Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Φαρμακονήσι: Στους 34 οι νεκροί από το ναυάγιο - Αναμεσά τους δεκαπέντε παιδιά

902




Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα τραγωδία που εκτυλίσσεται από το πρωί της Κυριακής ανοιχτά τουΦαρμακονησίου, έπειτα από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες.

Στους 34 νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής, περιλαμβάνονται τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά - πέντε αγόρια και έξι κορίτσια. Από τη θαλάσσια περιοχή έχουν ανασυρθεί επίσης οι σοροί δέκα γυναικών και εννιά ανδρών.

Οι Αρχές διέσωσαν 68 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύτες του Λιμενικού, καθώς το ξύλινο σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οκτώ από τους νεκρούς εκτοπίστηκαν από τους δύτες στο αμπάρι του σκάφους.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος παραμένει αδιευκρίνιστος. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 120 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται από χθες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της  Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου