Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και προσβλέπει στην δόλια βοήθεια της 5ης φάλαγγας των δημοσκόπων

από τον Ακτιβιστή

Το ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πνέει τα λοίσθια, τουλάχιστον όπως αυτό εκφράζεται σήμερα, είναι αδιαμφισβήτητο.

Και παρόλο που αυτή η πεποίθηση εκφράζεται σε όλους τους χώρους και από όλους τους χώρους, υπάρχουν και οι εκφραστές του πολιτικού συστήματος (κόμματα) που θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις, ώστε να καταφέρουν να μεταστρέψουν την εδραιωμένη άποψη της πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι δε δεδομένο ότι σ' αυτήν τους την προσπάθεια είχαν έχουν και θα έχουν (για όσο καιρό ακόμη επιβιώνουν) τους (όχι άδολους) συμμάχους τους. Τους καναλάρχες, τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, τους αργυρώνητους δημοσιογράφους αλλά και τα κομματικά παπαγαλάκια ( τα στελέχη μιας κομματικής νομενκλατούρας αλλά δυστυχώς και αφελείς αλλά φανατικούς οπαδούς). Τελευταίοι αλλά όχι έσχατοι σύμμαχοι της κομματικής αποσύνθεσης ....
(και αναφερόμαστε κυρίως στους δύο κυρίαρχους τα τελευταία 35 χρόνια, αστικούς κομματικούς σχηματισμούς) που στηρίζουν - όχι αφιλοκερδώς - οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.



Είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ της διαπλοκής μεταξύ κομμάτων και τύπου, ότι κάθε μεγαλοεκδότης( δεν θα πούμε μεγαλοκαναλάρχης γιατί γνωρίζουμε ότι περίπου είναι τα ίδια πρόσωπα) που θέλει να σέβεται τον ρόλο του και να εξυπηρετεί τις παράλληλες αλλά διαφορετικού τύπου επιχειρηματικές δραστηριότητές του - με το αζημίωτο φυσικά - είναι να φροντίζει να στέκεται αρωγός στα πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις. Και ιδιαίτερα όταν αυτά είναι σε αντίθεση με την λαϊκή βούληση (το έκαναν και με τον Καραμανλή το κάνουν και με τον Παπανδρέου).

Αφού εξαντλήσουν σε πρώτη φάση την δυνατότητα που έχουν με την πληρωμένη και καθ' υπόδειξη δημοσιογραφία των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, και αφού εκτιμάται όπως τώρα ότι αδυνατούν να μειώσουν την εκφρασμένη οργή των πολιτών, τότε μετέρχονται της χρησιμοποίησης οποιουδήποτε στοιχείου, και ιδιαίτερα προβοκάτσιας που μπορεί να κλονίσει την βεβαιότητα του λαϊκού κινήματος.

Και έπειτα ζητούν την συνδρομή της 5ης φάλαγγας (ή 5ης εξουσίας) των δημοσκοπικών εταιριών. Παραγγέλλουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Και οι δημοσκόποι με το στήσιμο των ερωτήσεων ( μήπως και των απαντήσεων;) τους παρέχουν το αιτούμενο αποτέλεσμα, που ουσιαστικά σκοπό έχει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο κόμμα ή πολιτική.

Και για του λόγου του αληθές ας δούμε μερικά μόνο στοιχεία από 4 σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύονται στις Κυριακάτικες εφημερίδες και που θα επιχειρήσουν να μεταλλάξουν την αγανάκτηση και οργή των πολιτών απέναντι σε μια φθαρμένη και τελειωμένη πολιτική εξουσία.

Σε έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το 55,2% των πολιτών δηλώνει ότι δέχεται το πακέτο μέτρων (ναι 37,1% - μάλλον ναι 18,1%), έναντι 44,6% που το απορρίπτει (όχι 36,3% - μάλλον όχι 8,3%).

Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το 74,8% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 71,3% ζητούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, έναντι 22,2% που ζητά δυναμική αντίσταση.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μετά τα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης, το 45,3% δηλώνει «ναι ή μάλλον ναι» και το 53,2% «όχι ή μάλλον όχι».

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το 74% θεωρεί ότι πρέπει οι απεργίες να περιοριστούν σε λογικά επίπεδα έναντι 21% που απαντά «όχι».

Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συντελέσει με τη στάση τους στην έκρηξη κοινωνικών αναταραχών, το 56,5% απαντά «ναι» έναντι 30,9% που λέει «όχι».

Επίσης, ποσοστό 51,4% πιστεύει ότι η οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες θυσίες και ποσοστό 28% λέει με περισσότερες απεργίες-διαδηλώσεις.
Η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News έχει στόχο τη διατήρηση του δικομματισμού με πρώτο στοιχείο τις 8,7 μονάδες που προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και καταλήγοντας στο μήνυμα προς άλλους Βουλευτές που θα "τολμούσαν" να διαφοροποιηθούν από αντιλαϊκές πολιτικές ή να τις υπερψηφίσουν:

Σ' αυτήν τη δημοσκόπηση, το 53,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 36,3% στο σύνολο των ψηφοφόρων συμφωνεί με τη διαγραφή των τριών βουλευτών από τον Γ. Παπανδρέου έναντι 43,5% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και 53,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων που διαφωνούν.

Σε ποσοστό 52,1% στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 44,1% στο σύνολο των ψηφοφόρων, οι πολίτες κρίνουν θετικά την απόφαση Σαμαρά να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη έναντι 41,4% στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 45,6% στο σύνολο των ψηφοφόρων που κρίνουν θετικά.

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, δύο στους τρεις πολίτες, τάσσονται κατά των οικονομικών μέτρων.

Τα ποσοστά αυτά είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμό: Κατά των μέτρων τάσσεται το 68% των μισθωτών, το 69% του ιδιωτικού τομέα και το 73% των ανέργων.

Την ίδια ώρα, 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις. Αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει ότι οι απεργίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα.



Μετά όλα τα παραπάνω θα συνιστούσαμε να σταματήσουμε να αγοράζουμε τις εφημερίδες τους με ή χωρίς DVD ( όπως λέει κι ο μεγάλος πιτσιρίκος). Γιατί κάνει κακό στην υγεία και την σκέψη.

1 σχόλιο:

  1. ακου Γιώργο αυτά που είπε σημερα ο Μαυρής στο Σκαι http://www.youtube.com/watch?v=EUgOWSdufhY

    ΑπάντησηΔιαγραφή