Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συμβαίνουν και στις "σοβαρές" χώρες...

Να που "απρόβλεπτα" ατυχήματα συμβαίνουν και εις τας σοβαράς χώρας...
Που δεν είναι απλά σοβαρές, αλλά και πλούσιες και ανεπτυγμένες και ...ασφαλείς.
Είναι όμως αυτό το άτιμο το κέρδος κι ο ανταγωνισμός που μπαίνει στη μέση και τα χαλάει όλα...

Τωρά αν ρωτάει κανείς αν μπορούσε να αποφευχθεί το συγκεκριμένο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι φυσικά και μπορούσε. Η αμέλεια συμβαίνει συνήθως επειδή η ...επιμέλεια και η σοβαρότητα στοιχίζουν.



ΗΠΑ: Κατάρρευση κατασκευής σε τσίρκο



Τουλάχιστον οκτώ ακροβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά πέφτοντας από ύψους 8 μέτρων κατά τη διάρκεια παράστασης στο Ρόουντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν κατέρρευσε η υπερυψωμένη κατασκευή από την οποία κρέμονταν. Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω του ατυχήματος όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.


Οι οκτώ γυναίκες ακροβάτες είχαν μόλις αρχίσει την παράσταση, στην οποία αιωρούνταν από μία κατασκευή δεμένες από τα μαλλιά τους, όταν αυτή κατέρρευσε. Μία ακροβάτης, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο έδαφος, επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επειδή οι γυναίκες ήταν δεμένες στον εξοπλισμό, από κάτω τους δεν υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, ενώ έγινε γνωστό ότι παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς τους δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Οι θεατές νόμιζαν αρχικά ότι το ατύχημα ήταν μέρος της παράστασης. Έρευνες έχουν ξεκινήσει προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς προκάλεσε το ατύχημα και αν η κατασκευή ήταν ασφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου