Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απαράδεκτη αντικομμουνιστική απόφαση του Ουκρανικού κοινοβουλίου





Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη αντικομμουνιστική απόφαση του Ουκρανικού κοινοβουλίουαναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απόφαση του Ουκρανικού κοινοβουλίου να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το φασισμό και να απαγορεύσει τη δράση των κομμουνιστών και τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ιστορική δικαίωση των ντόπιων φασιστών, του λεγόμενου "Ουκρανικού απελευθερωτικού στρατού".

Το σημερινό Ουκρανικό κοινοβούλιο, όπως είναι πασίγνωστο, έχει προκύψει μέσα από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες βίας, νοθείας κι εμφυλίου πολέμου. Καταστάσεις που επικράτησαν εξαιτίας της απροκάλυπτης επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.

Οι πολιτικές δυνάμεις που αναδείχτηκαν στην κυβέρνηση και πλειοψηφούν στο σημερινό κοινοβούλιο της Ουκρανίας, επιδιώκουν με το συγκεκριμένο νόμο να ακολουθήσουν ως "μοντέλο" το δρόμο των Βαλτικών χωρών, όπου εδώ και πάνω από 20 χρόνια εφαρμόζονται ανάλογοι νόμοι ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, την ώρα που οι ντόπιοι φασίστες δικαιώνονται ιστορικά και επιπλέον παρουσιάζονται ως "πατριώτες" και "δημοκράτες", γιατί πολέμησαν κατά της σοβιετικής εξουσίας, στο πλευρό των ναζί.

Η απόφαση αυτή έχει τις ιδεολογικοπολιτικές "πλάτες" των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως αποδεικνύεται κι από άλλες σχετικές ανακοινώσεις του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η στιγμή που εγκρίνεται αυτή η απόφαση δεν είναι τυχαία. Λαμβάνεται την ώρα που χειροτερεύει η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των εργαζομένων, που προωθούνται αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα και δεν έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά κερδίζουν έδαφος, τα σχέδια συνέχισης του εμφύλιου στη Νοτιοανατολική Ουκρανία. Επιδιώκει να σπείρει την πολιτική τρομοκρατία σε βάρος όσων αντιστέκονται στη σημερινή αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εκτεθειμένη αφού πλέον συμμετέχει δραστήρια στη στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου από την ΕΕ, όπως φαίνεται κι από τα "Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξωτερικές σχέσεις" (19 Μαρτίου 2015).

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Ουκρανίας και τη σιγουριά του πως η πάλη του λαού της Ουκρανίας, 70 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, θα αποκρούσει και αυτά τα αντικομμουνιστικά κι αντιλαϊκά σχέδια!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου