Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Τα γραβατοφορεμένα τομάρια

ανατολικά της εδέμ


Αυτά τα γραβατοφορεμένα τομάρια που επέβαλλαν σε μας τους ανεπρόκοπους κατοίκους αυτής της χώρας που ήρθαν να σώσουν, να πάρουμε σύνταξη λίγο πριν από τον τάφο (στα 65 με 70 χρόνια), που πετσοκόβουν τις συντάξεις από τους γέρους και τις γριες , που μετέτρεψαν το μισθό του Έλληνα εργαζόμενου σε χαρτζιλίκι (560€ ο βασικός) , αυτοί οι κύριοι τα στελέχη του ΔΝΤ, συνταξιοδοτούνται στα 51 τους χρόνια! και λαμβάνουν σύνταξη 100.000 δολάρια το μήνα!


Και αυτός ο κύριος ο οσφιοκάμπτης, που μέχρι χθες κλαιγότανε στο γυαλί πως με πόνο ψυχής μας επιβάλλει τα μέτρα πείνας γιατί αυτοί "οι κακοί" τον ανάγκασαν να το κάνει , δεν τόλμησε να τους ρωτήσει: "εσείς κύριοι πόσα παίρνετε;"
Ίσως γιατί ο κύριος Λοβέρδος σε λίγα χρόνια θα λαμβάνει 3 συντάξεις: ως δικηγόρος, ως καθηγητής πανεπιστημίου και ως υπουργός, οπότε χέσ...κε για την πλέμπα.
Τελευταίως έκοψε την κλάψα και το' ριξε στην επίθεση. Προχτές το υπουργείο Εργασίας έβγαλε δελτίο Τύπου, για να πει ότι «όσοι μιλούσαν, ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, για δήθεν πιέσεις από την πλευρά της τρόικας και για το ενδεχόμενο νέων επώδυνων αλλαγών, διαψεύδονται κατηγορηματικά».
Και συνεχίζει: «Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν για "ιστορική και μακρόπνοη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα" και αυτή είναι η πραγματικότητα Η καλλιέργεια, λοιπόν, κλίματος ανησυχίας και η κινδυνολογία που μόνο αρνητικές υπηρεσίες προσφέρουν, καθιστά αμήχανους όσους επιμένουν σε αυτή την τακτική»...
Δικαίως λοιπόν έφαγε τα γιαουρτάκια του στο Ηράκλειο...
Το θέμα είναι οι από πάνω της φωτογραφίας, που θα μετακομίσουν μόνιμα στην Αθήνα, για να μην τους τρώνε κι οι δρόμοι, το κατιτίς τους δεν το θέλουν για φίλεμα; να μην τους δείξουμε έμπρακτα την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία; Ένα καφεδάκι, ένα κρύο νεράκι, ένα γιαουρτάκι κάτι φαγώσιμο τέλος πάντων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου