Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε όσους συκοφαντούν

902
400 κεντρικές κινητοποιήσεις και πάνω από 2000 απεργίες-κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια



Απάντηση στα σχόλια και τις δηλώσεις που έσπερναν διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης χθες, Πέμπτη, δίνει το ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου αναφέρει:

«Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών διάφορα παπαγαλάκια της νέας κυβέρνησης, έσπερναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σχόλια και δηλώσεις αναφέροντας πως «το ΠΑΜΕ τώρα θυμήθηκε να κάνει κινητοποιήσεις».




Αν και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν το ΠΑΜΕ, το βίντεο που επισυνάπτεται με ένα ελάχιστο δείγμα της δράσης του, αποτελεί απάντηση-υπενθύμιση προς τις νεομνημονιακές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αν και η εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις οφείλουμε να καταγράψουμε τα εξής στοιχεία επιπλέον.

Τα προηγούμενα χρόνια με πρωτοβουλία και προτάσεις των ταξικών δυνάμεων, των σωματείων και των φορέων που συσπειρώνονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 κεντρικές κινητοποιήσεις και πάνω από 2000 απεργίες-κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις όπως και η χθεσινή πρωτοβουλία, πλαισίωναν τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στα εργοστάσια, στις βιομηχανικές ζώνες και στους εργασιακούς χώρους. Εκεί έβρισκαν εφαρμογή όλα τα αντεργατικά μέτρα και παράλληλα δινόταν η μάχη κατά μέτωπο με την εργοδοσία για το μισθό, τις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ίδια στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαξίωναν τις μορφές πάλης στους χώρους δουλειάς και καλούσαν γενικά και αόριστα στις θολές κινητοποιήσεις της πλατείας που είχαν ως προμετωπίδα το σύνθημα, «έξω τα σωματεία».

Κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ, τις θέσεις και τους αγώνες του. Άλλα «κινήματα» είναι αυτά που εμφανίστηκαν ως τα δήθεν καινοτόμα, «προοδευτικά» και φυσικά σε κόντρα με το εργατικό κίνημα. Αυτά όμως εξαφανίστηκαν αστραπιαία, παρά τη γενικευμένη δημοσιότητα και στήριξη που πήραν από κόμματα και ΜΜΕ, αφού πρώτα έπαιξαν τον αποπροσανατολιστικό ρόλο τους, στους λαϊκούς αγώνες.

Το ΠΑΜΕ αταλάντευτο όλα αυτά τα χρόνια και με επίκεντρο το σύνθημα «ξεσηκωμός για να μην πτωχεύσει ο λαός» έχει ανοιχτό μέτωπο με τη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους. Έχει σαφή θέση απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε οργανισμό που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Έχει ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που σφαγιάζει το λαό και παίρνει μέτρα εναντίον του, αλλά και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές της εργατικής τάξης.

Για όλη αυτή τη δραστηριότητα υπάρχει σε εξέλιξη μια βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε δεκάδες συναδέλφους μας που με την πρωτοπόρα δράση τους συγκρούστηκαν με τις αξιώσεις των βιομηχάνων και του πολίτικου προσωπικού τους. Μόλις προχθές προστέθηκαν νέες καταδικαστικές αποφάσεις συναδέλφων μας στη Λάρισα, συναδέλφων ναυτεργατών κα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχτούν το «ρεαλισμό» των νέων αντιλαϊκών συμφωνιών-μνημονίων αλλά να αγωνιστούν συνολικά για την κατάργηση όλων των μνημονίων και των μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου