Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Περί απαναφοράς 13ου μισθού ως μπόνους ...υποταγής

Σαρωτικές αλλαγές και "μετερρυθμίσεις" σχεδιάζονται από το Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Επανέρχεται ο 13ος μισθός...", διαβάζουμε στους θετικούς και αισιόδοξους(κοινώς παραπλανητικούς), τίτλους εφημερίδων και σάιτ, που φανερά ή κρυφά στηρίζουν το σωτήριο έργο της κυβέρνησης, αλλά επανέρχεται .."υπό μορφή μπόνους παραγωγικότητας"!

Δηλαδή όποιος πιάνει τους "στόχους" θα ανταμείβεται ανάλογα...

Αυτό που δε λένε ακόμα βέβαια, είναι το τι θα γίνεται με τους άλλους, που φυσικά θα σαρωθούν με μειώσεις και άλλες "σαρωτικές μεταρρυθμίσεις".
Επίσης για την  ώρα δεν διευκρινίζεται, το πως, από ποιόν και με ποιο στόχο θα μπαίνουν οι "στόχοι".
Ποιος θα είναι ο στόχος των στόχων δηλαδή.
Μήπως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα στοχεύουν, εκτός των υπολοίπων πολιτικών στόχων, μισθολογικά ο ένας τον άλλον;
Γιατί όλοι έχουν καταλάβει αυτά τα χρόνια ότι τα διαρκώς μειούμενα χρήματα που προορίζονται για μισθούς και συντάξεις είναι εντελώς περιορισμένα και συγκεκριμένα και πάνε για επι πλέον μείωση. Είναι φανερό λοιπόν ότι το οποιοδήποτε "μπόνους" θα βγαίνει από τη μείωση σε κάποιον άλλο, από τις σάρκες κάποιου άλλου.
Το είπε με άλλο τρόπο και ο κ.Στουρνάρας στις καθαριστριες λίγες μέρες πριν:"Πεστε μου ποιους να απολύσω για να προσλάβω εσάς..."

Είναι επίσης ολοφάνερο το τι θέλουν να πετύχουν με τις μεταρρυθμίσεις αυτές οι της κυβέρνησης.
Ο εκφοβισμός, η υποταγή, το ρουφιανιλίκι, το γλείψιμο και όλα τα σχετικά θα πάνε σύννεφο.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια με όλους τους γνωστούς τρόπους, το σύστημα έστρωσε το έδαφος δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες υποταγμένες συνειδήσεις. Τώρα έρχεται να δρέψει τους καρπούς της δουλειάς που έκανε, μέσα σε πολύ κατάλληλες γι αυτό συνθήκες.

Η μόνη άμυνα που μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε όλη αυτή τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται, δεν μπορεί παρά να είναι η οργάνωση των εργαζόμενων στα σωματεία τους και η συμπόρευσή τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που ούτε μασάει τα λόγια του ούτε σπέρνει αυταπάτες αναμονής και ανάθεσης σε νέους σωτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου