Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τζάμια και σοσιαλιστικές επαναστάσεις










Ο θρίαμβος της επανάστασης ήταν υπόδειγμα τάξης. Δεν υπήρξε λεηλασία, κανένας δεν σύρθηκε στους δρόμους, δεν υπήρξαν φόνοι, δεν έγιναν εγκλήματα. Υπήρξε απόλυτη τάξη.

Φιντέλ Κάστρο (24:43 της ταινίας). 
Λίγο μετά στο ίδιο βίντεο --26:39--, οι εκτελέσεις στελεχών του καθεστώτος Μπατίστα, βασανιστών του κουβανικού λαού. Οι εκτελέσεις έγιναν επίσης με απόλυτη τάξη.

Προς σύγκριση:

Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δε θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δε θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να καταστρέψει επιχειρήσεις; Γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; Γιατί να καταστρέψει τράπεζες; Λαϊκή περιουσία θέλει να τα κάνει.

Αλέκα Παπαρήγα, Δεκέμβρης 2008


Οταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε “πάρτε τα”; Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κτλ. Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Βεβαίως θα υπάρξει βία, δεν το κρύβουμε.

Αλέκα Παπαρήγα, Νοέμβρης 2008

Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου