Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τι θετικό έχει ο Γολγοθάς;

Το απόλυτο χάος στη σκέψη σπέρνουν τα δελτία ειδήσεων και οι ειδικοί αναλυτές για τις χθεσινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής.
Στο ΣΚΑΙ πριν λίγο έγραφαν ότι "Μόντι και Μπαλοτέλι διέλυσαν τη Γερμανία"! Σιγά να μη διέλυσαν και τον καπιταλισμό. Σιγα σιγα θα μας πουν οτι η κριση θα τελειώσει με μια γκολάρα.

Το πρωί κάποιοι μιλούσαν για την θετικότερη σύνοδο που αλλάζει τη ροή ενω σχεδόν όλοι συμφωνούσαν οτι προκειται για μια ξεκάθαρα θετική εξέλιξη.
Κι όμως τα πράγματα ειναι εντελώς απλά. Πρωτον το Ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε και επομένως όλα όσα λέγονται δεν είναι παρα υποθέσεις και μόνο.
Δευτερο και σπουδαιότερο. Ολες οι δηλώσεις και διευκρινισεις που δόθηκαν λένε είτε ότι η απόφαση δεν εχει σχέση με την Ελλάδα ή συμφωνουν ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στην Ελλάδα αλλά μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι να ξεπουλήσει τον πλούτο της αντι πινακίου φακής, δηλ. "να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις", να σαρώσει κι άλλο τα εργασιακά δικαιώματα, να διευκολύνει τις απολύσεις, να περικόψει τις Δημόσιες επενδύσεις και να διαλύσει εντελώς το όποιο κοινωνικό κράτος απέμεινε και άλλα τέτοια ωραία.
Τι το καλό μπορεί να έχει το να " εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις" η Ελλάδα λοιπόν;
Τίποτα απολύτως.
Ο λαός πρεπει να ενδιαφερθεί με τον πιο απλό τρόπο για το αν εχει να πληρώσει τα χαράτσια που του ζητάνε ή όχι. Αν του εγγυώνται οτι θα κρατήσει και αύριο τη δουλειά ή τη μικρή του επιχείρηση αν ακόμη έχει δουλειά ή μικρή επιχείρηση.  Καθε φορά πρέπει να ρωτάει τον εαυτό του μόνο αυτή την ερώτηση. Ολα τα άλλα ειναι φιλολογία που του μπερδευει το μυαλό και τον οδηγεί σε αυτομαστίγωμα. Οι "αναγακίες μεταρρυθμίσεις" που του ζητάνε σημαίνουν να συμφωνησει στη δολοφονία του.
Ας το σκεφτεί καλά κι ας σταματήσει να ψάχνει απεγνωσμένα για θετικά εκεί που δεν υπάρχουν.
Τιποτα το θετικό δεν έχουμε να περιμένουμε από συνόδους κορυφής κι ας μη μας αρέσει.
Οι άγγελοι δεν βρίσκονται στην κόλαση. Ας κοιτάξουμε από την άλλη μεριά.Την αντιΕΕ.

Με πιο απλα λόγια όποιος μιλάει με καλά λόγια για την ΕΕ και τα όργανά της δεν είναι μαζί μας. Μην τον ακούς

3 σχόλια:

  1. "αυτα τα λενε οι κομμουνισται" που εχουν ξεχασει και να πεθανουν. Η εγκυρη, εγκριτη, αντικαπιταλιστικη αγωνιστρια υπερμαχος του σοσιαλισμου(με ανθρωπινο προσωπο παντα οχι τιποτα ξεπερασμενες δικτατοριες του προλεταριατου) και βουλευτης της "μαχομενης αριστερας" κ.Δουρου που ετυχε να ειναι και κατι σαν συμβουλος του Τσοχατζοπουλου-αξιοκρατικα παντα- αλλιως τα λεει τα γραμματα
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5879.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα! Νόμιζα ότι θα είχαν αρνητικη άποψη. Αλλα ποιοί από όλους; Ο μηλιός έχει άλλη άποψη. Ο Λαφα΄ζανης το ίδιο αλλά κι αυτός λίγο διαφορετική από το Μηλιό. Φαντάζομαι η Ζ.Κωνσταντωπούλου θα έιναι σε άλλο μήκος κύματος πιο δεξιά από τη Δούρου.Και οι άλλοι κάπου ανάμεσα.Σοκ πραγματικό. Ειλικρινα στενοχωριέμαι γιατί αυτοί είναι η αυριανή κυβέρνηση ελπίδας της Ελλαδας. Τι μας περιμένει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή