Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων:Μην διαστρεβλώνετε-Ξεκαθαρίζουμε τις θέσεις μας

Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων(5/2)

«Η συζήτηση στη Βουλή αποκάλυψε ποιος είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς και το θλιβερό ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κομμάτων που συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, την ΚΑΠ της ΕΕ. Αναδείχτηκαν η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επιμονή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας. Ξεκαθαρίζουμε:

1. Η πρότασή μας για αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ περιλαμβάνει και τις επιδοτήσεις. Είναι αυτό που χρειάζεται μια αγροτική οικογένεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και να μείνει και κάτι, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα μέσα και τα εφόδια για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Θυμίζουμε στον κ. υπουργό ότι το ίδιο αίτημα δίκαια διεκδικούν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, όλα τα λαϊκά στρώματα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Κι ότι ζητάμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, που απέφυγε "όπως ο διάολος το λιβάνι" να πάρει θέση.

2. Η κυβέρνηση σκόπιμα βγάζει έξω από τη φορολόγηση τις επιδοτήσεις που παίρνουν το 20% των αγροτών, οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Αυτούς εξυπηρετεί το αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Το ότι σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Αποστόλου, "1 στους 200 έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ", σημαίνει ότι αναγνωρίζει έστω κι έτσι τη σκληρή πραγματικότητα για τη φτώχεια που μεγαλώνει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά κυρίως ότι και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας κι όχι να διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

3. Εκρυψε σκόπιμα ότι το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε άνοδο 12,1% το 2015, συνεχώς μειώνεται, αλλά στην όποια "άνοδο" "τσουβαλιάζουν" τα κέρδη των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών με τη χασούρα των φτωχομεσαίων, που είχαν 50% μείωση στα χρόνια της κρίσης. Αυξημένα είναι τα κέρδη των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που υπολογίζονται κι αυτά στη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής.

4. Η κυβέρνηση ήταν αφοπλιστική για το μητρώο αγροτών και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αφού δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν στην αγροτική παραγωγή μόνο 275.000 αγρότες, από τους 900.000 που όπως είπε έχουν αγροτικό εισόδημα. Τι σημαίνει στην πράξη; Οτι επαληθευόμαστε όταν λέμε ότι η πολιτική αυτή επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Επιδιώκουν να πετάξουν από την αγροτική παραγωγή πάνω από 500.000 μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες, που η γη τους θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Το ίδιο εξυπηρετεί και η ενίσχυση των "ομάδων παραγωγών".

5. Τα διάφορα "δισ." της ΚΑΠ που αν φύγουμε από την ΕΕ δήθεν θα χάσουμε, ξέρει καλά ότι δεν τα παίρνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και είναι ουσιαστικά το "τυράκι στη φάκα" για να αποδεχτούμε και να μην αντισταθούμε στο ξεκλήρισμά μας.

6. Τα στοιχεία που παρουσιαστήκανε στη Βουλή αποκάλυψαν ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών έχει τεράστια μείωση και ότι 2 στους 3 αγρότες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

7. Η κάρτα αγροτών για τις συναλλαγές μας είναι ένα ακόμη βήμα στην εξαθλίωσή μας, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατάσχεσης του όποιου εισοδήματος και ενίσχυσης.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε το δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου