Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Εφευρέσεις bloomberg...

Δεν  το διαβάσαμε στο 902.gr  αλλά στο left.gr


Πρόκειται για ρεπορτάζ του Bloomberg από την Αθήνα μετά τη συνέντευξη που έδωσε εκεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει λοιπόν το Left  παρουσιάζοντας τα highlights του  αρθρου:
Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός: «Η επανεφεύρεση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού εν αναμονή».
Και σημειώνεται: «Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται σήμερα φιλικότερος προς τους επενδυτές, καθώς επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα του ηγέτη της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης»

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές στο Bloomberg, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να προσελκύσει κεφάλαια για την αναγέννηση της οικονομίας, δεσμεύθηκε ότι θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, ενώ προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα της Ευρώπης. «Πρόκειται για μια τεράστια μεταβολή από τη ρητορική του Ιουλίου του 2012, όταν εγκαινίασε την ανάδειξή του στη διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι επενδυτές που σχεδίαζαν να επενδύσουν σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα έχαναν τα λεφτά τους» τονίζεται στην ανταπόκριση, σημειώνοντας ότι «έπειτα από δύο χρόνια και με την ελληνική οικονομία να αρχίζει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά από το 2008, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει ευρύτερο ακροατήριο».

....
«Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα που θα προκαλέσουν ένα επενδυτικό σοκ για την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Μπλούμπεργκ την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «είναι δύο οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών, να αισθάνονται ασφαλείς σε σχέση με την ευρωζώνη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να βλέπουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις». Οι επενδυτές εμφανίζονται έως τώρα απτόητοι από την ανάδυση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,21%, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

...ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι, εάν ο πρωθυπουργός δεν λάβει υπόψη του τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε και εκείνος δεν θα δεσμεύεται από την όποια συμφωνία υπογράψει η Ελλάδα, εάν έρθει στην εξουσία.


Για να πώ την αλήθεια θα περίμενα το Left.gr σαν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι, να "εξηγήσει" με κάποιο τρόπο το φιλοεπενδυτικό προφίλ του  ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει το Bloomberg και να δικαιολογήσει τις διαβεβαιώσεις προς τους επενδυτές που "θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς..." και "προσβλέπουν σε Δημόσιες επενδύσεις".

Δεν το έκανε όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου