Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


"Η πρωτοφανής καθυστέρηση δεν οφείλεται σε κάποια διοικητική δυσλειτουργία και ούτε τυχαία είναι."

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιούλη και καμία από τις πάγιες υπηρεσιακές μεταβολές ( ρύθμιση υπεραριθμίας , βελτιώσεις, οριστική τοποθέτηση) δεν έχει ολοκληρωθεί στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά. Αυτό προσθέτει επιπλέον προβλήματα και αβεβαιότητα σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις και διαμαρτυρίες μας ( π.χ. καταγγελία 27/6) να ολοκληρωθούν έγκαιρα ( πρίν τις 30/6)όλες οι διαδικασίες, με ευθύνη της Διοίκησης και του Υπουργείου παιδείας δεν προχώρησαν οι διαδικασίες. Επαναλάβαμε την πρόταση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 9/Ιούλη να ξεκινήσουν στις 10/7 και να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως τις 19/7. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ, που επικαλέστηκε τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση δεν οφείλεται σε κάποια διοικητική δυσλειτουργία και ούτε τυχαία είναι. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του υπουργείου Παιδείας ,που έχουν ως αποτέλεσμα να τροποποιούνται συνεχώς τα κενά και τα φερόμενα ως πλεονάσματα. Πρώτα η αύξηση ωραρίου, μετά η αλλαγή στη συγκρότηση των τμημάτων ( 27άρια τμήματα), στη συνέχεια οι συγχωνεύσεις σχολείων και τώρα η εργασιακή βαρβαρότητα της διαθεσιμότητας- απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κάνουν το εργασιακό τοπίο ρευστό-αβέβαιο και το κυριότερο το επιδεινώνουν δραματικά σε βάρος των εκπαιδευτικών με σοβαρές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές ( το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι θέσεις εργασίας, οι ειδικότητες πρέπει να αντιστοιχηθούν στις ανάγκες και στο περιεχόμενο του Τεχνολογικού Λυκείου και γενικά του Νέου σχολείου της αγοράς ).

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες οι οποιεσδήποτε αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ για ρύθμιση υπεραριθμίας, βελτίωση και οριστική τοποθέτηση δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, θα είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» και θα δημιουργήσουν νέα εργασιακή αβεβαιότητα και σύγχυση.

Για τους παραπάνω λόγους δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε και αποχωρούμε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 18/Ιούλη με θέμα τη ρύθμιση υπεραριθμίας ( η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 15/7, αλλά αναβλήθηκε λόγω κατάληψης της Διεύθυνσης).

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Σάββας Σάββα - Κώστας Άννινος, τακτικός κι αναπληρωτής αιρετός του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, 18/7/2013

www.pamepeiraia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου