Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμευτικό το μνημόνιο λέει η ΔΗΜΑΡ

 Απόσπασμα της συνέντευξης του γραμματέα της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρου Λυκούδη στην Αυγή

Καταψηφίσατε τη δανειακή σύμβαση. Την ίδια στιγμή αποδέχεστε ότι είναι δεσμευτική για τη χώρα, όπως λένε τρόικα και εταίροι, και αντιπροτείνετε ισοδύναμα μέτρα στο πλαίσιο του Μνημονίου. Ποια είναι αυτά;
Οι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφει η χώρα είναι δεσμευτικές όχι γιατί μας το ζητάει η τρόικα, οι εταίροι ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά γιατί αυτό απαιτεί η διεθνής πραγματικότητα και λειτουργία στον πολιτικά πολιτισμένο κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια τουλάχιστον. Προφανώς τα πάντα ανατρέπονται με «έκτακτες» επαναστατικές συμπεριφορές σε «έκτακτες» επαναστατικές συνθήκες. Όποιος αναζητεί όμως σήμερα και υπόσχεται τέτοιους προσανατολισμούς, κρίνεται για τη σοβαρότητά του.
Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση στη βάση μιας αρχής: θέλουμε τη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την κοινωνία όρθια. Σ’ αυτό επιμένουμε. Πολύ σύντομα, στον πρώτο τριμηνιαίο απολογισμό του προγράμματος, η τρόικα και ο κ. Σόιμπλε θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι το αναπτυξιακό έλλειμμα είναι η αχίλλειος πτέρνα του συνολικού σχεδίου, ότι οι στόχοι για τα έσοδα είναι ανεδαφικοί και ότι απαιτείται επανακαθορισμός του χρηματοδοτικού πλαισίου.
Η δική μας φιλοδοξία και τώρα και τότε είναι να αποτελέσουμε τον βασικό άξονα μιας μαχητικής αλλά και πειστικής προσπάθειας για επαναδιαπραγμάτευση και για αναζήτηση των αντίβαρων και των αντισταθμιστικών μέτρων προς άλλη κατεύθυνση. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η αριστερά που όταν παλεύει με ρεαλισμό τη χρειάζεται και ο τόπος.

 Τελικά στη Δημοκρατική Αριστερά ζητήθηκε να υπογράψει;
Μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται οι απαντήσεις στη συνέντευξη, ουδείς έχει ζητήσει την υπογραφή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν ζητηθεί η απάντησή μας, θα είναι αρνητική. Η ΔΗΜ.ΑΡ. πλέει σε ένα πολιτικό ρεύμα που το έχουν σφραγίσει ο Ηλίας Ηλιού και ο Λεωνίδας Κύρκος και που μέχρι τις μέρες μας συνεχώς και αδιαλείπτως παλεύει για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Δεν μας χρειάζεται καμιά υπογραφή «ρεαλισμού» για να αποδείξουμε οτιδήποτε.

2 σχόλια:

  1. Αν υπαρχουν βλακες που θα τους ψηφισουν για να τους δωσουν φαι οι σοσιακευρωταλιμπαν, καλα να παθουν, αλλα εμεις οι υπολοιποι τι φταιμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δε γίνεται πάντα; Το κακό είναι οτι όχι μόνο θα ψηφίσουν αυτους κι ακόμη χειρότερα ΝΔ Κ ΠΑΣΟΚ αλλά θα πετροβολούν και τους άλλους που αντιστέκονται.
    Δεν ξερω πόσο μπορεί να συνεχίζεται αυτο το άσπρο-μαύρο από το σύστημα βαζοντας μπροστά αυτό το εύκολα διαχειρίσιμο κομματι του κόσμου που αρνείται να δει τον εαυτό του μαχομενο.
    Οταν μια αριστερή δυναμη που μέχρι τωρα διάβαζε έστω μαρξισμό αναλύει πολιτικά με έννοιες όπως φερεγγυες πρακτικές και φερεγγυα πρόσωπα τι να τους πεις;
    Μαλλον μόνο με το λάθος μαθαίνει ο κόσμος.
    Θα πάθει και θα μαθει όμως, και ευτυχώς τα πραγματα τρεχουν πολύ γρηγορα στην κατηφόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή