Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

H Ουκρανία απαγορεύει, μαζί με τα ναζιστικά, και τα κομμουνιστικά σύμβολα


Το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, δείχνοντας όλο και πιο καθαρά το πρόσωπό του, προχώρησε στο επόμενο βήμα, απαγορεύοντας τα κομμουνιστικά σύμβολα(και όχι μόνο) κάτω από τα χαμογελαστά βλέμματα των Ευρωπαίων και Αμερικανών συμμάχων.
Φυσικά το επόμενο θυμα απαγόρευσης θα είναι το ΚΚ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν την είδηση με έκπληξη...Κίεβο: Στο ίδιο καζάνι της Ιστορίας κομμουνισμός και ναζισμός!

Το Κίεβο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση, εκτός από ναζιστικών, και κομμουνιστικών συμβόλων σε μία κίνηση που έρχεται εν μέσω της σύγκρουσης σε κάθε επίπεδο με τη Ρωσία.

Ο νέος νόμος, που μένει να κυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, απαγορεύει μέχρι και σε εταιρείες να χρησιμοποιούν ονομασίες που παραπέμπουν σε σοβιετικούς ηγέτες!

Η ουκρανική Βουλή υπερψήφισε, με 254 «ναι» την απαγόρευση «προπαγάνδας υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων», η αναπραγωγή της οποίας «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων τους».

Εκτός από τα σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, σε αυτά εμπίμπτουν και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ο νόμος αφορά κάθε δημόσια επίδειξη ή «εξυμνητική» αναφορά, από σημαίες μέχρι μνημεία ή προτομές και ονομασίες δρόμων.

Παραβίαση της νομοθεσίας μπορεί να επισύρει μέχρι και φυλάκιση δέκα ετών.

Επικρίσεις έχει επίσης προκαλέσει ξεχωριστός νόμος που αναγνωρίζει ως μαχητές της ουκρανικής ανεξαρτησίας ομάδες όπως τον «Οργανισμό Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN) και τον παραστρατιωτικό του βραχίονα UPA, οι οποίες είχαν συνεργαστεί με τη ναζιστική Βέρμαχτ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου