Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Το θαύμα της Χαλυβουργίας και το δράμα των ΜΜΕ

Ο τίτλος του κεντρικού άρθρου του "Εθνους" "Το θαύμα της Cosco και το δράμα της Χαλυβουργίας" τα λέει όλα. Δείχνει το βρώμικο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί από τα συστημικά ΜΜΕ, και που θα ενταθεί, εναντίον κάθε αντίστασης ειδικά όταν είναι οργανωμένη. Η ηρωική απεργία των Χαλυβουργών που κρατάει 260 μέρες συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο, πλην αναίσθητων και γαιδουριών, τους έχει μπει στο μάτι και πρέπει να συντριβεί.
Η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ λοιπόν που φταίει για την Απεργία, απειλεί 240 θέσεις εργασίας!

Εχει καθορίσει τον αριθμό στο 240 ξεχνώντας ότι πριν την απεργία υπήρχαν σχεδόν 400 εργαζόμενοι που απολύθηκαν από τον εργοδότη. Άλλωστε η απεργία δεν ξεκίνησε ένα βράδι πού 'βρεχε, έτσι επειδή δεν είχαν τι να κάνουν οι εργάτες και είπαν να κάνουν μια απεργία διαρκείας για να σπάσουν την ανία. Ο εργοδότης όμως είναι άλλο. Δικοί του είναι οι εργάτες, ότι θέλει τους κάνει.

Επίσης ξεχνάει το Εθνος ότι το ΠΑΜΕ τότε είχε έναν άνθρωπο μόνο εκεί κι ότι την απεργία την έκαναν και την κάνουν οι εργαζόμενοι και όχι το ΠΑΜΕ, αποφασίζοντας κάθε λίγο με συντριπτικές πλειοψηφίες και καθολική συμμετοχή όπως ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει.
Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Σημασία έχει να συντριβεί η οργανωμένη παρέμβαση του λαού με κάθε τρόπο. Από αυτήν απειλείται το σύστημα και μόνο. Από θυμούς και φωνές δεν καταλαβαίνει.
Στις φωνές λέει ΝΑΙ. Αλλά μέχρι εκεί, όλα κι όλα. Διαμαρτυρηθείτε κόσμια και εντός νομιμότητας...και ύστερα υποταχθείτε χωρίς πολλά πολλά.

Όχι να καταστρέψουμε και την πατρίδα....

7 σχόλια:

 1. Ωραίος τίτλος Γιώργο και πολύ σωστή η παρατήρηση για την αλλαγή αριθμού σε 240. Είμαι εντελώς εξοργισμένος με αυτό το ποταπό κείμενο. Και το σκέλος για COSCO δεν είναι καλύτερο...απλά εδώ προσβάλλει ό,τι ευγενέστερο σ' αυτή τη ρημαδοχώρα με ψέμματα τόσο εξόφθαλμα που αναρωτιέται κανείς αν έχει μείνει ίχνος τσίπας στους επί πληρωμή κονδυλοφόρους στην Ελλάδα σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΗ.ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΦΙΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ(ΚΡΑΟΣ).ΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ <>ΠΑΙΔΙΑ.Γ.Σ.Ε.Ε.-ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ,ΚΛΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντώνη, είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που 2-3 διαφορετικά ΜΜΕ αντιδρούν ενιαία σαν κόμμα. Για την Cosco έχεις δίκιο.Απλά δεν είχα χρόνο, είναι ένα βιαστικό και θυμωμένο κείμενο.Τους ακουγα στο δρόμο το πρωί στο ραδιόφωνο κι έλεγα 'κοίτα τι μας ετοιμαζουν"...Θα κάνουν επίδειξη δύναμης και τρόμου για να επιβιώσουν. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα γυρίσει στα μούτρα τους. Και η ηλιθιότητα έχει μάλλον όρια, ειδικά στα δύσκολα.Η μήπως όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "...Θα κάνουν επίδειξη δύναμης και τρόμου για να επιβιώσουν."

   Κάνουν ήδη. Το σχετικό κείμενο ήταν παραγγελία για την σημερινή τριμερή συνάντηση ως "όπλο" της εργοδοσίας. Ελπίζω όμως να τους γύρισε μπούμεραγκ.

   Διαγραφή
  2. Παραγγελιά κανονική

   Mακάρι ναναι οπως λες

   Διαγραφή
 4. Μιχάλη ένα πράγμα καθε φορά για να μη χάνουμε το στόχο. Τα στόματα επίσης λένε πιο πολλά από τα πληκτρολόγια. Ας μιλήσουμε οσο πιο πολύ κι όσο πιο έξυπνα μπορούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όσο για το θαύμα της Cosco.. μπορώ να σας πω κατ' ιδίαν πραγματάκια.. εργάζομαι εκεί..και δεν είμαι πρώην εργαζόμενος του ΟΛΠ..!
  ''Θαυμα Cosco'' δεν υπάρχει.. απλά τα νούμερα δείχνουνε κάτι τέτοιο...
  Η Cosco είναι ''κάλυψη'' σε μία πρακτική που αν την εφαρμόζαμε και εμείς οι ίδιοι θα είχε επιτυχία έτσι και αλλιώς..!
  Ποιά είναι αυτή η πρακτική ?? και μάλιστα Ελληνική ??
  -Διάσπαση μη σύσταση σωματείων εργαζομένων μέσα από ισομοιρασμό εργαζομένων σε υπεργολάβους..
  -οι μισθοί των 5-6 χιλιάδων ευρώ πήγανε αμέσως στο ημερομίσθιο.. 45 ευρώ είτε πρωί..είτε απόγευμα.. είτε βράδυ εργασθείς..!
  -Νυχτερινά δεν υπάρχουνε.. υπερεργασία- υπερωρία ούτε......
  - Μέτρα ασφαλειας ανύπαρκτα....
  - εκπαίδευση ελάχιστη.. σε ένα τόσο επικίνδυνο χώρο...
  - Τυπικά διπλώματα... ή προυπηρεσία δεν απαιτείται.. που σημαίνει άμεσως καθημερινός κίνδυνος ...
  -τρομοκρατία στην εργασία... ''ή παραιτείσαι ή σου κάνουμε τη ζωή δύσκολη''... τα λόγια εργολάβων..
  - Ειδοποίηση για εργασία μέσω sms μέχρι και 3 ώρες ΠΡΙΝ τη βάρδυα που θα εργασθείς..
  - το ρεπό σου το μαθαίνεις 12.00 το μεσημέρι .. πως είσαι ρεπό το υπόλοιπο της ημέρας...
  Λοιπόν ?????
  Η Cosco έχει 50 άτομα όλα κι όλα.. και τα υπόλοιπα τα έχει η Ελληνική εταιρεια Διακίνησης πορτ 700 άτομα..και τα μοιράζει σε υπεργολάβους .
  Όπως καταλάβατε ο Κινέζος ήταν η ''κάλυψη'' για τη καταστρατήγηση εργατικών χρόνια δικαιωμάτων.
  Με αυτές τις πρακτικές.. στη κερδοφορία που είχε ο ΟΛΠ.... θα είχε πετύχει όλα αυτά τα νούμερα έτσι και αλλιώς.
  και πολύ μεγαλύτερα όπως αντιλαμβάνεστε....
  Επίσης η Cosco έδωσε το χρήμα στους πολιτικούς- Κυβέρρνηση.. ενώ της δώσανε έτοιμη προβλήτα και έτοιμες εγκαταστάσεις.. έτοιμα και τα μηχανήματα..!
  Ποιά ήτανε η επένδυση που μιλάνε και διαλλαλούνε ?????????
  Θυμίζει λίγο από έργο Άκτωρ που εισπράτουνε διόδια πριν ξεκινήσουνε τα έργα...
  Ζήτω λοιπόν πέτυχε η επένδυση Cosco... τα νούμερα αυτά δείχνουνε...όπως έσπευσε να διαδόσει το ΈΘΝΟΣ -συμφερόντων ξέρουμε όλοι !!
  Τώρα εσείς ξέρετε την αλήθεια από πρώτο χέρι λοιπόν..!
  Τώρα κάτι ακούγεται πως ενδιαφέρθηκε ΙΝΔΟΣ επενδυτής για τα άλλα μας λιμάνια..
  λοιπόν αρχίζω να γελάω ..χαχαχα.. για τη προπαγάνδα των Σωτήρων Ξένων επενδυτών που θα μας σώσουνε !
  Έτσι και αλλιώς η χώρα της δοκιμής είμαστε...
  Ας τους δοκιμάσουμε λοιπόν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή