Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο σώφρων κ. Δραγασακης: Όλα καλά με τις τράπεζες


Σαν σοβαρός και σώφρων Ευρωπαίος  πολιτικός τοποθετήθηκε ο Γ.Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθκε με την προσφυγή 2 μεγάλων τραπεζών, ΑΛΦΑ και EUROBANK στο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA!

Δεν διαπίστωσε τιποτα το πραγματικά αρνητικό στο όλο θέμα και δεν είδε ούτε αυτός το πόσο ασταθής είναι τελικά η περίφημη "σταθερότητα" στην Ευρωζώνη, για την οποία ματώνει ο λαός. Δεν είδε τίποτα το επικίνδυνο στον τρόπο που φέρονται οι αγορές και οι τράπεζες ενώ καθόλου δεν φάνηκε να τον προβληματίζουν τα 5 ψωροδίς που φαινεται να ζητούν οι 2 τράπεζες και τα οποία θα φορτωθούν κι αυτά στη δική μας πλάτη.

"Η προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA) δεν αποτελεί μια δραματική εξέλιξη καθώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αξιοποιεί μία από τις δυνατότητες παροχής ρευστότητας που ισχύει στα πλαίσια του ευρωσυστήματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84" γράφει το capital.gr.

Mιλώντας για τις διαπραγματεύσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα ούτε να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες αλλά δεν θα κυβερνήσουμε και με το πιστόλι στον κρόταφο»
 «Πρέπει να καταλάβουν ορισμένες δυνάμεις  πως έχουμε δημοκρατία και ο λαός με την ψήφο του έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίζει για αλλαγή πολιτικής», κάτι που και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Coeure τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του."

Στη συνέχεια και αφού χαρηκε με τη Δημοκρατία που έχουμε αλλά και με τη λαική κυριαρχία είπε
πως τα προβλήματα είναι γνωστά αλλά οι εξελίξεις είναι υπό έλεγχο. ...«Όποιος θέσει ζήτημα αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων θα κινδυνολογήσει» και κατόπιν συμπλήρωσε: «αν αδειάσουν τα δημόσια ταμεία, θα ευθύνονται αποκλειστικά όσοι τα άδειασαν και όχι εκείνοι που θα τα παραλάβουν άδεια».
Πιο κάτω διαβάζουμε στο άρθρο του capital.gr
"Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη φορολογική πολιτική, άμεσος στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των ήδη θεσμοθετημένων φορολογικών συντελεστών προκειμένου να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ που κινείται σε χαμηλά επίπεδα. "
...
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η απομείωση του δημόσιου χρέους και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν και θα αναζητηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα. «Το χρέος πρέπει να γίνει κοινωνικά βιώσιμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.....
...ενώ εκτίμησε πως και άλλες κυβερνήσεις συμφωνούν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, υποστήριξε πως η Αριστερά θέλει να απαλλάξει τη χώρα από την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται και ότι αμέσως μετά τις εκλογές o ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο."

Παράξενου τύπου η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Δραγασάκη...
Μια "Αριστερά" που στηρίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που βάζει στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων(!) των ήδη θεσμοθετημένων φορολογικών συντελεστών..., μια "Αριστερά" που δεχεται το χρέος και απλά θέλει να το απομειώσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα(;), μια "Αριστερά" που ετοιμάζει "πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων" για να αντικαταστήσει το μνημόνιο.
Τέλος μια "Αριστερά" που δε βλέπει σαπίλα  καπιταλιστική που για να σώσει το τομάρι του λεηλατεί τους εργαζόμενους, αλλά αδιέξοδες και λάθος πολιτικές που θα διορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλλον του συστήματος στα χέρια του πράου Δραγασάκη και του σώφρονος ΣΥΡΙΖΑ.

"Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί ότι αυτοί κληρονομήσουσι ... την εξουσία"

Τι μας περιμένει...
Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς...
Οσο για εδώ στη γή... δυσκολα τα πράγματα.
Τα πήραν άλλοι. 
Πρωτα η οικονομία της πατρίδας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου