Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

S&P: Υποβάθμιση Ισπανίας με αρνητικές προοπτικές

ΤΑ ΝΕΑ online


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's (S&P) ανακοίνωσε τη νύχτα ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, από το Α στο BBB+. Ο οίκος κρίνει την προοπτική της Ισπανίας ως «αρνητική», που σημαίνει ότι είναι πιθανό να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση του αξιόχρεού της το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η υποβάθμιση θα έχει ως συνέπεια για την Ισπανία την καταβολή υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού.

«Σε ένα περιβάλλον οικονομικής συρρίκνωσης και αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις μας, θεωρούμε ότι η τροχιά των δημοσιονομικών του Βασιλείου της Ισπανίας πιθανότατα θα επιδεινωθεί», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στη σχετική ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, σημειώνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα το ισπανικό κράτος να χρειαστεί να παράσχει πρόσθετη «στήριξη στον τραπεζικό τομέα».

«Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να δούμε το καθαρό χρέος του ομοσπονδιακού ισπανικού κράτους να αυξάνεται», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική σχετίζεται με τους «σημαντικούς κινδύνους» που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας και τα δημοσιονομικά της μεγέθη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου