Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Να σταματήσουν οι ασκήσεις καταστολής του λαού


ριζοσπάστης

Ανακοίνωση με αφορμή την εκπαίδευση ελληνικού λόχου στο Κοσσυφοπέδιο από ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) «καταγγέλλει τη συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που βρίσκονται ως στρατός κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, αυτή τη φορά σε άσκηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν χημικά και καπνογόνα μαζικά, με σκοπό την αντιμετώπιση και καταστολή κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος».

Το θέμα ανέδειξε προχτές ο «Ριζοσπάστης», αναπαράγοντας δημοσίευμα του περιοδικού που εκδίδει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, «ΣΤΡΑΤΟΣ και Ενημέρωση» (τεύχος 16). Στο δημοσίευμα του περιοδικού, με τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής», αναφερόταν:

«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής - CRC - (σ.σ. Crowd Riot Control - Ελεγχος πλήθους ταραξιών) του 3ου Ειδικού Μηχανοκίνητου Λόχου του 646 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο Στρατόπεδο "MARCHAL TASSIGNY" στο Novo Selo από τη γαλλική Gendarmerie. Στην άσκηση πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκε σημαντικός αριθμός χημικών και καπνογόνων ουσιών, προκειμένου οι συνθήκες να προσομοιάζουν σε πραγματική κατάσταση, και ήταν απόλυτα επιτυχής».

Οπως ομολογεί το ΓΕΣ, η άσκηση στοχεύει στην «πιστοποίηση» του συγκεκριμένου λόχου να συμμετέχει στην αντιμετώπιση διαδηλωτών, δηλαδή να συνδράμει τις άλλες δυνάμεις καταστολής στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την εκπαίδευση έχει αναλάβει η γαλλική Gendarmerie, το ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας που αναλαμβάνει τέτοιες αποστολές.

Η συγκεκριμένη άσκηση, όπως και άλλες που προηγήθηκαν εντός ελληνικού εδάφους, και τις οποίες κατέγραψε αναλυτικά ο «Ρ» στο προχτεσινό του ρεπορτάζ, αποτελεί μέρος της προετοιμασίας του Ελληνικού Στρατού για αποστολές και ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα.

Αλλωστε, στο δόγμα του ελληνικού Στρατού Ξηράς περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση απειλών εντός των αστικών περιοχών και η σχετική προπαρασκευή. Πρόκειται για επαναφορά του δόγματος περί «εσωτερικού εχθρού», με το λαό να μπαίνει δραστικά στο στόχαστρο των νέων κατασταλτικών μηχανισμών, που συγκροτούνται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».
Τεράστιες οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αυτό επισημαίνει στην ανακοίνωσή της και η ΕΕΔΥΕ, προσθέτοντας:

«Φαίνεται ότι μπαίνει σε εφαρμογή το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, του Ευρωστρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και επεμβάσεις δεν έχει μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αλλά και την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση του "εσωτερικού" εχθρού, δηλαδή του αντιιμπεριαλιστικού και λαϊκού μαζικού κινήματος.

Η ΕΕΔΥΕ, καταγγέλλοντας τέτοιου είδους ασκήσεις, υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διατηρώντας όλα τα εκστρατευτικά σώματα που βρίσκονται εκτός της χώρας συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ταυτόχρονα οι ευθύνες της είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί συνεχίζει στην κατεύθυνση προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο νέο δόγμα, το οποίο προσάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και το οποίο αναγορεύει σε εχθρό τις λαϊκές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, που συνιστούν "σοβαρή προσβολή ή καταστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών", ανάλογα με τις "εκτιμήσεις" της πλουτοκρατίας και της εκάστοτε κυβέρνησης που τη στηρίζει.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα σε επαγρύπνηση και ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για:

* Τη διακοπή κάθε άσκησης και δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστολή των λαϊκών αγώνων εντός και εκτός συνόρων. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού να εκπαιδεύονται αποκλειστικά για την υπεράσπιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
* Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
* Την αποδέσμευση της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς καθώς και το στρατιωτικό δόγμα που στρέφεται ενάντια στους λαούς και στις διεκδικήσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου