Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πιο καλά η Αργεντινή από την Ελλάδα...


sibilla
Από το http://www.bankingnews.gr/

Ασφαλέστερο θεωρούν οι επενδυτές το χρέος της Αργεντινής από αυτό της Ελλάδας, αφού για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες τα CDS της Αργεντινής είναι χαμηλότερα από αυτά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το spread των CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 817 μονάδες βάσης, την ώρα που στην Ελλάδα ανέρχεται στις 840 μονάδες βάσης.
Οι επενδυτές έχουν στο νου τους ότι η οικονομία της Αργεντινής εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί φέτος κατά 9,7% ενώ οι εκτιμήσεις για την οικονομία της Ελλάδας δείχνουν ύφεση της τάξεως του 4%. Είναι πλέον ξεκάθαρη η...

τροχιά της οικονομίας της Αργεντινής, επισημαίνει η Wells Fargo, η οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της την ώρα που το αναπτυξιακό outlook είναι πολύ ισχυρό. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την Ελλάδα, δηλώνει η Wells Fargo.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Αργεντινής δε θα ξεπεράσει το 0,1% του ΑΕΠ της το 2010, επισημαίνει η Morgan Stanley, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στο 8,1% φέτος, από 13,6% πέρσι. Την ίδια ώρα, το χρέος έφτασε το 2009 στο 113% στην Ελλάδα, από 49% στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg η απόδοση στην πρόσφατη έκδοση των 23ετών ομολόγων της Αργεντινής (σε πέσο) έφτασε το 10,18%, ενώ στην Ελλάδα η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν το Μάρτιο (αφού δεν προχωρά σε εκδόσεις ομολόγων πλέον η Ελλάδα) στο 10,69%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο προσανατολισμός της οικονομίας της Αργεντινής είναι σωστά στοχευμένος. Θεωρείται ως μία από τις βασικότερες εξαγωγικές χώρες αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως, γεγονός που τη βοηθά ακόμη περισσότερο στην παρούσα φάση όπου και τα εμπορεύματα τροφίμων έχουν πάρει την ανιούσα. Σ' αυτά τα στοιχεί πρέπει να προσθέσουμε και τη σωστή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι πετυχαίνει τους στόχους της σχετικά με τα μακροοικονομικά αποτελέσματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου