Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ευτυχώς υπάρχουν "αριστερές" πολιτικές-Ρεπορτάζ από το μέλλον

Εδώ και τώρα: Όλοι βέβαια ξέρουν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν τις εκλογές τις κέρδιζε η συντηρητική παράταξη. Ευτυχως όμως για το λαό της Βραζιλίας τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
Περαστικά...


Πολιτική λιτότητας εξήγγειλε η πρόεδρος της Βραζιλίας




Πολιτική λιτότητας εξήγγειλε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατά την ομιλία της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για τη δεύτερή της θητεία ενώπιον του Κογκρέσου, δηλώνοντας ότι θα περισταλούν οι δημόσιες δαπάνες προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία ξανά.

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα γίνει με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους πολίτες.

«Θα αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς να ακυρώσουμε δικαιώματα ή να αθετήσουμε δεσμεύσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν», υποστήριξε η Ρουσέφ στην ομιλία της μετά την ορκωμοσία της.

«Περισσότερο από τον καθένα, γνωρίζω ότι η Βραζιλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Τα πρώτα βήματα αυτού του ταξιδιού (θα) είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, η αύξηση της εσωτερικής αποταμίευσης, η τόνωση των επενδύσεων και η αύξηση της παραγωγικότητας», διευκρίνισε η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Μετά την επανεκλογή της τον Οκτώβριο η 67χρονη Ρουσέφ κατέστησε σαφές ότι θα απομακρυνθεί από τις αριστερές, παρεμβατικές πολιτικές που άσκησε στην προηγούμενη θητεία της, συνεχίζοντας αυτές του προκατόχου της. Οι πολιτικές αυτές, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, συνέβαλαν στη φυγή των επενδυτών και την επιβράδυνση της ως πρόσφατα αναπτυσσόμενης με ταχείς ρυθμούς οικονομίας της Βραζιλίας.

Πηγή:www.reporter.gr

ΥΓ: Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά αλλά δε θυμάμαι τι ακριβώς. Αν είναι κάτι από το παρελθόν η από το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου