Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το Δημόσιο θα πληρώσει για τα ελαττωματικά προθέματα στήθους!

ΑΥΓΗ

Βενιζέλος Β.
Σε κακόγουστους μπελάδες βάζουν το υπουργείο Υγείας οι εμπορικές δραστηριότητες ορισμένων ιδιωτών πλαστικών χειρουργών στη χώρα μας, και μάλιστα σε μία εποχή πολύ ασφυκτικής δημοσιονομικής στενότητας για την Ελλάδα!
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Αντ. Δημόπουλος, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να καλύπτονται ασφαλιστικά οι χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες στις οποίες έχουν εμφυτευθεί από ιδιώτες πλαστικούς χειρουργούς τα εγκληματικώς ελαττωματικά πρoθέματα στήθους της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) και οι ίδιες επιθυμούν να τα αντικαταστήσουν!
Είναι προφανές ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων προθεμάτων από τους ιδιώτες πλαστικούς χειρουργούς αποτελεί εμπορική πράξη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν το ελαττωματικόν του προϊόντος...
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Μιχ. Τιμοσίδης και Αντ. Δημόπουλος, οι ιδιώτες γιατροί αναλαμβάνουν δωρεάν... μόνο την αφαίρεση των ελαττωματικών προθεμάτων, αλλά διευκρίνησαν ότι της όποιας εισήγησης του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΟΠΥΥ θα προηγηθεί ενδελεχής διερεύνηση του θέματος και των περιστατικών.
Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γ. Τούντας σημείωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι έχουν διατεθεί στη χώρα μας 80 τεμάχια των συγκεκριμένων προθεμάτων, δηλαδή αυτά έχουν εμφυτευθεί σε 40 γυναίκες.
Ο Γ. Τούντας, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διευκρίνησαν ότι έχουν εντοπισθεί όλες οι γυναίκες οι οποίες φέρουν τα προθέματα στη χώρα μας, οι οποίες έχουν ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες στις οποίες ενδείκνυται επιστημονικώς να προβούν.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοσδήποτε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία των συγκεκριμένων γυναικών από τα ελαττωματικά προθέματα και τόνισε ότι ο ΕΟΦ έχει ανακαλέσει από τις 14 Απριλίου 2010 το συγκεκριμένο προϊόν, του οποίου διεκόπη η κυκλοφορία στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι τα προθέματα στήθους της εταιρείας PIP φέρουν παρανόμως... βιομηχανική και όχι ιατρική σιλικόνη, γεγονός το οποίο ο Γ. Τούντας χαρακτήρισε ως "εγκληματική υποκατάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου