Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ενα μαύρο δίχτυ απλώνεται

Το ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση το ξέρουν κι οι πέτρες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτό το σάπιο και απάνθρωπο σύστημα έχει χάσει τη δύναμή του. 
Ακόμα περισσότερο όχι μόνο δεν έχει χάσει αλλά διαρκώς ενισχύει την πολεμική ισχύ των ιμπεριαλιστικών του μηχανισμών και οργανισμών(ΝΑΤΟ, Ευρωστρατός κλπ.).
Που το πάει άραγε;
Ποιος μπορεί να ξέρει τι είδους σχεδιασμοί υπάρχουν στους σκοτεινούς διαδρόμους αυτού του ανθρωποφάγου συστήματος;
Πόσοι βλέπουν άραγε το αργό αλλά σταθερό άπλωμα του πέπλου πολέμου γύρω μας;

Η είδηση από το Πρώτο Θέμα:

Ανοιχτή απειλή της Ρωσιάς για χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Δανίας

Αν αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Κοπεγχάγη


Ανοιχτή απειλή κατά της Δανίας ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά των πολεμικών της πλοίων αν η Κοπεγχάγη συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.

Ο Μιχαήλ Βανίν δήλωσε πως πιστεύει ότι οι Δανοί δεν έχουν καταλάβει πλήρως ποιες θα είναι οι συνέπειες, εάν προχωρήσουν με την απόφαση να συμμετάσχουν στο νατοϊκό πρόγραμμα.

"Εάν συμβεί αυτό, τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα είναι στόχοι των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων", είπε ο ρώσος πρεσβευτής.

"Η Δανία θα γίνει μέρος της απειλής κατά της Ρωσίας. Θα είναι λιγότερο φιλειρηνική και οι σχέσεις με τη Ρωσία θα πληγούν", δήλωσε ο βανίν προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους ικανούς να διεισδύσουν στη μελλοντική αντιπυραυλική ασπίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μάρτιν Λίντεγκαρντ χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του ρώσου πρεσβευτή.

"Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ δεν αφορά την ίδια", δήλωσε ο δανός υπουργός Εξωτερικών στην Jyllands-Posten.

Η Δανία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα συμβάλει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας με την παροχή υπηρεσιών ραντάρ επί ορισμένων πολεμικών της πλοίων.

Η ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση έχει αυξηθεί μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

Τα σχέδια εφαρμογής του νατοϊκού προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν περιλαμβάνουν ανάπτυξη πυραύλων στο έδαφος της Δανίας, αλλά ενδεχομένως μακροπρόθεσμα στη Γροιλανδία, σύμφωνα με την Jyllands-Posten.

Το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας αποσκοπεί στην άμυνα της Ευρώπης από ενδεχόμενη πυραυλική απειλή που θα προέρχεται από το Ιράν. Η Μόσχα θεωρεί ότι το σύστημα θα υπονομεύσει την αποτρεπτική δύναμης της Ρωσίας, διότι θα δίνει στη Δύση τη δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων.


Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου