Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κυρώσεις και σε άλλους υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας




Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις και σε άλλους υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα αυτή «συνεχίζει να επιδεινώνεται».

Οι ταυτότητες των επτά φυσικών προσώπων και των έξι νομικών προσώπων τα οποία προστέθηκαν στον υφιστάμενο κατάλογο των 211 αξιωματούχων και των 63 νομικών οντοτήτων θα δημοσιοποιηθούν με μια νομική ειδοποίηση αύριο Σάββατο, διευκρίνισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί τα 28 κράτη μέλη, σε μια ανακοίνωσή του.

Στα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα τα οποία εντάσσονται στον κατάλογο επιβάλλεται πάγωμα πόρων στην ευρωπαϊκή επικράτεια, ενώ στην περίπτωση των φυσικών προσώπων απαγορεύεται επίσης η είσοδός τους σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ.

Υπενθυμίζοντας προηγούμενες αποφάσεις, το Συμβούλιο προσέθεσε ότι η ΕΕ θα «συνεχίσει να επιβάλει και να εφαρμόζει κυρώσεις οι οποίες στοχοθετούν το καθεστώς και τους υποστηρικτές του για όσο συνεχίζεται η καταστολή». Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες να υπάρξει μια πολιτική διευθέτηση, η οποία θα προβλέπει ότι ο Άσαντ θα εγκαταλείψει την εξουσία.

Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ασκήσει πιέσεις να επιδιωχθεί περισσότερος διάλογος με τον Άσαντ, ο οποίος παραμένει στην εξουσία παρά την τετραετή ένοπλη εξέγερση εναντίον του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εχθρό —το Ισλαμικό Κράτος— που και η Δύση θέλει να ηττηθεί.

Όμως δύο από τις βασικές δυνάμεις της ΕΕ, από πλευράς πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος, η Γαλλία και η Βρετανία, αντιτίθενται στην αποκατάσταση των σχέσεων με τη Δαμασκό.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου