Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τα διεθνή μέσα για τον Θ. Αγγελόπουλο

Τα μεγάλα διεθνή μέσα αναφέρονται στο θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη αναφέροντας τη σημαντική απώλεια για το χώρο της τέχνης.
Η Huffington Post έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πορεία και το έργο του και στις εξαιρετικές κριτικές που του είχαν γίνει από διεθνείς κριτικούς κινηματογράφου. Το αφιέρωμα κλείνει με το τρέιλερ της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα» με το Θανάση Βέγγο και τον Harvey Kaitel.

Η «Le Figaro» στο σχετικό αφιέρωμα τον χαρακτηρίζει «εμβληματική μορφή» και τονίζει ότι στις ταινίες του απεικονίζεται η ιστορία και η κοινωνία της σύγχρονης Ελλάδας πράγμα το οποίο κατάφερε ακόμα και μέσα από σιωπηλά πλάνα.


Το ABC αναφερόμενο στο τραγικό συμβάν αφού παρουσιάζει το μεγάλο έργο και τη φήμη του, δίνει πληροφορίες για την ταινία στα γυρίσματα της οποίας έχασε τη ζωή του ο Αγγελόπουλος, την «Άλλη θάλασσα» η οποία θα ήταν βασισμένη στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα της Ελλάδας.


Εξίσου εγκωμιαστικό και το άρθρο της «Le Monde» το οποίο τονίζει τις διεθνείς διακρίσεις του Έλληνα σκηνοθέτη και τα χαρακτηριστικά «σιωπηλά πλάνα του τοπίου της χώρας του».

Αντίστοιχο δημοσίευμα έχει και η «Guardian» η οποία με πληροφορίες του Associated Press αναφέρει πως έγινε το τραγικό συμβάν και κάνει λόγο για τη φήμη και τις διεθνείς διακρίσεις του σπουδαίου σκηνοθέτη.


πηγή: mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου