Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Για μια φωτογραφία ...κι ένα μνημόνιο

Για την ιστορία.

Έχουν ξεσαλώσει και τις τελευταίες μέρες διάφοροι "αριστεροί", αλλά και διάφοροι άλλοι, με τη γνωστή φωτογραφία της Λ.Κανέλλη από τον Ιανό όπου συμμετέχει σε παρουσίαση βιβλίου ενώ στο πάνελ βρίσκονται πρόσωπα από αυτά που τώρα(αλλά όχι τότε) σιχαίνεται  ο λαός.
Μιλάμε για τον κ.Μπαλτάκο, τον Βορίδη, τον Πρετεντέρη(αν δεν κάνω λάθος) 

 Η περίφημη φωτο είναι από την παρουσίαση του βιβλίου "Ερμοκοπίδες" το 2006(!)-'αλλη εποχή εντελώς δηλ.- με θέμα τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Τότε βεβαια κανείς δεν ήξερε τον Μπαλτάκο, ούτε φυσικά απαγορευόταν να κάθεσαι σε ένα πάνελ παρουσίασης βιβλίου με πολιτικούς αντιπάλους. 

Η Ελλάδα ξέρετε είναι μικρη χώρα και οι άνθρωποι γνωρίζονται και έχουν επικοινωνία σε διάφορες στιγμές μέσα από συγκυρίες που δεν έχουν βέβαια αιώνια ισχύ ή ενδιαφέρον.

Αν σας έχουν φωτογραφίσει 10 χρόνια πριν  με τον ακροδεξιό της πολυκατοικίας σας να βλέπετε ποδόσφαιρο δε σημαίνει ότι ξεπουληθήκατε βέβαια...

 Οποιοσδήποτε θα μπορούσε, ειδικά τότε, να βρεθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου αρχαίας ιστορίας χωρίς αυτό να σημαίνει οτιδήποτε για την πολιτική του δράση. 

Βέβαια το αντιΚΚΕ μένος και ανίκητο είναι αλλά και χρήσιμο στις μέρες μας που κάποιοι μάλλον θέλουν να πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα... 

...ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. 

Περαστικά μας...

ΥΓ: Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν από την πολιτική αδράνεια ή και τη δεξιά και τελικά κατέληξαν να απαρνούνται τα προνόμια του νταραβεριού ή τους πολύ μεγάλους μισθούς της ξεπουλημένης δημοσιογραφίας και πήραν θέση στην πλευρά των αγώνων του λαού.
Υπάρχουν άλλοι που ξεκίνησαν λαϊκοί αγωνιστές, αντιστασιακοί κλπ. και αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη του λαού τώρα στηρίζουν μνημόνια.
Οι πρώτοι αξίζουν μπράβο.
Οι δεύτεροι φτύσιμο.
Όχι το ανάποδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου