Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τελευταίες δημοσκοπήσεις -Το κύριο ζητούμενο των εκλογών δεν είναι η κυβέρνηση

"Μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ" λένε με βάση τις δημοσκοπήσεις τα ΜΜΕ.
Προσπαθούν έτσι να δημιουργήσουν ενδιαφέρον ή και αγωνία στο λαό γύρω από το ποιος θα είναι ο νικητής που θα κάνει και κυβέρνηση.
Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση εκεί.
Επί της ουσίας και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο θα εφαρμόσουν την ίδια ή παρόμοια πολιτική. Οι διαφορές θα είναι μικρές και δεν θα έχουν να κάνουν με τα  συμφέροντα της οικονομίας των λαικων νοικοκυριών αλλά με τα συμφέροντα των μερίδων της αστικής τάξης που βρίσκονται πίσω από τα κόμματα αυτά και έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τους παραπάνω.
Όλα τα μνημονιακά κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα έχουν τελειώσει με την ψήφιση των απαιτούμενων μνημονιακών νόμων-μεταρρυθμίσεων μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Έτσι χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι αν 1ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετεί αυτός και θα στηρίζεται όπου χρειαστεί από τη ΝΔ και τους άλλους, ενώ αν νικητής είναι η ΝΔ θα νομοθετεί αυτή και θα στηρίζεται όπου χρειαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους.
Το ζητούμενο των εκλογών λοιπόν δεν είναι το ποιος θα είναι κυβέρνηση αλλά το ποιος θα βρεθεί στο πλάι αυτών που θα αντισταθούν και πόσο δυνατός θα είναι. 
Το κυρίως ζητούμενο είναι δηλαδή το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που είπε όλη την αλήθεια ακόμη κι όταν δεν αρεσε και η μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστεύεται ο λαός ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Είναι μάλλον φανερό ότι σ'αυτές τις εκλογές δεν φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να υπάρχει τάση προς κάποια πλευρά.
Είναι μάλλον φανερό βέβαια ότι αν υπήρχε κάποια τάση μεταστροφή π.χ. προς το ΚΚΕ το σύστημα θα έκανε ό,τι έπρεπε για να την αποκρύψει για να αποφύγει να δημιουργηθεί ρεύμα προς ένα κόμμα που θα του δημιουργούσε σοβαρά ή τεράστια προβλήματα ανάλογα με τη δύναμη που θα έπαιρνε.


ΠΑΜΑΚ

(Πρόθεση ψήφου)

 ΣΥΡΙΖΑ 28,5

Ν.Δ. 27,5%

Χρυσή Αυγή  7%

ΚΚE 6%

ΠΑΣΟΚ με 5,5%

το Ποτάμι με 5%

Ένωση Κεντρώων 4,5%

Λαϊκή Ενότητα 3%

ΑΝΕΛ 2%.


Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 8%.


Metron Analysis

(εκτίμηση ψήφου)

ΣΥΡΙΖΑ 31,7%

ΝΔ 31,3%

Χρυσή Αυγή 6,2%

 ΚΚΕ  5,9%

Ένωση Κεντρώων  5,9%
τοΠοτάμι 5,5%
ΠΑΣΟΚ 5,2%
Λαϊκή Ενότητα 3,3%

ΑΝΕΛ 3%


GPO

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 26%

Νέα Δημοκρατία: 25,8%

Χρυσή Αυγή: 6,5%

ΠΑΣΟΚ: 6%

ΚΚΕ: 5,7%

Ποτάμι: 4,4%

Λαϊκή Ενότητα: 3,6%

Ενωση Κεντρώων: 3,3%

Ανεξάρτητοι Ελληνες: 3%

Λοιπά κόμματα: 1,3%

Αποχή/λευκό/άκυρο: 4,4%

Δεν έχω αποφασίσει: 10%

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να ξαναπώ σε αργόσχολους ή επαγγελματίες τρολ ότι εδώ δεν υπάρχει βήμα γι αυτούς.
    Οι παθιασμένοι αντιΚΚΕδες μπορούν να πάνε σε άλλο γήπεδο. Οποιος έχει κάτι σοβαρό ή αξιόλογο να πει, έχει το λόγο. Οι διάφοροι που βρίζουν ΄΄η λένε σαχλαμάρες και συκοφαντίες ας πάνε αλλού. Εχει χιλιάδες σελίδες εκτόνωσης το ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή