Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Της κοινωνίας η διαφορά...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ: «Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ιδιωτικό ναυπηγείο της Κίνας, το China Rongsheng Industries, μετά τη δημοσίευση σχεδίων για περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας (...) Τα ναυπηγεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα (...) Το 2012 πάνω από το 50% του τζίρου τους προήλθε από ελληνικές και βραζιλιάνικες παραγγελίες» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΜΕ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ: «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι (...) Ο αριθμός των πλουσίων σε Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία αυξήθηκε, με το σύνολο της περιουσίας τους να αυξάνεται στα 2,4 τρισ. δολάρια (...) Η μεγαλύτερη αύξηση πλούτου παρατηρήθηκε στη Γερμανία, με το σύνολο των περιουσιών τους να υπερβαίνει τα δύο τρισ. δολάρια (...) Πολλοί από τους μεγιστάνες του πλούτου είναι ιδιοκτήτες πολυεθνικών εταιρειών (...) Επωφελούνται της αύξησης των πωλήσεών τους σε Κίνα, ΗΠΑ» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΑΝΗΣΥΧΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: «Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις πολίτες έχει χάσει τη δουλειά του μετά το 2009, ενώ οι απώλειες στα οικογενειακά εισοδήματα ξεπερνούν ακόμα και το 50% (...) Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά έχουν περιορίσει τις δαπάνες για την αγορά τροφίμων (...) Ενα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας κινδυνεύει να απομονωθεί πλήρως» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ: «Προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες (...) Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: «Οι ασφαλιζόμενοι έμποροι-επιχειρηματίες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όχι μόνο απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα, αλλά και προς τους προμηθευτές τους, την εφορία ακόμα και την ίδια την οικογένειά τους» (στο ΒΗΜΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου