Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Και ξαφνικά μια Κυριακή...

Πολλοί καλλιτέχνες εκφράζουν τη χαρά τους και συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Τα βλέπει κι ο κοσμάκης και μπερδεύεται.
Λες να νικήσαμε τόσο εύκολα σκέφτεται...

Λες να δικαιώθηκαν τα όνειρα ξαφνικα μια Κυριακή...
Μακάρι βρε παιδί μου!
Οι άλλοι φάγανε τη ζωή τους στα ξερονήσια, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, πήρανε όπλα και βγήκαν στο βουνό και δεν το καταφέρανε. 
Κι εμείς οι τυχεροί με μια βόλτα στο εκλογικό τμήμα φέραμε τον κόσμο τούμπα! Ειδες τι σου είναι η σωστή "τακτική"! Μακάρι...

Κι αυτοί οι τρελοί του ΚΚΕ να μη βλέπουνε τίποτα!

Κι αλλάζουνε πλευρό ή συγκεντρώνονται στη δουλειά τους.



Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός

"Η Αριστερά στην εξουσία! Δεν είναι όνειρο πια. Είναι πραγματικότητα! Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς, που βασανίστηκαν και πέθαναν έχοντας ως όραμά τους το "να μην μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος αν όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι".
...Τώρα είναι στο χέρι μας και οφείλουμε να επανενώσουμε τον διαλυμένο κοινωνικό ιστό, να αντεπιτεθούμε στην ανθρωπιστική κρίση αντιτασσόμενοι στη λιτότητα και να επαναφέρουμε τον πολίτη στον χώρο της πολιτικής με τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού μας συστήματος. "


Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ηθοποιός

"Διαχείριση της νίκης χωρίς ακρότητες
Η κοινωνία πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από τις κοινές ελπίδες, να συνεννοηθεί χωρίς κραυγές αλλά με επιχειρήματα. Αυτό για μας είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να παραγάγουμε πολιτιστικό έργο, που είναι κινητήρια δύναμη της δημοκρατίας."


Νίκος Κούνδουρος, σκηνοθέτης

"Η αριστερή Ευρώπη μας περιμένει!"
...

Αυτά λένε οι πραγματικά σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Κι εμείς οι τρελοί και μίζεροι να επιμένουμε ακόμη.
Κι αντι να βολευόμαστε με τη "χαρά", την "αισιοδοξία",  την "αξιοπρέπεια" και όλα αυτά τα ωραία, αλλά εύκολα στα λόγια, καθόμαστε και ασχολόυμαστε με τις ...λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα ότι ο νέος υπουργός οικονομικών είναι ήδη γνωστός στην ΕΕ από τις πρώτες ώρες αλλά εμείς ακόμα δεν τον μάθαμε. Η κυβέρνηση τον ανακοίνωσε πρώτα στην τρόικα..
Ότι η (ετοιμη από πριν) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγινε σε 3 λεπτά, αλλά το ΚΚΕ πιεζόταν για το τι θα κάνει αν "χρειαστει" να ΄δωσει 2-3 ψηφους ανοχής στην κυβέρνηση της Αριστεράς...
Οτι η θέση των ΑΝΕΛ είναι ΄φοροελάφρυνση των εφοπλιστών για να έρθουν επενδύσεις.
Οτι "για το χαμόγελο και τη χαρά και το φρέσκο αεράκι που φυσάει" γίνεται πολύ κουβέντα, αλλά για το αν θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους οι απολυμένοι δε γίνεται καμία...

Εμείς πάντως δε θέλουμε να "επανενώσουμε τον κοινωνικό ιστό" που ποτέ δεν ήταν ενωμένος, ούτε χωρίς ακρότητες να "συνεννοηθούμε" μ'αυτούς που δεν έχουμε καμιά κοινή ελπίδα. Αυτός ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο συνάδελφοι. 
Σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους κι αυτό δεν αλλάζει δίχως μάχη.

Με τους εχθρούς σου που σου κλέβουν τη μία και μοναδική ζωή σου δεν συνεννοείσαι. Τους πολεμάς. Και φυσικά δε βρίσκονται αλλού σε κάποιο "ξένο" κράτος εχθρικό. Είναι πλάι μας και εντός "της κοινωνίας".Το κράτος που μας τσακίζει είναι εδώ. Και δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει δικό μας αν δεν πάρουμε την εξουσία. 
Απλά και ξάστερα.
Εμείς δε θα χαθούμε μες στην απελπισία που τη ντύσανε στα μεταξωτά και την ονομάσανε "ελπίδα".
Ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει και θ'αλλάξει! 
Πραγματικά.
Βάρκιζα τέλος!


Το έγραψα προχθές το πρωί και θα το θυμάμαι κάθε μέρα.

"Θα λένε παραμύθια πως έρχεται ένας κόσμος που δεν υπάρχει,
ενας δήθεν ανθρώπινος καπιταλισμός
που θα τον λέμε "σοσιαλισμό με δημοκρατία", ένας φονιάς
καλόκαρδος, που θα λέει τα ψέματα
μ' ένα χαμόγελο γλυκό προτού τραβήξει το μαχαίρι.
Θα μιλάνε για μέρες καινούργιες, γεμάτες ρυτίδες κι αρρώστια παλιά.
Για μια ελευθερία γεμάτη αλυσίδες και κλειστές πόρτες.
Για μια λάμψη σκουριασμένη, μια ορθοστασία σκευρωμένη κι ετοιμόροπη.


"Όμως εγω δεν παραδέχτηκα την ήττα..."

3 σχόλια:

  1. Ωραία είναι αυτά για ονειροπόλους καλλιτέχνες. Η τέχνη θέλει όραμα, ελπίδα, ιδεαλισμο. Αν όμως δεν μπουν οι μηχανικοί στα εργοστάσια να βάλουν μπρος τις μηχανές θα ψοφήσουμε και εμείς και η τέχνη. Γιαυτό όλα αυτά τα ωραία και εντυπωσιακά που μας λέτε καλλιτέχνες περιορίστε τα στην Τέχνη. Μην προσπαθήσετε ΠΟΤΕ να μπείτε στα χωράφια άλλων. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καληνυχτα σας κι όταν ξυπνήσεις φωναξε να σου ριξω λίγο νεράκι στα μουτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πολύ λογικη κανει τον ανθρωπο χοντρόπετσο. Τον βαράνε, τον κλωτσάνε κι αυτός νομιζει πως τον χαιδευυνε και λεει κι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή