Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

45.000 ευρω τον μήνα ο μισθός Σκιόπα


βαθύ κόκκινο

Πόσα λεφτά θα παίρνει το μήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ζητεί να μάθει, μεταξύ άλλων, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Βʼ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ρωτά επίσης τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (και μέσω αυτού τον Γιώργο Παπανδρέου) με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως οικονομικός σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κ. Σκιόπα, όπως γίνεται φανερό από το “πλούσιο” βιογραφικό του, θεωρείται, καθόλου αδίκως, ως ο κατεξοχήν πολιτικός με εξαιρετικά επιτυχή πορεία στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου και απόλυτη αφοσίωση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα ακραία νεοφιλελεύθερα, μονεταριστικά δόγματά τους» σημειώνει στην ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια επισημαίνει ότι οι «συμβουλευτικές» αρμοδιότητες που επισήμως ανατέθηκαν στον Ιταλό πρωθυπουργό προσομοιάζουν με αρμοδιότητες τουλάχιστον «υπερυπουργού».
«Επειδή είναι μάλλον απίθανο ως εκ της διαδρομής και του μέχρι σήμερα ρόλου του να θέτει τα
συμφέροντα της Ελλάδας πάνω από τα συμφέροντα των δυνάμεων που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πολύ περισσότερο πάνω από τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών της χώρας μας, ερωτούνται ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες επελέγη;

Για τους ακατάλυτους δεσμούς και τις αξεδιάλυτες σχέσεις του με το ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο; Για τις σχέσεις του με το ΔΝΤ και τον υπερατλαντικό παράγοντα; Ή για την αφοσίωσή του στην υπηρεσία των τραπεζιτών και την υποστήριξή του σε μια ατλαντική Ευρώπη των τραπεζικών κολοσσών και πολυεθνικών ομίλων;» ρωτά ο κ. Λαφαζάνης.

Οσον αφορά το χρηματικό κομμάτι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να μάθει «εάν του ανατέθησαν τα καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου επʼ αμοιβή, με συγκεκριμένη συμφωνία ή με συμβόλαιο και τι ύψους είναι αυτό». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Σκιόπα φέρεται να αμείβεται με 1.500 ευρώ την ημέρα, τουτέστιν με περίπου 45.000 ευρώ το μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου