Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με τις ...Υγείες μας

Με ύφος υπουργάρας, αλλά λίγο ιδρωμένης υπουργάρας(δε μπορεί, λίγη ντροπή θα την ένιωσε), ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης το νέο σαρωτικό κύμα μέτρων που γκρεμίζει τη Δημόσια Υγεία ... για το καλό της Πατρίδας.
Κλείνουν 6 νοσοκομεία(!!!), κάτι ανεπανάληπτο και μοναδικό στην ιστορία, και μεταφέρουν αλλού ασθενείς και εξοπλισμό, λές και βρισκόμαστε σε αεροπορική επιδρομή, κι έχουν το θράσος περίπου να το πανηγυρίζουν.
Φυσικά για να χαθεί η μπάλα, ανακοινώθηκαν και κάτι άλλα, όπως οι υπερβολικές συνταγογραφήσεις από κάποιους γιατρούς λαμόγια, ένας εδώ 2-3 πιο πέρα, και ο Ά.Γεωργιάδης με χαμηλή φωνή και πλάγιο βλέμα είπε ότι το πάρτυ τελείωσε...Τωρα αρχίζει το άλλο πάρτι, της παραχώρησης των διάφορων νοσοκομείων που ...περίσσεψαν σε ιδιώτες σωτήρες.
Κατόπιν ανέλαβαν δράση τα δελτία και οι σχολιαστές όλων των ειδών, απο "σοβαροί" διευθυντές ειδήσεων μέχρι χιουμορίστες παραλίες των πρωινομεσημεριανών ραδιφωνικών εκπομπών μετα μουσικής, και φυσικά ελάχιστα και στο τρέξιμο αναφέρθηκαν στο κλείσιμο των νοσοκομείων(σιγά την είδηση...), ενώ στάθηκαν για ώρα στους γιατρούς λαμόγια και στο πόσες συνταγές έγραψαν σ'ένα μήνα(πιασάρικο κόλπο κι έτσι πάντα βρίσκουν τέτοια παραδείγματα). Λες και ξέρει κανείς από μας ποιο είναι το φυσιολογικό, ή λες και θα σωζόταν το κράτος αν είχαν γράψει 30 συνταγές λιγότερες.
Έτσι για να σωθεί η δημόσια υγεία από τα λαμόγια, αποφασίστηκε να κλείσουν εντελώς τα νοσοκομεία για να μη μπαίνουν κι οι γιατροί τους στον πειρασμό να κάνουν "υπερσυνταγογραφήσεις". Φυσικά εν ευθέτω θα αποφασιστεί να γράφονται μόνο φθηνά κι άχρηστα φάρμακα κι όποιος θέλει θα τσοντάρει για να παίρνει από τα καλά... Μ'αυτό τον τρόπο τα (μικρο)λαμόγια αφοπλίζονται αφού οι ασθενείς θα θεραπεύονται απ'ευθείας από πάσα νόσο στον Παράδεισο και τα μεγαλοκαρχαριολαμόγια που έχουν την εξουσία τρίβουν σιωπηλά τα χέρια τους.
Είπαμε το πάρτι τελείωσε. Τωρα αρχίζει το hungover και οι εμετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου