Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πως αρχισαν τα επεισόδια-Βιντεο


Ειναι η στιγμή ακριβως πριν ξεσπασουν τα επεισοδια.
Ο τιτλος λεει:"ΠΑΜΕ vs υπολοίπων διαδηλωτών"! Στα πρωτα δευτερόλεπτα μπορεί όποιος ειναι ψυχραιμος να δεί ποιος είναι εναντίον ποιου όπως και ποιος είναι διαδηλωτής και ποιος όχι.
Οι τυποι που βλέπω μπροστά είναι κανονικός αχταρμας που δεν ξερω τι τους ενωνει.
Να φανταστω αντιεξουσιαστές με απλωμενες ελληνικές σημαίες; Δυσκολο.Αναρχικούς που σκυβουν κλωτσάνε γερους και τρεχουν; Ουτε αυτό μου κολάει. Αγωνιστες που φτυνουν και φευγουν; Δεν ξερω...Δεν βγαζω άκρη.


Λενε ότι δεν τους άφηναν να περάσουν. Να πάνε που; Από πάνω από το μπλοκο ήταν ο κόσμος του ΠΑΜΕ.
Εχω βρεθεί σε 100άδες διαδηλώσεις αλλά μπλοκ οργισμένων να θελει να μπεί σε μεγάλο συδικαλιστικό ή κομματικό μπλοκ με παλούκια(μερικοί τα κρατούν ήδη) δεν έχω ξαναδεί.
Λενε ότι ηθελαν να περάσουν προς τη Βουλή. Για να κανουν τι; Να πλακωθουν με τα ΜΑΤ και να διαλυθεί η διαδήλωση;
Λενε οτι δεν ειχε δικαίωμα το ΠΑΜΕ να περιφρουρεί όλους και ρωτουν στο όνομα τ'ινος το εκανε. Δεν ακούγεται λάθος. Επρεπε να συννενοηθεί και με τους άλλους.
Αλλα το ΠΑΜΕ εστω εκπροσωπεί ενα μεγάλο κομματι εργαζομένων.
Αυτοί που ηθελαν να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ και το κράτος, στο όνομα ποιανού και με την εξουσιοδότηση τίνος θα το έκαναν η το κανουν κάθε φορά και μπλεκουν και τους άλλους; Ρωτησαν κανεναν αν συμφωνεί με το μπαχαλο;
 Κανονικα σε συνθήκες οργανωμενου λαικού κινήματος (αν ειμασταν), η διαδηλωση θα έπρεπε να οργανωνεται από εναν ενιαίο φορεα των εργαζομένων(αν υπήρχε ενας κοινα αποδεκτός) που θα είχε και την ευθυνη των περιφρουρήσεων. Εστω όμως οτι οργανωνουν 3 ή 4 φορείς. Και πάλι θα επρεπε να αναλαμβανει καποιος την ευθύνη. Παντως ομαδες χωρίς ταυτότητα δεν θα μπορούσαν να κινηθούν σε κρισιμα και επικινδυνα σημεια της διαδηλωσης χωρις να δωσουν λογαριασμό σε κανεναν και να κανουν ό,τι γουσταρουν. Καποιον θα ειχαν μπροστα τους ό,τι και όνομα να είχε.
Και αν τον αγνοούσαν η τον χτυπούσαν θα ειχαν να κανουν με όλη τη διαδήλωση γιατι αυτην θα έγραφαν στα παλια τους τα παπούτσια.

Δυσκολη η Δημοκρατία. Ας το πάρουμε αλλιως γιατι βρίσκουμε.
Να πω πως δεν είμαι με το ΠΑΜΕ. Αλλα καπου χανεται η μπάλλα και δεν είμαστε για έτσι τετοιους καιρούς.
Σε λιγο πεφτει η κυβερνηση και τα πράγματα μπερδευονται πολύ.

Υ.Γ.Επειδή μπορεί να πουν κάποιοι οτι είμαστε υπερβολικοί και ότι οι "διαμαρτυρόμενοι" δεν κρατάνε τίποτα η απάντηση ειναι στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου το παιδί σπάει τα μάρμαρα για να τα πετάξουν στα κεφάλια δασκάλων, συνταξιούχων, εργατών και ανέργων που βρίσκονται πίσω από την περιφρούρηση.

2 σχόλια:

  1. Καλημερα Γιωργο!
    Στο σημειο αυτο σταθηκα κι εγω. Και ειδα απλα να τον κοιτουν ολοι γυρω του. Δεν ετρεξαν να του παρουν το σφυρι τι ηταν αυτο, ουτε να του βγαλουν την κουκουλα.
    Τελικα, δεν αυτενεργουμε ποτε. Θελουμε παντα εναν προστατη η μπαμπουλα ειτε λεγεται ΠΑΜΕ ειτε ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ειτε ειτε ειτε...Η κοινη λογικη απουσιαζει.
    Εξου και εχουμε 2 μερες αναλωθει ολοι (κι εγω μαζι) στο ποιος προκαλεσε, ποιος εφταιγε κλπ και εχουμε χασει την ουσια...
    Ενοτητα χρειαζεται και σχεδιασμος για την επομενη μερα. Εστω οτι πεφτει η κυβερνηση...μετα τι; Δεν εχουμε σχεδιο στα κουτουρου παμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επόμενη θα ειμαστε καλύτεροι.Μην το φοβασαι.Ετσι γινεται.Παθαινουμε και μαθαίνουμε. Στο τελος θα δουμε ποιος θα γελασει Εχουμε πολλα κεφαλαια μεχρι τοτε ομως.
    Υπομονη κι επιμονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή