντας κάθε ίχνος και όριο αντοχής.
Ερχεται κάποια στιγμή που το μόνο που μετράει ειναι η ένταση της απόγνωσης που δεν δίνει καμια σημασία σε κανενός είδους δομημένες "νομιμότητες".

Υ.Γ.Τωρα που το ξανασκέφτομαι, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιοι σκεφτόντουσαν να μας φορολογήσουν όλους για αυτα τα 600δις.Ολο και κάποιο ωραίο επιχείρημα θα σκεφτουν για να μας πείσουν πως φταίμε ακόμη και γι αυτό!Τι λέω τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου