Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

"Έξυπνη γραμμή"...

Πυκνώνουν τα τρακτέρ κι οι αγρότες στα μπλόκα, πυκνώνουν κι οι επισκεψεις πολιτικών αρχηγων.
Στον Ορχομενό βρέθηκε ο Α.Τσίπρας που μίλησε στους αγρότες.

Διαβάζουμε σε αρθρο στο 902.gr ("Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ στους αγρότες")

"«Και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και εσείς έχετε κάνει λάθη (...) σας έβαλαν τα κόμματα που κυβερνούσαν σ' αυτή τη λογική, και η αριστερά φταίει, γιατί στην κρίσιμη στιγμή δεν έπρεπε να ζητάμε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά, έπρεπε να ζητάμε προοπτική».

Φταίμε όλοι λοιπόν για τα «λάθη» του παρελθόντος; Όλοι μαζί εκθειάζαμε το «μονόδρομο» της ΕΕ, όπου και οι αγρότες μαζί με όλους τους υπόλοιπους θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια»; Και ήταν αυτά «λάθη» ή συνειδητές επιλογές που προετοίμαζαν αυτό που σήμερα πιο καθαρά φαίνεται ως επιδίωξη, τη μαζική εκτόπιση της φτωχής αγροτιάς απ' τα χωράφια της, τη συγκέντρωση και της γης σε λίγα χέρια;

«Και είχαμε μια ΕΕ η οποία μας καταδίκαζε με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά άλλες χώρες στην ΕΕ χειρίστηκαν πολύ πιο ευέλικτα και πιο έξυπνα τις δυνατότητες που είχαν. Σ' αυτόν τον τόπο έχουμε φτάσει στο σημείο να εισάγουμε τα βασικά προϊόντα κατανάλωσης».

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η ΕΕ με τη δοσμένη στρατηγική που χτυπά αλύπητα και τους αγρότες. Δεν είναι η ΚΑΠ αυτή καθαυτή. Δεν είναι που στο πλαίσιό τους η Ελλάδα από χώρα που εξήγαγε αγροτικά προϊόντα έφτασε σήμερα να εξαρτάται απ' τις εισαγωγές, με την αγροτιά της να δίνει κυριολεκτικά μάχη επιβίωσης. Είναι ότι δεν χειρίστηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις πιο «ευέλικτα» και «έξυπνα» τις «δυνατότητες» που έδινε η ΚΑΠ! Αυτό κι αν είναι «ευέλικτη» και «έξυπνη» γραμμή συνηγορίας υπέρ της ΕΕ και της ΚΑΠ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου