Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «902» Δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματός μας
Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει σχόλια που αναρτήθηκαν στο portal του «902.gr»Τη δική τους απάντηση στις βρωμιές και τις συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902», δίνουν εργαζόμενοι και συνεργάτες του σταθμού, με σχόλια που αναρτούνται στο portal του «902».-- Ο Ανδρέας θερμός, δημοσιογράφος του «902», γράφει μεταξύ άλλων: «Ας σκεφτεί ο κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος ότι όλοι αυτοί που χύνουν τόνους λάσπης κατά του ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που αν ο "902" πρόβαλλε τον μονόδρομο του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας, τότε θα ήταν ένας πολύ καλός σταθμός. Τότε θα άνοιγε η κάνουλα της διαφήμισης. Αν ο "902" πρόβαλλε ότι είναι δυνατόν τα κέρδη του κεφαλαίου να συνυπάρχουν με τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τότε το κανάλι ξαφνικά, όπως και το ΚΚΕ, θα ήταν σούπερ σταθμός με μεγάλες ακροαματικότητες (...)

Το ΚΚΕ ποτέ δεν φοβήθηκε την κριτική. Την επιδιώκει μάλιστα και απαντά με πολιτικά επιχειρήματα. Αλλο όμως πολιτική κριτική και άλλο η βρωμιά, η συκοφαντία. Μάλιστα, όσο το μυστρί το πιάνουν... πρώην του κινήματος, αλλά νυν προσκυνημένοι του συστήματος, τόσο καλύτερα. Ετσι νομίζουν (...) Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με τον πολιτικό λόγο, τη δράση μέσα στους τόπους δουλειάς, αντί με το μικρόφωνο, τώρα πιο αποφασιστικά με τον "Ριζοσπάστη", πιο δυνατά με το πόρταλ του 902.gr. Αύριο με κάτι άλλο. Να είναι σίγουροι για αυτό».

-- Ο Ορέστης Παντελόγλου, επίσης δημοσιογράφος του «902», γράφει:«Οσον αφορά τα όσα γράφτηκαν περί "ανηθικότητας", "αντιδημοκρατικότητας" και τα λοιπά συναφή από όψιμους υπερασπιστές της λειτουργίας του "902", όπως ο Θανάσης Καρτερός της Αυγής, μπορώ να πω ότι είναι αναμενόμενο από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα το κουρέλιασμα των εννοιών του ριζοσπαστισμού και του σοσιαλισμού, που υπόσχονται έναν "καλύτερο καπιταλισμό", με "ανθρώπινο πρόσωπο", να παίζουν με τέτοιους όρους (...) Οχι μόνο αντέχουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθουμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και θα αντέξουμε με εμπιστοσύνη στο κριτήριο και τη στήριξη του λαού».

-- Ο Παύλος Ρούφας, εργαζόμενος στον «902» αναφέρεται στα δημοσιεύματα για την πώληση του «902» και σημειώνει: «Φυσικά δεν θα απολογηθούμε ούτε στην "Αυγή" ούτε στη Χρυσή Αυγή γιατί το ΚΚΕ κάνει αυτή την επιλογή. Ανοικτά και χωρίς ελιγμούς είπε στο λαό την αλήθεια, ότι ο "902" αντιμετωπίζει οικονομικό άλυτο πρόβλημα και δεν μπορεί να συνεχίσει. Πρέπει να μάθουν στην Κουμουνδούρου ότι ο "902" λειτούργησε με την προσφορά μελών και φίλων του Κόμματος, με την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια μπροστά στις αφάνταστες δυσκολίες των τελευταίων χρόνων (...)

Και οι εργαζόμενοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, δεν αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς με το Κόμμα, παρά μόνο έναν. Οτι σε όποιες συνθήκες, σε όποιες δυσκολίες, θα είναι εκεί στην πρώτη γραμμή (...) Βεβαίως δεν αναμένουμε από τους οπορτουνιστές να έχουν τέτοιες ευαισθησίες και κυρίως τέτοια στάση απέναντι στις δυσκολίες. Πάντα συνθηκολόγοι έχουν αποδείξει ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν».

-- Ο Παντελής Κοψιάς, εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΤΙΤΑ στον «902», σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αλήθεια, από πότε "κύριοι" εργοδότες - μεγαλοεκδότες κλαίτε για τους εργαζόμενους; Από πότε σας νοιάζει για τους κομμουνιστές; (...) Δεν έχουμε να λογοδοτήσουμε σε κανέναν. Απεναντίας, αυτοί μας χρωστάνε εξηγήσεις. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ δεν προσφέρουν τίποτα για προσωπικό όφελος. Θα δουλέψουμε και με 800 και με 600 ευρώ, και εθελοντικά, με αυταπάρνηση όπως έκαναν πάντα οι κομμουνιστές. Και για αυτό θα νικήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε τη μάχη ως το τέλος, πλάι στο ΚΚΕ, μέσα από το ΚΚΕ, από όποιο πόστο μας ορίσει το Κόμμα μας».

-- Ο Γιώργος Σαρρής, ερμηνευτής και συνεργάτης του «902», γράφει ανάμεσα σε άλλα: «Θέλω να πω ότι θεωρώ τιμή μου που βρέθηκα αυτούς τους 7 περίπου μήνες στο ραδιόφωνο του "902" προσφέροντας όσο μπορούσα στη στήριξη του σταθμού και ότι φυσικά θα είμαι στη διάθεση της όποιας νέας προσπάθειας αποφασιστεί (...) Ο αγώνας φυσικά δε σταματάει, ούτε επηρεάζεται από το κλείσιμο ή το άνοιγμα ενός σταθμού. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Μπροστά μας είναι μόνο το δίκιο της υπόθεσης για την οποία παλεύουμε. Εμείς θα νικήσουμε στο τέλος! Πάντα μπροστά με πίστη στη νίκη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου