Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

 Πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά


Πρώτη δύναμη το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά




Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα:
Ψήφισαν: 964 (1069 το 2013) και έγκυρα ήταν 944 (1040 το 2013)
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) έλαβε 327 ψήφους, 3 έδρες - 34,6%. Το 2013 είχε λάβει 351 ψήφους, 3 έδρες - 33,8%
Η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 217 ψήφους, 2 έδρες - 23%. Το 2013 είχε λάβει 161 ψήφους, 2 έδρες - 15,5%.
Η ΕΑΑ (Αγωνιστικές Κινήσεις και Παρεμβάσεις) έλαβε 216 ψήφους, 2 έδρες - 22,8%. Το 2013 είχε λάβει 282 ψήφους, 3 έδρες - 27,1%.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 139 ψήφους, 2 έδρες - 14,7%. Το 2013 είχε λάβει 180 ψήφους, 2 έδρες - 17,3%.
Η ΠΕΚ (νέο σχήμα από την ΠΑΣΚ) έλαβε 45 ψήφους, δεν πήρε καμία έδρα - 4,8%. Το 2013 είχε λάβει 66 ψήφους - 6,4% .

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει:

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά, πρώτη και με διαφορά, την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Πειραιά, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την επίθεση από την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, το χτύπημα στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, η ενίσχυση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε αυτή την εκλογική μάχη, αποτελεί επιβράβευση τής ως τώρα δράσης μας. Αρνητικό γεγονός είναι η μείωση της συμμετοχής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η αντιλαϊκή επέλαση συνεχίζεται.

Η ενίσχυση των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) εκφράζει τις αυταπάτες που εξακολουθεί να έχει μερίδα εργαζομένων, για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου μέσα από την κυβερνητική εναλλαγή, στο πλαίσιο μάλιστα της ΕΕ, και αναζητεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα, μέσω του προσεταιρισμού του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η αντίληψη αυτή οδηγεί μερίδα συναδέλφων σε αποχή από τις εκλογές και τη δράση της ΕΛΜΕ, σε μια περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί μεγαλύτερη συσπείρωση και ενίσχυση του σωματείου.

Μείωση -4,3% (66 ψήφοι) παρουσίασε και η παράταξη της ΕΑΑ (Αγωνιστικές Κινήσεις και Παρεμβάσεις), η οποία χαρακτηρίζεται για την αντι-ΠΑΜΕ πρακτική της, για τυχοδιωκτισμό, και λειτουργεί συχνά ως συμπλήρωμα - ουρά των ΣΥΝΕΚ.

Μείωση παρουσίασε και η παράταξη της ΔΑΚΕ (-2,6%, για μια ψήφο κράτησε τη 2η έδρα), η οποία κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης («Προεδρολογίας») και δικομματικού αποπροσανατολισμού. Τέλος η κατάρρευση της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ ) συνεχίζεται.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ τονίζει ότι το αποτέλεσμα «για μας σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη, για να συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο ανάπτυξης αγώνων προσανατολισμένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλουτοκρατίας, όποιοι και να είναι οι εκφραστές της. Γι' αποτελεσματικούς αγώνες με ακόμη πιο μαζικό σωματείο και με ταξικό προσανατολισμό του, εγγύηση της μόνης ενότητας που έχει αντοχή και διάρκεια, γιατί δίνει προοπτική στο συνδικαλιστικό κίνημα».


Σημείωση "εδώ και τώρα": Μεγάλη η πτλωση για ΕΑΑ (Αγωνιστικές Κινήσεις και Παρεμβάσεις), που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί αποδοκίμασαν την τυχοδιωκτική τους στάση με την "απεργία διαρκείας" όπου αυτό που έκαναν ήταν, να εκθέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω απίστευτων διαδικασιών, να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ(που ζητούσε συνέχιση των κινητοποιήσεων αλλά μόνο με διαρκείς ανά λίγες μέρες ΓΣ) και να μετατρέπουν τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών τις πρωτες μέρες της απεργιας(μέχρι και 90%!) από ΄νίκη σε ήττα, όταν τη δεύτερη εβδομάδα που αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας χωρίς να υπάρχει τέτοια δυνατοτητα, τα ποσοστά έπεσαν στο 10%.
Ανάλογη στάση είχαν και οι ΣΥΝΕΚ βέβαια. Οι αυταπάτες όμως και τα ψέματα καλά κρατούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου