Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Aναβολή του Εcofin, ματαιωση του Eurogroup-Kανονικά η συνοδος κορυφής- Στο 60% το κουρεμα

  Αναβλήθηκε η συνογος των ΥΠΟΙΚ των 27 και επομενως και η προπαρασκευαστική σήμερα των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Η εξελιξη δεν ειναι βεβαια φυσιολογική. Φαινεται οτι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλά επίπεδα.
Εν τω μεταξύ  Γκι Φέρχοφστατ, επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων, δειχνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντίγραφο επίσημου εγγράφου, αποκάλυψε οτι το κουρεμα του Ελληνικού χρεους είναι στο 60%.

Αναβλήθηκε η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Bloomberg.

Εκπρόσωπος της Ε.Ε. επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Reuters την αναβολή του Ecofin ενώ συμπλήρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης.

Πηγές του Reuters στην Ε.Ε. σημειώνουν ότι το Ecofin αναβλήθηκε καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες για τα θέματα της ατζέντας. "Οι υπουργοί οικονομικών ενδέχεται να συνεδριάσουν κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες των όσων αποφασίσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης την Τετάρτη το βράδι", ανέφερε η πηγή του πρακτορείου.


Νέες ανησυχίες για τη Σύνοδο - Διαφωνεί η Μέρκελ με το προσχέδιο συμπερασμάτων
Νέες ανησυχίες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εγείρει η δημόσια διαφωνία της γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Η νέα αυτή εξέλιξη προστίθεται στο παζλ των ανησυχιών για τη Σύνοδο Κορυφής, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη την ψήφιση του σχεδίου ενίσχυσης του EFSF από το σύνολο της γερμανικής βουλής μόλις την Τετάρτη το μεσημέρι, καθώς και η αναβολή του προγραμματισμένου Ecofin.  


Η αναφορά στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής σε στήριξη των "έκτακτων μέτρων" της ΕΚΤ δεν γίνεται αποδεκτή από τη Γερμανία, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Η συγκεκριμένη αναφορά διέρρευσε νωρίτερα στο Reuters ενώ σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, αναφέρεται στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ από τη δευτερογενή αγορά.

"Δεν θέλουμε μια διακήρυξη από τους πολιτικούς προς την ΕΚΤ για το τι περιμένουν από την κεντρική τράπεζα, τόνισε η κ. Μέρκελ.


Eurogroup: Κάλεσμα σε ΕΚΤ για ομόλογα 
Κάλεσμα στην ΕΚΤ να συνεχίσει να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά με αγορές τίτλων χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία θα απευθύνουν οι ηγέτες της ευρωζώνης, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα σημειώνουν: "Στηρίζουμε πλήρως την ΕΚΤ στις ενέργειές της για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών στην ευρωζώνη, μεταξύ των οποίων και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει στην τρέχουσα ιδιάζουσα συγκυρία".

Οι πηγές του πρακτορείου στην Ε.Ε. υπογραμμίζουν ότι η αναφορά περί "έκτακτων μέτρων" σχετίζεται με τις αγορές ομολόγων των πιεσμένων χωρών της ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου