Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κον Μπεντίτ: «Κινεζική εκτροπή» η συμφωνία

αθηνα 9.84

Ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, κατήγγειλε την «κινεζική εκτροπή» σε αυτό «το ελάχιστο βήμα» -όπως είπε- που αποτελεί η συμφωνία στις Βρυξέλλες για τη διάσωση του ευρώ, τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη παραδίδεται «δεμένη χειροπόδαρα στις αναδυόμενες χώρες».«Πρόκειται για ένα πολύ μικρό βήμα... βρήκαν επιδέσμους. Καλό είναι αυτό, όταν υπάρχει αιμορραγία χρειάζονται επίδεσμοι» σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατήγγειλε, επίσης, ένα από τα μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία, τη δημιουργία ειδικών ταμείων για την προσέλκυση ξένων επενδυτών- ανάμεσά τους οι αναδυόμενες χώρες και η Κίνα- για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Αυτή η «κινεζική εκτροπή είναι γελοία. Τη στιγμή που εδώ και μήνες συζητείται η έκδοση ευρωομολόγων που θα επέτρεπαν στην Ευρώπη τον επιμερισμό το χρέους και τη δυνατότητα επενδύσεων, επέλεξαν να παραδοθούν δεμένοι χειροπόδαρα στις αναδυόμενες χώρες» δήλωσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάτε για την προστασία από την κοινωνική και περιβαλλοντική παγκοσμιοποίηση και να ζητάτε από αυτούς με τους οποίους θα διαπραγματευτείτε αυτήν την προστασία, να πληρώσουν το χρέος σας» είπε.

«Νομίζετε ότι οι Κινέζοι θα σας δώσουν χρήματα επειδή σας συμπαθούν;» προειδοποίησε.

«Πρόκειται για μία πολιτικά επικίνδυνη, κακή λύση», πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτή επιλέχθηκε «διότι δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα» προς την ενίσχυση του φεντεραλισμού στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου