Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε χθες στα Χρηματιστήρια-"Βουλιάξαμε" τον πλανήτη;;

Από έλλειψη χρόνου χθες το απόγευμα δεν δημοσιέυσαμε πίνακα με την κατρακύλα των ξενων (ευρωπαικών) χρηματιστηρίων  που είχε να κάνει με την (μη)απόφαση των Βρυξελλών.
Ηταν ακριβώς το ίδιο σκηνικό με εκείνο της 21ης Ιουλίου όπου μετα την πρώτη ανοδική αντίδραση στην απόφαση το προσεκτικό ξαναδιάβασμα οδήγησε σε μεγάλες πτώσεις όλα τα ευρωπαικά χρηματιστήρια στο επόμενο διάστημα αφου η απόφαση έβγαλε στη φόρα το πρόβλημα της Ιταλίας των 2τρις χρέους.
Οι πτωσεις λοιπόν χθες για τα 2 μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης (DAX, CAC40)ήταν κοντά στο 3% από την αρχή ως το τέλος των συνεδριάσεων.
Οσο για το Ελληνικό σε μια ακόμη "περίεργη" συνεδρίαση ενω οι τράπεζες εξατμίστηκαν με πτώσεις από 10%(ΕΤΕ) και πάνω (ΑΤΕ,ΤΤ,ΠΕΙΡ -15%) ο γενικός δείκτης κινήθηκε αξιοπρεπώς με πτωση -0,31%!

Στο ΧΑΑ ο ΓΔ  στις 99 από τις 100 συνεδριάσεις ακολουθεί τις τράπεζες. Εκτός από εποχές που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Ετσι χθες εκτός του ΟΤΕ ή του ΟΠΑΠ μεγάλη άνοδο σημείωνε και η ΕΧΑΕ που μες το κλίμα δεν κολλαει καθόλου. Ομως πως θα φαινόταν αν αμεσως μετα τη σωτήρια συμφωνία είχαμε πτώση π.χ. -6% για τον ΓΔ;

Στις ΗΠΑ τωρα η πτώση κοντά στο -2% για DJ  δεν είχε καθόλου να κάνει με το Ελληνικό δημοψήφισμα αλλά με την χρεοκοπία εταιρείας του χρηματοπιστωτικού κλάδου(MF Global) που ήταν εκτεθιμένη σε Ευρωπαικά ομόλογα.
Οπότε όλη η κουβεντα που λεει πως "βουλιάξαμε την Ευρωπη και τον κόσμο" πάλι προσπαθει να κρύψει ότι άλλο έιναι το πρόβλημα της κρίσης και όχι η Ελλάδα όσο κι αν επηρρεάζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου