Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Παράξενη εικόνα...

Μια παράξενη εικόνα  συνάντησαν εργάτες, αγρότες, φοιτητές κλπ. που συμμετείχαν στο τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ.Συντάγματος το Σαββατο 7/5 το βράδυ.



Ενω το πολύ μεγάλο συλαλλητήριο του ΠΑΜΕ είχε στριμωχτεί στην Αμαλίας, την Φιλελλήνων και τα ενδιάμεσα στενά, κι ενώ και τα αγροτικά μπλοκ είχαν μπει στην Αμαλίας και είχαν φτάσει σχεδόν στη Βουλή, στην Αμαλίας ακριβώς μπροστά στη Βουλή, περίπου 300 διαδηλωτές του μπλοκ της Λαικής Ενότητας είχαν απλωθεί  ακριβώς όσο χρειαζόταν για να εμποδίζουν το πέρασμα του ΠΑΜΕ.
Έτσι ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, το Σύνταγμα ήταν άδειο με σκόρπιους οπαδούς και μέλη της ΛΑΕΝ κάποιων συλλογικοτήτων αναρχικών και ενός μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί δεν έδωσαν χώρο άυτοί οι λίγοι για να περάσει μπροστά από τη Βουλή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. 
Φαίνεται πως κάποιοι που μιλούν πολύ για δήθεν συνεργασίες των εργαζόμενων στη βάση, τις εννοούν με εναν τρόπο που μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν.

Πάντως το ΠΑΜΕ δεν εκανε καμιά προσπάθεια να τους απωθήσει ή να τους παραμερίσει για να περάσει. 
Μιλάμε για μια διαδήλωση του ΠΑΜΕ από δεκάδες χιλιάδες που εμποδιζόταν να περάσει από 300-500 ανθρώπους σκορπισμένους μπροστά στη Βουλή!
Ισως ο κ.Λαφαζάνης που ήταν εκεί παρών να ονειρευόταν τον εαυτό του ηγέτη μιας τεράστιας διαδήλωσης που όμως καμια σχέση δεν είχε με αυτόν και το κόμμα του που δεν είχε καταφέρει να φέρει στους δρόμους παρά 2-3 εκατοντάδες ανθρώπους. 
Σκέφτηκε λοιπόν να πιάσει πρώτη θέση στην πλατεία και να μην κουνιέται απο τη θέση του, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες φωνές δονούσαν τους δρόμους λίγα μέτρα πιο πέρα.
Η είσαι οππορτουνιστής ή δεν είσαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου