Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H μάχη του Καίρου - Αν μπορέσει η Αίγυπτος...

Γιωργος Σαρρής

Αλλοι δυο νεκροί μπήκαν σήμερα στις λίστες ανεβάζοντας τον αριθμό στους 6 από τη Δευτέρα στην Αίγυπτο. Το άρωμα των γιασεμιών μοιάζει να δυναμώνει κάθε μέρα
Και πολλοί λένε πως αν μπορέσει η Αίγυπτος τότε όλοι μπορούν!

Η αστυνομοκρατία  και η καταστολή ήταν και σήμερα στην απόλυτη υπερβολή!
Κατα εκατοντάδες περιπολούσαν με γκλομπς και σιδερένια ραβδιά οι διμοιρίες των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο από το πρωί για να τρομοκρατήσουν το λαό.
Εκαναν συνεχώς ξαφνικές επιθέσεις σε μικρές ομάδες συγκεντρωμένων κτυπώντας άγρια.Χιλιάδες και οι αστυνομικοί με πολιτικά δεν διστάζουν να εμπλακούν σε πετροπόλεμο με διαδηλωτές με όποιο κόστος σε ζωές.
Στην πλατεία Ταρίρ υπήρχε τέτοιος αστυνομικός κλοιός που κάθε πρόσβαση ήταν εντελώς αδύνατη.Παρ΄όλα αυτά και παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τις απειλές του φασιστικού καθεστώτος χιλιάδες λαού βγήκαν και σήμερα  και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους και τις γειτονιές γύρω από το κέντρο, ζητώντας την πτώση Μουμπάρακ, σχίζοντας και καίγοντας φωτογραφίες του ίδιου και του γυιού του Γκαμάλ.Να πουμε πως ο 82χρονος πρόεδρος πριν πεθάνει θέλει διακαώς να μεταβιβάσει τη χώρα στον γυιό του λες και είναι τσιφλίκι του!
Αυτό όμως μοιάζει να είναι και το κρίσιμο λάθος του, αφού ο στρατός δεν βλέπει με καλό μάτι τον Γκαμάλ που ούτε καν τη θητεία του δεν έχει κάνει.Κάτι τέτοια βέβαια δεν ενθουσιάζουν τους στρατιωτικούς.

Αμηχανία στις δυτικές πρωτεύουσες που παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την εξέγερση,
Δηλώσεις από την Χ.Κλίντον, το Φόρειν Όφις, τον Βεστερβέλλε και τους Γάλλους καλούν σε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία κλπ., καλούν όμως και την κυβέρνηση σε βήματα εκδημοκρατισμού προβλέποντας έτσι μια δύσκολη συνέχεια για το καθεστώς.
Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται για την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.
Πλησιάζει άραγε η ώρα;
Εχω την αίσθηση οτι οι πληροφορίες στην Ελλάδα ειναι με το σταγονόμετρο (για ευνόητους λόγους)
 σε ένα θέμα με τρομερό ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου