Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

KKE: Κάτω τα χέρια από τους Κομμουνιστές της Ουκρανίας!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της ΟυκρανίαςΣε ανακοίνωσή του για τα νέα κρούσματα αντικομμουνισμού στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:


"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του.Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ’ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.


Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι - χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό.


Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!


Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!"

902

1 σχόλιο:

  1. ΄Ετσι είναι. Πρώτα θα βγάλουν εκτός νόμου το ΚΚ. Οι ναζί. Μετά θα βγάλουν εκτός νομου κι όλα τα άλλα "δημοκρατικά" κόμματα. Οι ναζί. Κι ύστερα θα βάλουν τον λαό τους στο γύψο. Οι ναζί. Αν δεν έρθουν τούμπα τα πράγματα στην Ουκρανία φυσικά. ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή