Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η «αφέλεια» του αρθρογράφου


902.gr

Αναρωτιέται τάχα αφελώς ο Μ. Μητσός στα «ΝΕΑ» αναφερόμενος στη χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία: «Με εκείνα τα παιδάκια με τις διεσταλμένες κόρες των ματιών και τους αφρούς στο στόμα τι θα γίνει; Κάποιο κτήνος δεν τα εξολόθρευσε χρησιμοποιώντας απαγορευμένα όπλα; Γιατί το ΚΚΕ δεν ζητά λοιπόν, έστω για τους τύπους, την παραδειγματική τιμωρία του;».

Εννοείται ότι το κτήνος που εξολόθρευσε τα παιδάκια και πολλούς ακόμα Σύριους πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ποιο είναι όμως αυτό το κτήνος; Τους τελευταίους μόνο μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ενώ κυκλοφορούν και βίντεο που δείχνουν την παρασκευή χημικών όπλων από τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Εδώ μέχρι και η δική τους, Κάρλα ντελ Πόντε, πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, σε συνέντευξή της τον περασμένο Ιούνη παραδέχτηκε ότι αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Συρία και έχουν κάνει χρήση του αερίου Σαρίν είναι οι λεγόμενοι «αντικαθεστωτικοί». Να θυμίσουμε, ότι οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί στηρίζονται ξεκάθαρα από ΗΠΑ και ΕΕ και μάλιστα τον περασμένο Μάη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε απόφαση να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, διατηρώντας παράλληλα όλες τις κυρώσεις προς την κυβέρνηση Άσαντ.

Αν ψάξει λίγο περισσότερο ο Μ. Μητσός, αν αρχίσει να «ξηλώνει το πουλόβερ» θα ανακαλύψει το κτήνος και τα κτήνη. Θα ανακαλύψει ότι πάντα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παρουσιάζονταν στο λαό (από τις κυβερνήσεις και τους διάφορους πρόθυμους στα ΜΜΕ) ως «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» της «δημοκρατικής» Δύσης. Θυμόμαστε τις υποτιθέμενες εθνοκαθάρσεις του Μιλόσεβιτς εναντίον των Αλβανών Κοσσοβάρων, τους μαζικούς τάφους που ακόμα αναζητούνται, και τις ΝΑΤΟϊκές σφαγές αμάχων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Θυμόμαστε τα υποτιθέμενα πυρηνικά όπλα του Χουσεΐν στο Ιράκ, που ακόμα δεν έχουν βρεθεί, όπως και τις εκατόμβες νεκρών αμάχων από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Βασόρα και τους βασανισμούς στο Αμπου Γκράιμπ. Θυμόμαστε τον «αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία» που είχε εξαπολύσει ο Μπους τζούνιορ ενάντια στην Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της, που είχαν δημιουργήσει και ανδρώσει οι ίδιες οι ΗΠΑ στην περιοχή και τα οποία σήμερα – εντελώς συμπτωματικά – δεν τους ενοχλούν.

Για τον Μ. Μητσό, όλα τα παραπάνω μπορεί να εντάσσονται στην κατηγορία των θεωριών συνωμοσίας του ΚΚΕ. Έλα όμως που αυτές οι «θεωρίες» έχουν επιβεβαιωθεί στη διάρκεια των χρόνων, ενώ τα δικά τους επιχειρήματα που αξιοποιούνταν κάθε φορά για να δικαιολογήσουν κάποια ιμπεριαλιστική επέμβαση καταρρέουν το ένα μετά το άλλο…

Οι λαοί έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι αυτοί είναι οι παντοτινοί χαμένοι από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Είναι, όμως, οι λαοί αυτοί που μπορούν να σταματήσουν τα κτήνη, με την πάλη τους ενάντια στο σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει, με την πάλη τους για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου